Jump to content

"Framleie" av jakt.


kalle

Recommended Posts

Fant en annonse på FINN, der det tilbys småviltjakt, rype, skogsfugl og hare. Leies ut til inntil 6 jegere. Terrenget er i flg. utleier, kjempestort. Prisen er 18000.- for 5 dagers jakt. I tillegg leies det ut hytte (uten strøm/vann) for kr 800.- pr døgn.

Når vi kontaktet utleier, får vi beskjed om å bestemme oss raskt. Hvis han ikke har registrert innbetaling av hele leiesummen innen 3 dager, ville han leie det ut til "de som ringte 10 sekunder etter oss!" Når vi sjekket litt rundt dette, så viser det seg at han som grunneier, har fått tildelt 6 jaktkort av fjellstyret, som han kan gi til sine "kunder". Kortene koster kr. 800.- pr.stk. for 5 dagers jakt. For vår del betyr dette at han forlanger kr. 14 800.- for frimerket på søknaden han sendte til fjellstyret. Det må også nevnes at dette ikke er ekslusiv jakt, da det selges mange kort på det samme området. Kan kjøpes på Inatur for kr. 1400.- Så vidt vi har forstått, er denne måten å leie ut jakt på, fullt tillatt, og det er frivillig hva man vil betale for jakt. Er det noen som har synspunkter/erfaringer fra tilsvarende? (vi takket nei).

Link to comment
Share on other sites

Tipper det er sankk om denen annonsen;

 

Lurudal Gressamoen Snåsa.

Meget bra fjell/lirype og skogsfuglterreng. Flott og lett terreng.Brukbart med fugl i fjor og med bra stamfuglbestand stor smågnagerbestand ser det meget lovende ut i år.

Plass for inntil 6 jegere med hund fra og med 15 til og 20 sept.Mulighet for oppgradering til sessongkort.Innkvartering i fin gammel seter med bilveg til døra.

Ikke innlagt vann og strøm. Forøvrig alt utstyr på plass.Leietaker besørger sengetrekk.

Husleie 200 per pers / døgn. (Minimumspris 800/ døgn)

Hjertlig velkommen.

 

 

Kan kanskje tolkes dithen at det kun blir 6 jegere der?

Link to comment
Share on other sites

Den tullingen som betaler det beløpet for å jakte er med på å legimitere at det skal være kapitalen som rår når folk skal jakte.

Dessverre er det"selger"gjør lovlig,men det er da lov til at vi jegere tenker seg om.

Jeg er ikke tillhenger av at prisene for jakt skal være så høy..dette går på allmenheten til jakt,fiske og fangst. Så snart slike priser kommer så stenges store deler av allmenheten ute fra jakt dessværre.

Men dessværre er det blitt slik i mange sammenhenger at det er di kapitalsterke som slipper til...å ikke menig mann.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...