jegerjon Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Hei kammerfolk Fryseren begynner å bli nesten full nå og tenker jeg må få gjort noe godt med kjøttdeigen. Noen som har noen gode tips til å lage "elg-burger" Også ønskelig med andre gode retter å lage av kjøttdeigen som er greie å masseprodusere og fryse ned igjen. Er jo en skam å bruke opp alt kjøttet til spaghetti og taco:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Legger igjen spor her Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Lagde elgburger i går. Tok malt rent kjøtt og blandet med litt finskåret spekk, ca 10 - 15%, jeg tilfeldigvis hadde i fryseren. Servert med vanlig burger tilbehør. Ble mye bedre enn tidligere forsøk spedd med egg og strøkavring o.l. Lasagne er fint å fryse ned, det tar ikke noe særlig mer tid å lage store porsjoner (men det tar jo litt plass i fryseren da). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
35 VRM Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Kjøttkaker er tingen. Gode nystekte. Enkle å varme opp f.eks. i brun saus. Supert som pålegg. Jeg bruker 50/50 elgkjøttdeig/storfe siden jeg syntes 100% elg fort kan bli for tørt. Har forresten spist så mye elg at jeg har gått ganske lei også. Da er 50/50 greit. Men denne oppskriften er ganske sikker. 400-500 gram kjøttdeig 1-2 egg 1 ts revet muskatnøtt 4-5 spiseskjeer griljermel 1 ts pepper evnt etter smak og behag. 1 klype salt 1 ts grov sennep 1/2 finsnittet og forhåndsstekt løk. + evnt et fedd hvitløk 1-2 ts sweet chilisauce om det passer ganen. Fløte til deigen blir grei å forme. Alt blandes sammen så vidt det er. Hender er greit å blande med. Bearbeid deigen så lite som mulig for ellers blir det fort sprettballer av det. Stekes i brunet smør. Jeg har lokk på den første tiden for å sikre at de blir godt nok stekt. Deretter tar jeg av lokket slik at de får fin stekeskorpe. Mvh 35 VRM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Elgburger er veldig godt. Jeg bruker å blande elghakk med et egg eller to samt div krydder jeg finner i skapet.. Blander det sammen og former til burgere. Også lager jeg grove hamburgerbrød. Mye bedre enn dem man får kjøpt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nhd Posted October 7, 2011 Share Posted October 7, 2011 Prøvde denne oppskriften fra Brimi sist helg. Meget fornøyd. http://www.brimiland.no/index.php/oppsk ... mstua-lauk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.