Jump to content

Marinade for vilt


hauk

Recommended Posts

Dreiv og stelte i stand nyttårsmiddagen og tenkte at det kanskje var interesse på Kammeret om å dele oppskrifter på marinade.

 

På menyen 1. nyttårsdag står i år (dvs neste år) marinert reinsdyrsteik. Marinaden er ein eg gjerne bruker på hjort og rein, baset på rødvin og olivenolje - eg finn at olivenolje i marinaden hindrer at viltkjøttet blir tørt. Marineres typisk i 36-48 timer.

 

4 dl rødvin

2 dl olivenolje

1,5 ss sukker

1,5 ts salt

1 ts timian

2 laurbær

4-5 (knuste) einebær

 

For å sikre at marinaden dekker heile steika, plasseres denne i ein plastpose som så strammes inn med tape, så det ikkje blir for mykje "tomrom" rundt. (Det går så mykje vin med, dersom heile steika skal ligge å flyte i ein bolle med marinade...)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Smak og behag, skal prøve ølmarinade ein gang :)

 

Rødvin blir ikkje for dominerende (etter min smak...), men det er eit poeng å tørke av steika godt. I tillegg bruker eg ikkje rødvin i sausen, for då blir den for dominerende (igjen, etter min smak).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...