Jump to content

Blodklubb med gryn


HB

Recommended Posts

I forbindelse med slakting av årets jole gris, prøvde me og ta vare på blodet og lage Blodklubb av det :wink:

Rektig gode blei dei, og det er sikkert nokre kammer venner som har noko ettersøks blod i frysen som dei kan bruke, eller som meg ta ein gris og bruke blodet av den!!! 8):wink:

normal_Blod_00.JPG

 

Oppskrifta på Blodklubb med gryn er:

1l vann eller kraft

5dl middagsris

350gr fett flesk eller nyre talg

1l svin eller storfe blod

1ts pepper

1ts nelik

3ts salt

ca 250h hvetemjøl

ca 250g rugmjøl

Kok middagsrisen i salt vaten,og smelt fettet og ha det sammen med risen,(la det bli ein graut).

Ta risgrauten av plata og rør inn blodet sammen med mjølet.

Bland i krydder og la røra svelle i nokre min.

Del opp matpapir og ha røra i papiret, legg i litt litt flesk i mitten av kaka.

legg blodklubben i kokanes salt vaten (ca 3ts) og la det små koke i ca 1 time.

Serveres med kålrotstappe ogkokte poteter. :wink::wink:

 

 

Med ein gang blodet er tappa frå grisen,MÅ det rørast i til det blir kalt,ellers levrar det seg!!! :oops:

normal_Blod_01.JPG

 

Blod blandes sammen med risen og mjølet!

normal_Blod_02.JPG

 

Blodklubben leggast i matpapiret (NB huks fleskebiten)

normal_Blod_03.JPG

 

Klubben trkkast i vaten i ca 1 time.

normal_Blod_04.JPG

 

Blodklubben serverast med kålrot stappe og poteter.

normal_Blod_05.JPG

 

Dette er mektige saker så mett blir ein 8)8) ,drikke er øl og akevit!!! :wink::?

normal_Blod_06.JPG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...