HB Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 koking av elgtunge er ein gobit av dei sjeldne, slik gjer eg det!! og med 4 tunger i vatten sidan laurdag måtte noko gjerast, og eg regnar med att det er andre som har tunge nå!!!! Førtst så lar eg dei ligge i vatten eit døgn eller to. Så etter vatten tar eg dei i egna kjele og vatten over tungene, kryddder må ein ha eg brukar 2 stk laurberblad og 1ss salt og heil pepper i vatnet. men ein kan sjølv velge kva ein vill ha oppi som krydder,(smaken er som baken ) Etter ent (koking ca 2 timar)er den værste jobben og ta av skinet det MÅ gjerast mens tunga er varm, ellers må ein spikke av den med kniv Litt skinn att som må tas med kniv Klar som påleg Nam,Nam,Nam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dridungen Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Selv sper man på med litt mer salt, dropper fancy krydder, og lar skinnet henge på. skylles bare før og etter i masse vann. Rekker aldri å bli pålegg, ender som oftest som snacks på kvelden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300ULTRAMAG Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Heite!! Holdt på å glemma tunga som ligger i vann og skal bort i noen dager. Hiver'n til koking med en gang. Bra jeg så denne tråden!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M82 Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Min erfaring er i alle fall at det er umulig å krydre tunga for mye. Peiser oppi mer enn nok pluss litt til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300ULTRAMAG Posted October 11, 2010 Share Posted October 11, 2010 Min erfaring er i alle fall at det er umulig å krydre tunga for mye. Peiser oppi mer enn nok pluss litt til Det gjorde jeg faktisk. Salt, pepper, laurbærblad, muskatnøtt, malt koriander og allehånde. Mer salt og pepper... Lot koke i 2 1/2 time. Mør som bare det, og mild smak tross alt krydderet. Nydelig!! Stort elghjerte har ligget til utvanning i seks deler i noen dager. Ligger nå i bøtte på hverandaen dekket med grovsalt. Skal kanskje få til badsturøyking i morra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted October 25, 2010 Share Posted October 25, 2010 Du nevner det ikke, men jeg går utifra at det å fryse tunga ikke ødelegger hele herligheten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.