Jump to content

London OL og adgang til skytekonkurransene.


seawolf

Recommended Posts

In late August, taking anti-gun hysteria to a new level, London Mayor Boris Johnson and the London Organizing Commitee for the Olympic events (LOCOG) issued a short-lived decree that Ticketshare, a program designed to provide London schoolchildren with 125.000 free tickets to olympic events, could not give young Londoners tickets to the shooting events.

Supporters of the ban cited fear that the highly structured matches might "glorify guns".

 

Worse, LOCOG seemingly does not even trust adults to view shooting matches as the ban also included Tickets for Troops,

a program providing free tickets to British service members.

 

The Director of Communications for the British Association for Shooting and Concervation said "This is a chance for children to look at guns in a different way...How do we educate people that it is a sport if they cannot watch it?"

...Thankfully saner heads prevailed and the backlash forced LOCOG to reverse its decision.

 

British Olympic Association spokeswoman noted, "Shooting athletes belive in the Olympic values and can, as role models, pass on the positive message of non-violence, respect and friendships.

 

Kilde: American Rifleman, November 2011.

Link to comment
Share on other sites

NRA / American Rifleman blir ganske OT i denne sammenhengen så jeg tror vi kan parkere de her og nå.

 

Imidlertid er jeg litt forundret over at de skriveføre kammermedlemmer med ellers klare standpunkter i forhold til "anti-gun" sett i sammenheng med konkurranseskyting, ikke har synspunkter på dette?

 

Personlig mener jeg at det må være et samfunnsmessig sykdomstegn når sentralt plasserte mennesker i England / UK har slike holdninger i forhold til internasjonal skytesport som det som fremkommer her.

 

Hva med smitteffekten?

Føler vi oss så priviligerte her på berget med våre tradisjoner, med vårt DFS og NSF +++, at vi ikke klarer å ta inn over oss at til og med olympiske skytedisipliner blir til de grader forsøkt "kriminalisert" i et av våre naboland?

Link to comment
Share on other sites

Absolutt.

Den virkelige kampen om muligheten til å ha skyting som idrett og en sunn og legal hobby, skjer i medienes arena.

Det er de, den fjerde statsmakt, som utformer den oppfattning "folket" har - og dermed påvirker besluttningtagerne.

Eksemplet du viser til, er jo tragisk, men dessverre noe realistisk i i forhold til hvordan en befolkning som fjerner seg mer og mer fra våpen som noe legitimt og legalt å ha for normale borgere oppfatter verden.

Link to comment
Share on other sites

Det er nok den kunnskapsløsheten og de holdningen som er presentert her som er skytterskaens største "fiende." Ikkeskumel rødgrønne komunistvenstresosialister som mætes i dunkel bakrom for å plotte verdens undergang...

Vi emenseker er så skremmende anlagt, at når vi leser noe i avisen vi kjenmer til - så teneker vio . Hæ? det her stemmer jo ikke, elendig Journalistikk! Men når vi blar over til, neste oppslag, så sluker vi det rått. Tenk på hvor mange som aldri har latt tanken om at de å se på olympisk skyting skulle være "gloryfying gund" på en negative måte synjke inn, som nå har fått sådd kjernen til den tanken i seg?

Link to comment
Share on other sites

Våre engelske skytevenner er mest irritert over at konkurransene i OL ikke ble lagt til Bisley.

 

Engelsk våpendebatt, lovgiving og utøvelsen av denne er uforståelig for de fleste. En av de jeg kjenner har håndvåpnene sine oppbevart lovlig på en av kanaløyene på pur F bare for å ha vissheten om at GSP-en han skjøt internasjonale konkurranser med i mange år ikke har endt opp som spiker..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...