HB Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 I forbindelse med slakting av årets jole gris, prøvde me og ta vare på blodet og lage Blodklubb av det Rektig gode blei dei, og det er sikkert nokre kammer venner som har noko ettersøks blod i frysen som dei kan bruke, eller som meg ta ein gris og bruke blodet av den!!! Oppskrifta på Blodklubb med gryn er: 1l vann eller kraft 5dl middagsris 350gr fett flesk eller nyre talg 1l svin eller storfe blod 1ts pepper 1ts nelik 3ts salt ca 250h hvetemjøl ca 250g rugmjøl Kok middagsrisen i salt vaten,og smelt fettet og ha det sammen med risen,(la det bli ein graut). Ta risgrauten av plata og rør inn blodet sammen med mjølet. Bland i krydder og la røra svelle i nokre min. Del opp matpapir og ha røra i papiret, legg i litt litt flesk i mitten av kaka. legg blodklubben i kokanes salt vaten (ca 3ts) og la det små koke i ca 1 time. Serveres med kålrotstappe ogkokte poteter. Med ein gang blodet er tappa frå grisen,MÅ det rørast i til det blir kalt,ellers levrar det seg!!! Blod blandes sammen med risen og mjølet! Blodklubben leggast i matpapiret (NB huks fleskebiten) Klubben trkkast i vaten i ca 1 time. Blodklubben serverast med kålrot stappe og poteter. Dette er mektige saker så mett blir ein ,drikke er øl og akevit!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted November 14, 2011 Share Posted November 14, 2011 Steike ta, det der er snaddermat, kjempeflott tråd Halvor.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GammalAmazon Posted November 17, 2011 Share Posted November 17, 2011 Åååh. Lenge siden jeg har spist blodklubb og blodpølse. Bbestemors blodpølse med godt smør og sukker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.