Jump to content

Jaktfeltstevner i Hordaland 2012


Grimm

Recommended Posts

Det nærmer seg fort de første riflestevnene på terminlisten til NJFF Hordaland i 2012. Som vanlig er det Åsane JFF som hutrer seg gjennom de første stevnene i Jonahola på Gaupås.

Datoene er; 15. januar, 29. januar og 12. februar, før Os JFL fortsetter 19. februar. Påmelding 11-13.

 

Bergens JFF arrangerer jaktfelt for kaliber .22 den 22. januar på Kismul. Påmelding 11-13.

De engasjerte kan også merke seg jaktfeltstevne i Rogaland; Karmøy JFNF i Blikshavn nær Skudeneshavn 5. februar, påmelding 10-12. Det pleier alltid å reise en kontingent fra Hordaland dit når det er stevnefritt i hjemfylket.

 

Undertegnede vil nok prøve seg i jegerklassen i år. Kanskje har børsemakeren klar min kjære S&L en vakker dag, men det får bli med min hardt prøvede hjortebørse i 30-06 enn så lenge...

Link to comment
Share on other sites

Det blir tilnærmet NM løype i Åsane ja. Samme figurer og stillinger, men noe tilpassninger på avstander og rekkefølge. Jaktfeltgjengen reiste i dag opp de stativene som drittkjærringene Berit og Dagmar la flate, :wink: så vi er i rute for stevnet neste søndag.

Jeg er imidlertid litt usikker på om NJFF rekker å få ut årets klasseføring for Treffdata før det første stevnet, men det får vi ta som det kommer. Husk å ta med klasseføringskortene.

 

Når det gjelder medlemskap bør man helst være medlem i NJFF for å delta på stevner i regi av forbundet. Vi i Åsane JFF har gjesteklasse for ikke-medlemmer på våre jaktfeltstevner, men arrangøren er ikke pliktig til å gjøre dette. Det kan derfor lønne seg å ringe kontaktpersonen i terminlisten og sjekke om det blir gjesteklasse, så man ikke risikerer å reise forgjeves.

Link to comment
Share on other sites

Minner om stevne i Åsane i morgen søndag. Arrangørene har hatt et lag gjennom løypen i dag. En A-skytter med 2 yttere viser at det er mulig å få gode resultater.

 

Løypen er lagt opp slik at det begynner meget enkelt og ender i tårer. :wink:

Hold 1 Hare sitt 67m inner=1-er ring.

Hold 2 Tiur sitt 67m inner=2-er ring.

Hold 3 Ulv ligg 170m inner=1-er ring.

Hold 4 Rev sitt 140m inner=1-er ring.

Hold 5 Bjørn stå 113m inner=2-er ring.

Hold 6 Rådyr stå 42m inner=5-er ring.

 

Ønsker alle velkommen til årets første stevne, i det som tegner til å bli godt skytevær. Påmelding 11-13. Ta med klasseføringskort og godt humør. :D

Link to comment
Share on other sites

OK, får vel supplere med at ammunisjon i riktig kaliber også gjør ting endel enklere. Ref stevnet i Åsane, så hadde jeg riktig, men på vei ut døren om morgenen klarte jeg å ta med feil ammoboks til junior sin rifle :oops: Så der satt han fem minutter før laget gikk ut med rifle i .222 og en boks inneholdende 15 patroner og 35 tomhylser i .223. Det løste seg heldigvis ved at vi fikk tak i en ekstra pakke .223 så han kunne skyte med min rifle.

Link to comment
Share on other sites

"Fritt utstyr" som inkluderer skytejakke i skinn, våpen over 5 kg og forstørrelse over 12x er tillatt i alle klasser unntatt jegerklassene. Dvs. at skinnjakke mv. er lov i dameklasse (F), Veteranklasser (E1, E2) og juniorklasser (D1 = tom 15 og D2 = 15-19 år). Samt selvsagt i sporterklassene (A og B).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Bergens JFF har avviklet sitt feltstevne.

Jerognal later til å ha prikket inn storformen! Litt sent for NM, men kanskje i tide til Kammersmellen? :winke1:

 

Neste stevne blir i Fusa søndag 29. april. Denne dagen holder Fusa dobbeltstevne, med stevne i Elgbane samtidig. For elgbaneskyttere er dette en aktiv helg. Åsane arrangerer elgbane på lørdag 28. april.

 

Minner også om Bergens JFFs tradisjonelle feltstevne for kaliber .22 i Rødlien den 1. mai.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sesongens nest siste jaktfeltstevne ble avviklet på Osterøy på søndag. Værforholdene var... interessante. :wink:

 

Årets siste jaktfeltstevne må man vente til 12. august for å få med seg, når Os JFL inviterer til stevne på Ulven.

 

For rifleskytterne er det også verdt å få med seg FM Elgbane i Åsane neste søndag, 13. mai.

 

For de av rifleskytterne som også klarer å svinge en hagle så er det stevne i Nordisk Jaktskyting i Åsane søndag 20. mai. Dette er både FM og LM, og også FM for Sogn og Fjordane, grunnet vanskeligheter de har med å få avviklet stevnet i eget fylke i år.

For de uinvidde består Nordisk Jaktskyting av 4 disipliner; 10 skudd (ligg, sitt og stå) på rådyr på 100 meter, 10 skudd på løpende elg, en runde (25 skudd) jeger(nordisk)trap og en runde leirduesti som også i år skytes på skeetbanen med godt redusert fart på duene (tilsvarer engelsk skeet). Vi håper enda flere av skytterne dukker opp i år for å prøve denne artige og varierte grenen av jaktskyting.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...