Jump to content

Jakt og FMJ i 8x57R


Benjamin

Recommended Posts

.318 kuler er vanskelig å få tak i. Jeg holder på å slipe opp en kalibreringsdie for å presse omm .323 kuler, men jeg vet ikke hvordan presisjonen blir. Oftest kan du bruke vanlig 8x57 die set for å lade til våpenet, halsen blir trang nok til å holde på kulen.

Jeg ville ikke betalt særlig mye for en slik drilling, da annenhåndsverdien er mindre enn for en med normal løpsdimensjon.

Link to comment
Share on other sites

Er dette 8x57R\360?? Denne patronen ble ladet med en 196 grains kule.Kaliberet var i utgangspunktet .318,men riflingsdiameter kunne variere litt i gamle våpen,jeg har faaktisk målt noen børser i dette kaliberet,samt i 8x58R Sauer helt opp i .325.Uansett,RWS og S&B skal kunne levere kuler i .318,mulig også Woodleigh.Hvis ikke kan man støpe harde blykuler,slik at en fin gammel børse kan brukes igjen :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg vet ikke sikkert om det fantes en annen 8x57R.Jeg finner ingen i min litteratur,heller ingen i nevnte bok.Uansett,hvis dette dreier seg om et fint våpen,i god stand,lar det seg gjøre å få den til å smelle igjen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...