Tommy B. Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 HEI her om dagen skaut jeg en stor feit laksand, og syntes at dette må prøves. jeg har hørt at laksanda passer best som ræveåte... men også at det er godt. er det noen som har prøvd? hvordan er det med eventuelt transmak? hvordaan døyves den? noen som har en oppskrift? GOD JUL ALLE SAMMEN! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OveR Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Det viktigste med fiskender er å flå dem så fort som mulig. Skjær ut bryststykkene, i tillegg skal absolut alt av fett fjernes. Transmaken sitter i fettet. Ikke stek den med en gang, vent til rigor mortis slipper taket. MInst et døgn. Hvis det er eldre fugler kan du la den ligge i melk eller eddikoppløsning noen timer(ei natt) for å være helt sikker på at all transmak er borte. Ellers er det jo ei and og mange oppskrifter med villand som ingrediens kan brukes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy B. Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 ok tusen takk for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 Hvis jeg var Kristoffer Clausen på en ekstra sulten dag , kunne jeg kansje spist laksand. Men ellers ser jeg ikke poenget med slike stunt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy B. Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 stunt....? laksanda e vell like go som kvinand, kan jeg tenke meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvamsgutten Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Jeg skjøt en laksand, og det var den siste..! Den har jeg overhodet ikke bruk for! Skar opp og skulle vomme den og det luktet så vondt at jeg kastet hele anden.. ALT PÅ DEN FUGLEN LUKTET TRAN OG FORDERVET FISK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommy B. Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 ok. den jeg skaut lukta helt fin. feit og fin fugel, med fine bryst. renska brysta for fett. får prøve denne no, så for vi se om det blir fler siden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikkakjell Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 laksand har eg aldri ete, men rekner med den eter de samme som siland, som eg har ete ganske mangen av, og dei smaker godt syns nå eg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mappy Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Det var en lengre opp som kunne tenke seg at det smakte som kvinand, og kvinand er det ihvertfall ikke noe usmak på. Den er bare litt værre å flå siden skinnet sitter fast til kjøttet(i motsetning til gressendene) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Flyttet hit fra småviltjakt Kos dere videre med praten ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.