Jump to content

Elg tunge


HB

Recommended Posts

koking av elgtunge er ein gobit av dei sjeldne, slik gjer eg det!! og med 4 tunger i vatten sidan laurdag måtte noko gjerast, og eg regnar med att det er andre som har tunge nå!!!! :D

normal_Tunge_01.JPG

Førtst så lar eg dei ligge i vatten eit døgn eller to.

 

normal_Tunge_02.JPG

Så etter vatten tar eg dei i egna kjele og vatten over tungene, kryddder må ein ha eg brukar 2 stk laurberblad og 1ss salt og heil pepper i vatnet. men ein kan sjølv velge kva ein vill ha oppi som krydder,(smaken er som baken :lol::lol: )

 

normal_Tunge_03.JPG

Etter ent (koking ca 2 timar)er den værste jobben og ta av skinet det MÅ gjerast mens tunga er varm, :idea: ellers må ein spikke av den med kniv :lol:

 

normal_Tunge_04.JPG

Litt skinn att som må tas med kniv :(:shock::?

 

normal_Tunge_05_%282%29.JPG

Klar som påleg :D:D:D Nam,Nam,Nam

Link to comment
Share on other sites

Min erfaring er i alle fall at det er umulig å krydre tunga for mye. Peiser oppi mer enn nok pluss litt til :)

 

 

Det gjorde jeg faktisk. Salt, pepper, laurbærblad, muskatnøtt, malt koriander og allehånde. Mer salt og pepper... Lot koke i 2 1/2 time. Mør som bare det, og mild smak tross alt krydderet. Nydelig!!

 

Stort elghjerte har ligget til utvanning i seks deler i noen dager. Ligger nå i bøtte på hverandaen dekket med grovsalt. Skal kanskje få til badsturøyking i morra!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...