hauk Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Dreiv og stelte i stand nyttårsmiddagen og tenkte at det kanskje var interesse på Kammeret om å dele oppskrifter på marinade. På menyen 1. nyttårsdag står i år (dvs neste år) marinert reinsdyrsteik. Marinaden er ein eg gjerne bruker på hjort og rein, baset på rødvin og olivenolje - eg finn at olivenolje i marinaden hindrer at viltkjøttet blir tørt. Marineres typisk i 36-48 timer. 4 dl rødvin 2 dl olivenolje 1,5 ss sukker 1,5 ts salt 1 ts timian 2 laurbær 4-5 (knuste) einebær For å sikre at marinaden dekker heile steika, plasseres denne i ein plastpose som så strammes inn med tape, så det ikkje blir for mykje "tomrom" rundt. (Det går så mykje vin med, dersom heile steika skal ligge å flyte i ein bolle med marinade...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smevik Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Flere som har testet marinade på vilt? Tenkte å lage elgsteik på lørdag, og hadde planer om å marinere den først. Bruker vanligvis ikke å gjøre det, men kan jo ta sjansen denne gangen. All den rødvinen blir ikke dominerende? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Kona lagde en marinade basert på mørkt øl. Som en forandring fra rødvinsmarinering. Ølmarinaden ble nesten magisk god. Du finner sikkert en eller annen oppskrift på nettet, enklere det, enn om jeg skal ringe kona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smevik Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Øl var ikke dumt. Har lenge tenkt å prøve det, uten at jeg har gjort det. Vil tro øl er litt snillere enn rødvin pga mindre syre. Kanskje man skal ta seg en tur på polet og lete etter et par gode bayere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hauk Posted January 20, 2011 Author Share Posted January 20, 2011 Smak og behag, skal prøve ølmarinade ein gang Rødvin blir ikkje for dominerende (etter min smak...), men det er eit poeng å tørke av steika godt. I tillegg bruker eg ikkje rødvin i sausen, for då blir den for dominerende (igjen, etter min smak). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Har flere ganger brukt øl selv.. Fylt øl i en pose og blandet det med div krydder jeg har funnet i skapet, synes det er bedre enn rødvin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.