Jump to content

jegerjon

Members
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jegerjon's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • Reacting Well Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

 1. Mange takk. Det så jo fornuftig ut👍
 2. Hei. I disse tider er det fullstendig håpløst å komme i kontakt med våpenkontoret her i sør. Jeg skal fylle ut 2 søknader for rifler som jeg arver. Må min mor som sitter i uskiftet bo signere på våpensøknad før den sendes inn, og isåfall hvor skal hun signere? Eller kan jeg levere søknad og skrive hennes navn på leverandør feltet? Noen som har gjort dette og vet 100% sikkert hvordan det gjøres?
 3. Jaktretten har slektningen din, med mindre det foreligger en tinglysning på jaktretten til andre. Den kan tinglyses bort for maksimalt 10 år. Her høres det nesten ut som at din slektning blir lurt av noen slue sambygdinger. Anbefaler at din slektning ber styret om å få vedtekter og statutter i laget. På bakgrunn av dem kan du nok løse saken på en grei måte. Tviler på at laget ble startet opp med en slik drift som hensikt. Altså- at man er med i et grunneierlag for å hverken kunne jakte eller tjene på at jakta blir leid ut. Men det er rart med det, det hender at mennesker kan komme i styrende posisjoner og fortolke seg til de rareste ideer. Men vær forberedt på å møte bygdetrollet ansikt til ansikt dersom du utfordrer grunneierlaget. Så din slektning bør også være klar for det om han bør i bygda.
 4. Hørtes litt dyrt ut. vi har kjøpt elghund 2 ganger ila. 6 år. For 6 år siden lå de på 13000,- for god stamtavle i år lå de på 15000,- Virker som at det var standarden i prissetting +/- en tusenlapp og noen få som skilte seg ut som veldig dyre og billige. Tror ikke du får en veldig mye bedre hund av å gi 4-5000 mer for valpen. Da hadde jeg heller tatt fri fra jobb litt mer og kommet meg oftere på heia for tilsvarende sum:)
 5. Hei, Ser det er mange tråder om temaet men i farten fant jeg ikke noe som passet det jeg trenger. Er det noen her som kan anbefale en LED lyskaster for fast montasje på husvegg og tilkoplet El. Nettet i huset på 230V. Åtet ligger på i underkant av 100m. Jeg trenger da en lyskaster med smal vinkel og det jeg finner på nett lyser ikke så godt på den avstanden. Har lurt litt på bilflomlys men vil helst slippe å ha noen jalla omformere på soverommet mtp. Brannfare. Har endelig fått godkjent åtejakt fra soverommet etter at kjerringa mistet 7 høns😅.
 6. NES er en super familiehund og kan fint bo i et nabolag. Vi bodde tidligere i byen med tispa vår med barn. Vi hadde barnebursdager og ho var med og lekte med ungene. Jaktmessig kan du prege de på så og si alt, og er nok en perfekt hund dersom du driver med reinsdyrjakt i tillegg til Hjort/rådyr. Vår er en lydløs bandhund, men kan også lose på grevling, ekorn fugl i tre osv. så de har et bredt spekter av hvordan du kan jakte med den. Tror nok du fort kan slite litt med en drivende hund på reinsdyrjakta, men de er jo perfekte til rådyrjakt da. NES også mer brukende til lange skiturer ol. enn hva en dachs er(tror jeg). Men de er en aktiv rase som krever mye mosjon, stimuli og tydelig lederskap fra alle i familien, gjør du det riktig tror jeg ikke du får den beste hund til ditt formål:)
 7. Hei. Har en Garmin 320 GPS men synes Trackeren ser veldig fin ut. Men...Ser at de reklamerer for at den er klar for det nye 4G nettet, og det er jo ikke akkurat nytt. Noen som har hørt noe "rykter" om kommende modell klar for 5G? Dere som bruker den og vet litt om telenett, tror dere det vil kunne være store fordeler med en trailer på 5G fremfor 4G, og i såfall verdt å ta til takke med Garminen frem til 5G tracker kommer?
 8. Hei igjen. Tenkte å gi deg en status på valpen vår som det har gått i sommer. Vi har nå hatt ho i 7 uker og trent en del på alenetid. Begynte kort med å bare gå ut i hagen, for så å øke til litt hagearbeid etc. Vi har kunnet gå på butikken og aktiviteter med guttungen med valpen alene et par timer. Slik vi tolker vårt individ er det nå rundt 4mnd. Alder at vi kunne begynt å trene enda lenger alenetid. Forøvrig koser ho seg i bilburet så det hadde gått fint å ha ho der å lufte ho i "friminutter" etc. Tror nok allikevel at jeg tar ho en del på kontoret, men mest for å knytte sterkere bånd og flokktilhørighet.
 9. Hei, Da kan jo du planlegge i god tid og komme i kontakt med oppdrettere som planlegger kull som er leveringsklare rundt starten av skoleferien. Ellers burde det gå fint å ha noen til å se til valpen om du ser at det er nødvendig. Lykke til, det meste går greit om man planlegger litt😊
