Jump to content

Smaksforskjell på li- og fjellrype?


GS Terje

Recommended Posts

Det er smaksforskjell på lirype og fjellrype. Fjellrypa er litt mildere i smaken. Likevel kan det være mye større variasjoner på rype etter hvor gamle de er(kylling vs voksenfugl). Det vil være merkbar forskjell på en gammel stegg og en årskylling skutt i september. Om du har en hard apportør eller skyter på kort hold kan du få gallesyre i kjøttet som setter smak. Så det er mao ord kanskje flere forhold som spiller inn enn akkurat forskjellen på li og fjellrype.

Link to comment
Share on other sites

Forskjellen mellom årskylling og voksenrype blir minimal om man er forsiktig og ikke steker brystfileene for lenge.- Max 3min totalt,- snu ofte (med mye hett smør i pannen), legg over på fat med folie over mens en god saus tilberedes. På denne måten blir "gammelrypa" like mør som årskyllingen. :wink Fjellrypa har litt mere "vilt"-smak synes nå jeg, men rypebrøst er uansett en delikatesse som smaker like godt både på fjell og lirypa. Mvh

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...