Jump to content

Avfyrer begge løp


Stefan J

Recommended Posts

Vi har en godt brukt Star Baikal i jakt og fiskeforeningen. Den har etterhvert begynt å smelle av begge løpene oftere og oftere. Noen som kan forklare meg hva dette skyldes? Hadde jo vært helt supert med bilder av mekanikken som forårsaker dette. Er det noe man kan gjøre med? Eller er den moden for kassering? Ikke at det er så utrolig nøye med den hagla, men jeg ble så gruelig nyskjerrig på hva dette er for noe... :)

Link to comment
Share on other sites

Den har nettopp gjennongått en fullstendig porno-puss, der låskassen er åpnet og alt er pusset og smurt til minste detalj. Likevel, den smalt av begge løpene opptil flere ganger. Det jeg er ute etter er hva i mekanikken, smurt eller usmurt som gjør at dette skjer.

Link to comment
Share on other sites

opplevde samme problem med en star u/o kaliber 20 magnum.. ble like overraska hver gang! det skjedde grunnet slitarsje, leverte inn børsja til børsjemaker som ordna problemet. var vist en låsemekanisme av et eller anna slag som var nedslitt, denne var rota til problemet!

Link to comment
Share on other sites

Hehe, ja, det er nok slitasje, det er opplest og vedtatt, takker for svar! Men er det noen som har nøyaktig info om hvilken del som slites slik at den forårsaker dette og hvor den ligger? Jeg har satt meg fore å finne ut av det der og irriterer meg grønn over å ikke forstå nøyaktig hvor feilen ligger. Har som sagt åpnet låsskasen helt og gått gjennom alt, fant ingen synlig slitasje på de mindre, innvendige delene. Mistanken er som Marcel har postet over, at rekylen får en eller annen slitt del til å "hoppe", men kan ikke finne en helt åpenbar årsak. Noen børsemakere her kanskje som har hatt et slikt tilfelle til reperasjon?

Link to comment
Share on other sites

Ikke sikkert du SER slitasjen med en gang.

Det kan være det at vinkelen på flatene (mellom avtrekker hake og hane) er slitt. Det kan se ut som om det er fullt inngrep, men vinkelen (feil sådan) gjør at de glipper ut av inngrep ved en belastning som rekylen er.

Link to comment
Share on other sites

Jeg opplevde det samme med min o/u. Leverte den til en børsemaker som ikke fant noen feil. Sendte den så til Gressvik som var hovedimportør. De byttet noen deler i den, og siden har den fungert utmerket. Problemet var i følge dem godt kjent og lett å fikse, men børsa må inn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...