 10. Hei, Det viktigste når du får valp er at du vet at dere har tid til det langt frem i tid. De første ukene er selvsagt viktig, men de første månedene/årene er vel så viktige. Vi fikk valp nå i Juni, fruen tok da fri fra jobb frem til jeg begynte ferien, så vi har da fri totalt i overkant av 2 mnd. Fra vi fikk valpen. Det må jeg si jeg er glad for, jeg tror det hadde vert altfor tidlig å gå fra valpen en arbeidsdag etter 4 uker. Kommer nok til å ha med hunden på konteret/hjemmekontor i starten de dagene fruen jobber om vi ser at det er nødvendig. Men selvsagt trene på selvstendighet og alenetrening i trygge rammer så vi vet ho er helt trygg før ho kan være alene en arbeidsdag. Nå er vi litt heldige sånn jobbmessig og hadde mulighet til å ta mye fri nå, det er en liten investering for at de neste 10-15 årene skal bli greie😊 Nå er ikke dette en fasit, det er sikkert mange som har hatt hell med å ta ut 3 uker ferie også når de får valp. Men det er godt å vite at man har fått knyttet gode bånd og fått en trygg hund før hverdagen begynner igjen med tidsklemmer, mas og kjas om mulig😊 Du må nesten se litt Ann på valpen når den kan være alene en arbeidsdag. Starte med alenetrening og utvide lengden etterhvert som den finner roen. Noen kan finne den fort andre trenger lenger tid. Men du bør ha funnet ut av det før du bare går fra den og den sitter som et nervevrak alene hjemme, da kan det bli vanskelig å rette opp i der senere.
 11. Hei, Vi har en NEG valp i hus som jeg har vert mye ute på skogstivenning med. Ho er 14 uker. I går var jeg ute på jorde "jakt" med ho for preging på elg. Fant en elg og støkte den ut før jeg tok ut bikkja. Ho fant fort ut at her hadde det vert noe spennende. Etterhvert som skryten kom jobbet hun mer og mer intenst med beitesporet og fant "fluktruten". Så hadde jeg en plan om å ikke spore for lenge slik at vi avsluttet med masse skryt og godbiter mens ho enda var heit og syntes dette var kjempespennende. Etter 30 meter fikk ho et lite tap men jobbet seg fort inn på sporet igjen, sporet 30-40 meter til og Jeg fant ut at det var dags for å avslutte. Men ho var helt intenst opptatt av sporet og nesten umulig å få kontakt med. Fikk på en måte avsluttet det på en grei måte tror jeg. Nå er jo ikke dette et problem egentlig(Er godt fornøyd med jaktlysta), men ønsker tips til å avslutte preging på en god måte hos en valp som er litt heit. Når ho er så ung som nå vil jeg avslutte pregingen før ho er gått seg lei og utslitt. Meninger i kammeret? Ta ho av sporet, avlede med godbit, ha noe super digg som man kaster litt foran i sporstrengen eller andre gode tips?
 12. Hei Jeg overtok en eiendom for 4mnd siden. For litt siden kom en kar som tidligere har leid småviltjakt Og viste meg en avtale han hadde med tidligere eier om jaktrettigheter frem til 2019. Dette stod det ingenting om i kjøpsavtalen for eiendommen. Er en slik leieavtale fremdeles gyldig iom at denne ikke er signert av nåværende eier. Det er ikke spesifisert oppsigelsestid, finnes det noen regler som sier hvor lang oppsigelsestid for en slik avtale skal være. Takker for svar:)
 13. Hei, Vi har nettopp fått en 8 uker gammel Sort Elghund i hus som skal brukes som bandhund. Det ser ut til at vi har vert veldig heldige og fått en rolig og fortrolig hund. Vi ønsker å få denne godt sosialisert med andre hunder, men samtidig prøve å prege den med rolige hunder slik at den ikke lærer for mye av viltre hunder. Vi setter stor pris på om noen i Kristiansands området som har en godt voksen hund som passer beskrivelsen kunne tenke seg å hjelpe med dette etterhvert. Videre god sommer til alle "kammrere" Mvh Jon Atle
 14. Hei Er det en oppdretter av NES her som planlegger kull i 2014, eventuelt kjenner en oppdretter som gjør det? Takker på forhånd for svar
 15. Hei Grunnet litt endringer i jobbsituasjon, ser jeg at jeg dessverre sliter med å få nok tid til hunden min. Hunden er en 3 år gammel dachs. Han heter Conan. Han har et veldig fint gemytt, og er veldig glad i, og tillitsfull overfor alle mennesker. Andre hannhunder hender det at han ikke går så godt overens med, men det sår som regel greit om de hilser på hverandre uten bånd. Han jager hovedsaklig rådyr, men har hatt litt hjorteloser i fjor og i år. Han er vant til å stå i hundegård mesteparten av året, men er inne når jeg er hjemme og på det kaldeste. Han gis bort til rette person med et par kriterier. Personen må ha god tid til han og bruke den til jakt. Det siste kan lempes på om du bor i nærheten av kristiansand og jeg kan bruke den når jeg har avspasering. Hvis du bor i nærheten og skal på ferie, vil jeg gjerne være hundepasser hvis jeg har fri Jeg har hundepasser som kan ta han når jeg er borte, men ønsker helst at han er hos en fast "familie" istedefor å flytte frem og tillbake. Det er med tungt hjerte jeg ser meg nødt til dette, men forhåpentlig passer det bedre i fremtiden. Pm hvis du er intressert
×
×
 • Create New...