Jump to content

nettsurf

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nettsurf's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Takker for alle svar. Har prøvd å sett i lovdataer. Finner ikke noe eksakt. Men finner litt om patentregistrering. Men det er vel mye i det som nevnes ovenfor at mange av de originale skjeftene er ganske så like. Så hvor grensa går, er ikke eksakt. Men takk for at dere tok tid med å svare
  2. Jeg lurer på noen ting, hvordan er det å lage skjefte/stokk som er kopi av en original. Er det regler som sier at dette ikke er lov? Er det kopi om en lager skjefte i et annet materiell enn originalen? Hvor mye forskjell må det eventuelt være for å ikke kunne kalle det en kopi? Om en feks. lager skjefter/stokker til Tikka,Sako...osv. Må en ha noen form for tillatelse for det, om en tenker på videre salg? Setter pris på om noen har gode svar på mine spørsmål.
  3. Beklager men dette kan jeg ikke svare på.Jeg har ikke peiling på Pyroteknikk(hvilken varme kruttet avgir når det forbrennes) Men det kommer nok an på hvilket krutt/mengde/sentbrennenes/hurtig. Jeg har bare prøvd å forklare friksjon(varme som genereres over til stål ved friksjon) mellom kule og pipe. Om du leser nøye igjennom trådene som jeg har skrevet så ser du det.
  4. Erfaring tilsier? Det du omskriver her er en av thermodynamikkens grunnsetninger. Lengdeutvidelseskoeffisient og volumutvidelseskoeffisient er to sider av samme sak. De henger sammen.... Varme ledes fra ståli kontakt med kruttgasser til andre deler av stålet, siden det er er en gradient i energitilstanden. Varme fra løpsstålet ledes så til omgivende luft, en prosess som involverer mer enn bare varmeledning. Ikke dårlig til å være avisbud. Som jeg ikke tror du er. Mulig du var i ungdomstiden men neppe nå? Hvilken jobb jeg har? Skriver her som privatperson, og da spiller det ingen rolle hvilken jobb jeg har. Hei kalstad endelig en som skjønner seg på fysikk helt enig med deg at lengdeutvidelseskoeffisienten og volumutvidelseskoeffisienten er samme sak.Men om en skal feks,rekne på utvidelsen av feks stål må en ta hensyn til både volum og lineærutvidelse.Om en skal sette opp en likning.
  5. Jeg jobber som avisbud.......Overrasket?? Godt Nyttår Sniper Arne
  6. Begrepene ”temperatur” og ”varme” brukes mye i dagligtalen. Men i fysikken trenger vi mer presise definisjoner av disse begrepene: Temperatur skal brukes til å betegne en tilstand i et legeme. Vi skal etter hvert se at denne tilstanden kan assosieres med energien til atomene og molekylene som legemet består av. Varme skal brukes til å betegne energi som overføres fra ett legeme til et annet (eller fra en del av et legeme til en annen del) som følge av temperaturforskjeller. Vi sier at et legeme er termisk isolert fra et annet legeme dersom det ikke er mulig å overføre energi mellom legemene i form av varme. Dersom legemene ikke er termisk isolerte fra hverandre, er de i termisk kontakt med hverandre. All erfaring viser at: Dersom to legemer er i termisk kontakt med hverandre, vil de etter hvert få samme temperatur. Dette skyldes at energi overføres fra det legemet som har høyest temperatur til det legemet som har lavest temperatur. Når de to legemene har fått samme temperatur, sier vi at legemene er i termisk likevekt med hverandre. Jeg kan si til dere som kritiserer mine teorier at det har dere lov til,men ikke bli useriøse. Kanskje dere får en overraskelse når dere vet hvilken jobb jeg har. Der er to ting en må ta hensyn til når stål forandrer form, når varme overføres til stål oppstår to ting og det er den termiske lengdeutvidelseskoeffisienten og termiske volumutvidelseskoeffisienten . Jeg har ikke tatt med varme som oppstår av krutt som brennes. Ellers så ønsker jeg Dere et Godt Nyttår
  7. Nei eg blander ikke temperatur og energi,prøvde bare å forklare det på en måte som er forståelig for den vanlige mann i gata. For å få temperatur så må molykyla utsettes for friksjon. Men om du vil kan jeg legge ut formelen her men tviler på om det er så mange som skjønner den.Ja kruttgassene betyr en god del på varmeøkning.
