Jump to content

Lade .357 mag til rifle


Trolldeig

Recommended Posts

Gratulerer, sikler på en sånn selv...

 

Til lading bør du aller først kjøpe en god ladebok, gjerne "ladeboken". Det er bra læring.

Når det gjelder utstyr, så hørte jeg på råd og kjøpte enstasjonspresse før jeg etterhvert gikk for en

flerstasjonspresse. Og det angrer jeg ikke på. Mye enklere å lære seg sikker lading på den. billigere også.

Du trenger både kruttvekt og justerbart kruttmål. (må ikke ha kruttmål, men det er mye enklere) Diesett (ladeform til patronene) bør være i wolframkarbid, da slipper du å smøre hylser. Det sparer deg for endel tid og klin i ladeprosessen.

 

Det er masse, masse ustyr å få kjøpt som er kjekt å ha, men prøv å tenke litt basic til å begynne med. En startpakke fra hvilken som helst av de kjente merkene er et trygt valg.

 

Når det gjelder penger å spare, så joda.. Du får lavere pris pr patron etter å ha inntjent prisen av ladeutstyret.. Så det er noen smell dit før du kan påstå å ha tjent noe som helst. Men moro er det, og du får skreddersydd ammo!

 

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

brukt er absolutt en mulighet. Dette er et område hvor det er lurt å kjøpe seg litt kunnskap først. altså ladeboken. Den forklarer på en god måte hva som trengs av utstyr, og hvordan det fungerer. Den gir også en god innføring i ladesikkerhet og andre veldig nyttige tips.

Link to comment
Share on other sites

intresant..for jeg dreiv å søkte om 357 magnum var lov på rådyrjakt(rifle)

men ble egentlig ikke mye klokere.

 

så det er lov?

prøvde å regne ut joule,men på pakken med ammo så er det vel målt hastighet osv fra en revolver?

Link to comment
Share on other sites

Det beste tipset er å kjøpe Ladeboken først. I tillegg til å være et meget anerkjent oppslagsverk ang lading og data er det en artig bok med snedige betraktninger ført i pennen av erfarne folk. Når du er ferdig med å lese den snur du den og leser den baklengs.

Et singelstasjons ladesett er så billig for tiden at det er tvilsomt at det lønner seg å lete etter brukt. Spør JD eller Trond hos hjemmeladning om pris, der får du sikkert en pakke med det du trenger.

 

Du kommer aldri til å spare penger på hjemmelading. Dette er en hobby i seg selv; du kommer til å skyte mye mer, kjøpe mye mer kuler og forskjellig krutt-alt du sparer går med til innkjøp av mer lade-greier. Det er sånn det er :mrgreen:

Det fin med det er at hver gang du har griseflaks med samlingene dine kan du skylde på den hemmelige "gullladningen", og har du ikke dagen og skyter som en idiot kan du stirre på hylser og mumle kryptisk om f.eks for lavt trykk :lol:

På mange måter kan dette sammenlignes med å begynne som plateanmelder; Du har liksom rett uansett!

Link to comment
Share on other sites

.357 til rådyr; det er vel ingen fabrikkladninger som markedsføres i norge som holder anslagskravet. Men hjemmeladninger kan finjusteres til å akkurat holde kravet uten at trykket går i taket. Her snakker vi da om maksladninger hvor det lønner seg å ha ladet litegrann fra før, og i hvert fall sørge for å ha gode laderutiner.

Skal ikke svartmale, men uhell skjer i forbindelse med hjemmelading, og det å gå rett på Tjernobyle ladninger kan by på ekstra spennende opplevelser.

Kronograf og mikrometer bør benyttes. Vi snakker her om å skaffe seg kunnskap til å utvikle ladninger til ditt eget våpen som er svært tett oppunder rødstreken. Såpass nær at de utmerket godt kan være utrygge i et annet våpen.

 

Dette bør være et prosjekt som får lov å gå over litt tid, slik at du får god erfaring med både lading og oppførslelen til akkurat det våpenet når du lader selv.

 

Når det er sagt, så er hjemmelading moro,spennende og trygt bare begrensningene overholdes.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Husk bare å veie ladningene på en nøyaktig vekt - ikke stol på kruttmål når du lader mot maks. Vær også nøye med å ikke redusere totallengden. Hvis kammeret ditt tillater det og mekanismer klarer å mate, så kan du kanskje øke totallengden litt og dermed kunne øke ladningen litt, men husk å beholde litt friflukt.

 

Ser at Solli bruker mantlede kuler. Det er ikke optimalt for hastighet, blykuler tetter bedre for kruttgassene, og har mindre friksjon i løpet. Det er litt variabelt hva man får av presisjon i Marlin sine "Micro Groove"-løp.

 

Handlelista bør altså inneholde:

- kruttvekt (gjerne elektronisk, selv om de mekaniske er like nøyaktige, men litt mer tuklete.).

- Skyvelær (helst elektronisk med både tommer og millimeter, og med nøyaktighet til 1/1000-tomme.).

 

Øivind

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...