GS Terje Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Det ble en fin rypefangst i fjor med 14 liryper og 2 fjellryper, kun de to sistnevnte er igjen i fryseren. Ser jo at de er litt mindre enn lirypene, men er det forskjell i smaken ? mvh Terje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jutul Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Det er smaksforskjell på lirype og fjellrype. Fjellrypa er litt mildere i smaken. Likevel kan det være mye større variasjoner på rype etter hvor gamle de er(kylling vs voksenfugl). Det vil være merkbar forskjell på en gammel stegg og en årskylling skutt i september. Om du har en hard apportør eller skyter på kort hold kan du få gallesyre i kjøttet som setter smak. Så det er mao ord kanskje flere forhold som spiller inn enn akkurat forskjellen på li og fjellrype. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Forskjellen mellom årskylling og voksenrype blir minimal om man er forsiktig og ikke steker brystfileene for lenge.- Max 3min totalt,- snu ofte (med mye hett smør i pannen), legg over på fat med folie over mens en god saus tilberedes. På denne måten blir "gammelrypa" like mør som årskyllingen. :wink Fjellrypa har litt mere "vilt"-smak synes nå jeg, men rypebrøst er uansett en delikatesse som smaker like godt både på fjell og lirypa. Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Ikke ødelegg den nydelige maten ved å steke dem i brent smør da. Stek i gloheit olje, så får du forseglet kjøttstykket. Ha i smør og trekk pannen av platen og stek på restvarmen, salt og pepper på. Bedre en dette blir det ikke! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.