  8. Det er mange teorier på dette feltet. Men når ei kule går igjennom et rifleløp så skaper den friksjon som kalles termisk overføringsvarme. La oss si at ei kule lager en friksjon i pipa som tilsvarer +70 grader. (dette er bare teori) Da skal den varmen som oppstår overføres til pipa.Vi vil da få eit varmetap ved overføringsvarmen fra friksjon til pipa.(pga termisk isolering,luft mellom kula pg pipa) La oss si at ved skutt 50 kuler gjennom pipa så har vi klart å få +70 grader i pipa. Dette blir da makstemperaturen som vi klarer å oppnå ved friksjonen. Skyter vi 50 kuler til så har vi fortsatt +70 grader i pipa. (Har en ei bøtte med vann og putter en varmekolbe ned i bøtta som holder 20 grader så blir vannet 20 grader,putter vi nede en til varmekolbe som holder 20 grader så er det fortsatt 20 grader og ikkje 40 grader) blir det da mer skadeligt for løpet å skyte 100 kuler enn 50 kuler? Dette er bare teori )
  9. Er noen ladedata her[urlhttp://www.robsoft.nu/databaser_se/laddata/showloads.asp?MainID=4&page=1&recs=15&Ordna=KulaA&Sokning=7%20mm%][/url]
  10. Hei folkens ! Jeg håper noen kan hjelpe meg litt med å velge ei god hagle til trap og sporting. Pris ca 20 000,- I dag har jeg bare ei gammel star baikal hagle o/u med to avtrekkere skyter ganske bra med den, ligger vel ca gjennomsnittelig på ca 18-20 duer. Men på sporting skyting bruker jeg litt for mye tid på siste skuddet (dobbel) pga to avtrekkere.Det må sies at jeg ikke er den som er mest aktiv på trap banen pga. Jeg liker rett og slett ikke star hagla. Star hagla passer ikke helt til meg da eg må kneppe kolben ekstra mye inn i kinnbenet for å få skinna i rett possisjon. Er det en god ide og kjøpe brukt? hva bør en ta hensyn til om en kjøper brukt?
  11. 223 gir en flatere kulebane og høyere hastighet,men er mer utsatt for vindavdrift om dere skyter på lange hold. 6,5 da rekner jeg med du mener 6,5x55 ? Dette er kanskje det mest brukte kaliberet til konkurranser.Også er det et mer allround kaliber til jakt enn 223. Rekylmessig av desse to kalibrene skiller lite og har ingen betydning. 6,5x55 etter min erfaring har bedre pressisjon på lengre hold enn 223.Det er min erfaring,jeg har begge kalibrene og skyter mindre og mindre med 223. 223 har datteren min overtatt og bruker det på trening.
  12. Jeg takker for alle svar men sitter igjen med en følelse av det som står om ladedata 7mm RM i ladeboka utgave 6. bare kan rives ut av boka og kastes i do
  13. Der er jeg 100 % uenig! Ladebokens data i 7 RM er gamle - VELDIG gamle. Kruttprodusentenes data er ferskvare. 7 RM er ikke en patron for 160 eller andre mellomhastighetskrutt. Det er en magnum patron i ordets rette forstand og bruker magnumkrutt. MRP/560/Re/Rh-22/25/30 Bruke magnumhetter også?
  14. Hvilken tabell ville du fulgt? Og hetter?
×
×
  • Create New...