Jump to content

Hvem lager riflestokker her i landet?


ko-stens

Recommended Posts

Grubler på ny stokk til Brno Fox'en min, men er usikker på hva jeg skal velge. Det er så å si umulig å finne noe på nettet rundt omkring, og en epost fra CZ i Tsjekkia, sa at CZ527-stokken ikke passer, så da må jeg i så fall få laget noe som ikke har leveringstid på halvannet uår...

 

Vet at KKC lager stokker, men hører at de ikke lager til denne børsa (har bare så vidt spurt i en butikk og ikke hørt med dem selv), og da får jeg lete litt til.

 

Så tenkte jeg på Bredvold. Pratet med han på Jakt- og fiskedagene, og prisen var ikke så høggende gæli. Ca fem høvdinger for en stokk. Ikke utenkelig at jeg kontakter han, for det er ikke så langt unna der jeg bor heller. Greit å prøve stokken mens den lages og. Men har han ikke egen nettside? Finner det ikke.

 

Finnes det andre her i landet som lager riflestokker? Tenkte på laminat. Nettsider og bilder av stokker mottas med takk!

 

Skal ikke ha noe tacticalsnipergreier, men en vanlig, god stokk med "amerikansk" kolbe og godt grep. KKC-type stokk er egentlig ikke i min smak, men denne er da så "#¤"#rade god å holde i...

Link to comment
Share on other sites

Dersom du er bitte litt fingernem, så kan du jo lage en sjøl også. Til og med en trekrakk som jeg har fått til det.

Alternativt kan du jo få en til å frese ut for kasse/pipe samt grovfrese resten. Så har du noen timer med pussepapir og fint støv i øya. Moro når det hele er over.

 

Ellers får du kjøpt slikt hos Ola Gujord, Vågsland Våpen og Rafdal, i alle fall. Sikkert mange andre også som jeg ikke kommer på i farten. Søk i Google og du får opp nettsidene deres.

Link to comment
Share on other sites

Hmm... Lurer mest på Bredvold ja. 5 000,- er ikke så ille for en laminatstokk. Tuklet på en fin en på Elverum, og det frister litt må jeg si. Må bare få sjekket om jeg trenger nytt kjøleskap først... Tatt kvelden i efta. :? Og det kostet fire Bredvoldstokker for fire år siden... Får kjøre på med reklamasjonsrett og forbrukerkjøpslov! Vet at Elkjøp gjerne er vanskelige på slik. :roll:

 

Hvor lang tid bruker Bredvold på en jaktstokk da, mon tro?

 

Å prøve å lage en selv, tror jeg at jeg står over! Så klønete som jeg er blir det sikkert bare noe rart noe som har kostet meg haugevis med tid og kroner! :lol:

Link to comment
Share on other sites

1 år!? Blir litt lenge det...

Gujord, Tyristubben og Vågsland ser litt vel dyre ut... Rafdal sin glassfiberstokk så litt - stusselig ut, men den har overkommelig pris. Har ikke lyst å gå så høyt i pris, for da kan jeg jo like godt kjøpe en ny Cz527!

 

Får gruble litt videre! Takker for tips! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Endel interessant å se her. Står lite om det er noe som passer på Fox'en. Må man evt sende børsa av gårde for å få tilpasset stokken da? Ser for meg at børsa blir borte leeeenge! Har liksom bruk for den i høst og... Men kan hende jeg kan fikse noe i løpet av vinteren.

 

Kunne tenkt meg enten en god plaststokk, ikke billig hardplast, men mer lik Feks Sako Finnlight sin, eller så kunne jeg tenke meg en laminatstokk, gjerne i sort, ala KKC sin sorte.

 

Kunne sikkert fått tak i en grovfrest en og tilpasse selv, men vet ikke helt om jeg tør starte med noe slik. Har ikke verktøy til det heller. Ser for meg et dyrt prosjekt som går åt skogen! :shock:

 

Blir en del grublerier fremover! Men ser for meg at jeg må glemme plaststokk. De er vel mye verre å tilpasse uten at det blir synlig og stygt.

 

Kanskje jeg heller skulle solgt børsa og kjøpt meg en CZ527 i stedet... Hmmmm...

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor hele tiden gruble på hvor vanskelig alt er i stedet for å bestemme deg for at: "Dette klarer jeg"

Finnes tusenvis av mennesker rundt om i verden som ferdigstiller grovfreste stokker. For egen del er jeg skikkelig trehendt og var et "worst case" på sløyden i hine hårde dager. Å ferdigstille en grovfrest stokk derimot, det går greit med unntak av nettskjæringa. Den blir funksjonell, ikke vakker.

Utstyr??? Rasp og pussepapir er vel stort sett temmelig tilgjengelig. Første bud er jo evt å ta kontakt med de som freser og spørre om de freser til Fox. Da er egentlig dørstokkmila passert.

Link to comment
Share on other sites

Litt O.T i.f.t trådstarters s.mål.

Jeg har bestillt meg en slik stokk: http://www.boydsgunstocks.com/Blaster-U ... y-s/62.htm

Dette skal jeg få til å passe et av mine våpen med litt puss og dremmel. Det tror jeg at dem fleste skal få til. Dette er bare et tips til deg slik at du har litt å velge i samt at du faktisk sparer litt penger.

Boyds har flere typer stokker du kan velge i: http://www.boydsgunstocks.com/BOYDS-Cla ... y-s/64.htm

Å disse: http://www.boydsgunstocks.com/Ross-Thum ... y-s/65.htm

Å vil du virkelig dra den helt ut,kan du jo vurdere disse plankene: http://www.boydsgunstocks.com/Walnut-an ... s-s/79.htm

Eller så kan du søke/lete her å se om Boys har en stokk som faktisk passer ditt våpen med lettere modifikasoner: http://www.boydsgunstocks.com/v/vspfile ... 7-9-10.pdf

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hvorfor hele tiden gruble på hvor vanskelig alt er i stedet for å bestemme deg for at: "Dette klarer jeg"

 

Ehm... Joa, men ting tar tid da, og jeg er klønete med treverk...

 

Men likevel, denne var jo billig: http://www.boydsgunstocks.com/BOYDS-CLASSIC-UNINLET-PEPPER-LAMINATE-p/403-015.htm

 

Kanskje jeg kunne klare å fikse noe der? Fått noen til å frese løpskanal og fikse hullene som skal til. Vet ikke hvem som kan gjøre slik her omkring, da jeg ikke kjenner noen som har gjort slik før, men det skulle vel ikke være håpløst.

 

Edit: Denne: http://www.boydsgunstocks.com/Thumbhole-Replacement-Stocks-Weatherby-Howa-s/34.htm så bra ut, synes jeg. Ikke akkurat fan av tommelhullstokk, men denne syntes jeg så bra ut, og den er sikkert behagelig og. Sendte nå en forespørsel om det finnes muligheter for å få skaffet den i riktig børse, men det er vel omtrent som å tro på julenissen...

 

Hvordan er det for oss fra gamle Nroge å handle der? Stod ikke noe spesielt på siden. Hva kan leveringstid være? Noen som kjenner til dem?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...