Jump to content

Nybegynner & diverse kalibere


henrikz

Recommended Posts

Jeg skyter alt fra luft til 44M. Jeg synes skytegleden er helt uavhengig av kaliber. Gleden ligger i å gjennomføre et godt skudd og en god skyteserie.

 

HELT ENIG.

 

Jeg har kun skutt i et halvt år, stort sett luft(gigantiske mengder tørr-trening) med en LP-50 men også en del 22-kal i skytterklubben....og min mening er at moroa sitter i perfeksjonering av avtrekk og få gode samlinger.

Vi har alle forskjellige meninger om det her, men for meg og mange andre kommer ikke moroa før ting blir litt seriøst.

 

og jeg tror du (henrikz) misforstår litt, det de erfarne skytterne sier.

Er det noe erfarne skyttere vet, så er det at det MÅ være morsomt å skyte, for at det skal bli no..men de har gjerne kommet seg over det nivået at smellet er så fryyktelig morsomt...og da tenker de på ditt eget beste og dine premisser for å bli en dyktig skytter..

Nå er jeg som sagt ikke erfaren selv, så dere må gjerne sparke meg i hue om jeg ikke har peil på hva dere tenker om skyting...men jeg tror en skytter som velger å fortsette over tid, vil bli interessert i å få gode samlinger....da er det kjipt å ha ødelagt grunnlaget med en masse uvaner..

Link to comment
Share on other sites

Hei!

 

Jeg og en kompis meldte oss på samtidig i en ganske liten klubb i trønderlag..

Vi også fikk høre den der 22-preken. Nå var ikke det noe problem da vi har et heidundrende konkuranse instinkt. :D morsomt å faktisk treffe å få gode poeng.

kjøpte min første pistol for 2 uker siden. GSP med 22 og 32 løp til 1500 kr!! :o

røverkjøp! Elsker den pistolen :wink:

om 2 uker blir det nok en 9mm i skapet, men GSP'n blir nok brukt desidert mest.

Har en fyr i klubben som har skutt endel lenger enn meg, men jeg skyter faktisk endel bedre.

Hvorfor? første han gjorde etter 6 måneder var å kjøpe seg en Dessert Eagle som ble brukt som en tomflaske destroyer bak fjøset :lol: derfor er han udugelig med klubbens 22 cal.

Nå er han faktisk ikke å se mere. Ble sikkert lei av å ikke treffe.

derfor er det lurt å bli god på 22 først, for så å overføre ferdighetene til grovere skyts.

tips nr 1: hør på de eldre herrer. De vet sikkert at man blir lei av tomflaskeskyting etter ei stund.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen folkens og takk for alle svar!

 

 

I går var jeg tilbake etter sommeroppholdet og skøt med en Ruger MK III i .22 . Etter alle tilbakemeldingene herfra så kjøper jeg at det er viktig med .22 og at et slikt våpen bør være av den litt bedre sorten, f eks GSP (har aldri prøvd en slik). Første søknad vil bli på en .22 (sannsynligvis brukt GSP) og en .45 til kos innimellom. Jeg synes det veldig gøy å skyte med .22 og den store gleden ligger jo nettopp i gode samlinger og ikke minst synlige resultater av trening.

 

Når det gjelder Ruger MK 2 og 3: Hva synes dere om disse? Jeg synes ikke de er spesielt gode å skyte med. Var det bare jeg som var litt rusten etter en md uten trening?

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en MK2, men ble aldri dus med grepsvinkelen. Avtrekket byttet jeg, men ergonomien passet aldri meg. Har en Hämmerli X-esse nå, ergonomien passer meg bedre, men mitt mandagseks er langt fra funksjonssikkert. Jeg liker ikke GSP, for framtung. Foretrekker ergonomien på Unique Des 69, men denne er ikke like robust som en GSP. S&W M41 er gedigen. Litt tung, hadde et slitt eks som samlet fantastisk, men som ikke var 100% driftssikkert. Rimelig, med god: High Standard Victor, Supermatic Citation etc. God avtrekker, riktig grepsvinkel til min hånd, lett å ta fra hverandre for puss, gode sikter. Skulle du vinne i Tipping: Feinwerkbau AW93, en sånn ville jeg hatt hvis jeg var ambisiøs .22-skytter.

 

Øivind

Link to comment
Share on other sites

Emnet/tråden...har til tider handlet om å ikke ryke på for grove kalibre til og b`yne med..med tanke på utvikling fra "fint til grovt, og ikke minst det å ha mulighet til å mestre hele suppa samtidig..

 

min erfaring nå, etter å nettopp ha fått egen skyter i 22-kal, (etter enorme mengder 9-trening med god luftpistol) er at jeg må fortsette å trene med luft...makan til frustrerende opplegg, å gå tilbake til luft-skyting etter et par dager med 22-kal-lek-og-test...

 

luftskytinga blir ikke svekket på noen måte, men det at jeg oppnår bedre resultater med 22-kal med een gang i forhold til luft, må jo bety at luft-treninga har gitt resultater...nyydelig!!...mer tørrtrening og luftskyting!

 

hva har du endt opp med henrikz?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...