Jump to content

M82

Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by M82

  1. Kom du noen vei med problemet? Samme problem her.
  2. Gåsa lettet etter andreskuddet med hausken mini.
  3. M82

    Jord-rotasjon

    På hold hvor en hver form for vind vil overskygge corioliseffekten med god margin Men, jakter du presisjon kommer du i teorien best ut hvis du tar høyde for (og forstår) flest mulig faktorer. For trøtt til mer utfyllende svar, god natt.
  4. COL og kuletype har jo innvirkning på trykk som du sikkert vet, så uten å vite dette er det litt vanskelig å si noe eksakt. Jeg synes personlig 81grs N140 er lite i en lott. Når vi fyrte noen ladninger på 80grs med samme krutt sa det klikkPANG. Ikke bra, så jeg foretrekker å fylle på litt mer. Jeg mener å huske at dette var med 405grs rem eller 450grs A-frame. Jeg har vel egentlig ikke gjort noen bevisste forsøk på å pushe yttergrensen på denne patronen, men syns 95grs N140 bak rem 405grs satt til krymperilla var i grenseland mellom spenning og frykt Dette var også med Federal magnumhetter, men uten noen form for trykktegn. Ildjernet var forøvrig en Ruger No.1 (med kikkert ) Tror nok du bør belage deg på å lade med krymp for å unngå inntrykte kuler ja. Det påvirker trykket, men i hvilken grad har jeg ikke testet så det får andre uttale seg om. Komprimert ladning er vel i seg selv ikke et tegn på at du er på ville veier. I 458 win.mag er man jo nesten på rekruttammonivå om man ikke lader komprimert
  5. Det er ikke så mye du kan lære hunden. Du må bare gi den nok erfaring til å skjønne greia i skogen. Enkelt og greit. Bikkja mi er nå 3 1/2 år. Hun vet ikke hva det vil si å være løs. Med andre ord, sist hun ikke satt fast i et bånd eller var i en hundegård var for ca 3 år siden. Å kombinere bandhunden med å la den være løs innimellom er noe de færreste lykkes godt med. Derfor prøver jeg heller ikke på det. Bedre med en god bandhund enn en halvdårlig band/løshund. Hun er suveren på overvær/ stille innpå, men i beste fall middelmådig på sporing (uansett hvor ferskt eller gammelt sporet er). Rådyr sporer hun derimot som en mester. Vet ikke hvorfor, bryr meg ikke, blir kanskje bedre med åra. Og ja, det går helt greit å sitte på post å se på elg, det være seg på 500 eller 5 meter. Kommer det lyd blir det skotupp i ræva, og det vet hun. (Hun får mye kos og ros også Min erfaring når du skal jobbe deg innpå elg er at du sjelden kan følge hunden blindt. Den følger bare sine instinkter, og tenker ikke på hvor den skal gå for å ha oversikt men samtidig lage minst mulig lyd. Det er du som er taktikeren, hundenesa er bare et redskap. Gå rolig, stopp ofte. La hunden bruke alle sanser. Etter hvert vet du ca. hvor langt du er unna elgen. (Når bikkja mi nekter å gå videre, er det fordi den er der, jeg har bare ikke sett den ennå.) Noe jeg har merket meg er at det later til å være lettere å komme innpå dyret når man går med hund, selv om den ofte lager mer lyd i blåbærlyngen enn om du går alene. Lurer på om det bidrar til å fjerne lyden av taktfaste menneskeskritt. Andre som har tanker om det? Sist i denne usammenhengende oppramsingen av tanker: Når du skal velge klær og utstyr er det en ting som har pri over alt annet. Lydløshet. Jeg gjentar, lydløshet. Hvis jeg hører meg selv når jeg går er noe feil. Jeg smører årlig læret på den gamle sekken slik at det ikke lager gnisselyder. Remfestene på geværet får også en oljedråpe på Går i vadmelsbukse og ullskjorte. Selen til hunden er sydd i en del, uten noen spenner av noe slag. Kveldens babbel slutt
  6. Dra i vei 20 raske. Får du fallende treffpunkt er løpet kaputt. Dette er noe jeg har blitt fortalt, har ikke prøvd det selv.
  7. Hypotetiske spørsmål er vel jaggu det siste vi trenger på forumet! Det er vanskelig nok å bli enige i reelle spørsmål. Forslag til nye tråder: Hvordan hadde du reagert om jorda slukes av sola? Hva om flypropeller ikke virket? Hvordan hadde vi skutt om gevær, ammunisjon og kunnskapen om at det kan skytes ikke hadde vært kjent for menneskeheten? Hva om norsk homeopatforenings formann plutselig møtte opp i luftputebåt, når det egentlig var brannvesenet du ringte etter? Hva tenker dere om alt dette?? DET ER JO KRISE! (Capslock skyldes en lille pjolter) La oss i samme slengen komme til konsensus for hvor lang en fisk er. God ferie
  8. Hvis jeg hadde trengt svar på det du spør om for en uke eller to i fjellet, så hadde jeg tatt med en kompis som har litt erfaring. Jeg prøver ikke å være spydig, men for dem som er vant til å være ute er det ganske enkelt å orge en slik "miniekspedisjon". Og dette er slik JEG ville gjort det: -Hvordan gjør du et med transport til og fra fjellet/skogen ? Hoppet i bilen og lagt i vei. -Jakt og fiske kort ? Kjøpt det. -Mat de første dagene /uken? Et par-tre kilo flesk, noe real turmat/drytech og sikkert noe annet rask fra kjøleskap og spiskammer. Hiv på en halvkilo sjokolade som nødfuel. Evt komablanding -Hvordan bør man pakke og hva ? Stapp greiene i sekken. Tyngst nederst, klær og kamera øverst. Jervenduk, regnponcho, ullgenser og et par raggsokker for nattesøvnens skyld. Kanskje et gammelt pornoblad.Ellers det jeg står og går i. Generelt minst mulig skit. God tur:)
  9. Jepp, her hadde jeg klina til ja.
  10. Det er så greit når folk innrømmer det selv. Jeg er derimot ikke skuddredd, jeg er tøff. Tror det må være noe med folk fra Sparbu..
  11. Mmmmmnja, akkurat den er ikke heeelt sann:)
  12. M82

    Elgjakta 2012!

    Hvem er "de"? Ikke for å krangle, men det der tror jeg rett og slett ikke på
  13. Eliminer alle ukjente.(Mål fart, sjekk faktiske klikkverdier etc).Ellers blir det mye gjetting, og det blir man ikke mye klokere av:)
  14. Det utsagnet der skal vi nok få modifisert
  15. Når noen mener at man ber om å bli bitt ved å nærme seg hund på fall o.l er min mening følgende: Det er aldri kvinnens skyld at gubben banker livskiten ut av henne hver helg. Hva hadde jeg gjort? Et alternativ som jeg vet har blitt brukt med stor endring i adferd er å knøvle dyret under seg, legge seg på med full vekt, og bli liggende der til man tror bikkja er dau. Det er den ikke, men den er ganske sikkert kurert fra bite deg. Dessverre kan den fremdeles bite andre.. Om alt er prøvd kommer det vel an på hvordan du er som person. Noen finner et annet lag å jakte med, andre lar dyret smake øksehammeren og hiver den på elva. Om min hund viser aggresjonstegn mot fremmede vanker det pryl. uansett.
  16. Takk, godt å vite at det faktisk finnes noen som er villige til finne noe annet å skyte på en sesong eller to:)
  17. Det er interessant å diskutere årsakene til svake småviltbestander, men det er også en annen side ved saken som nesten ingen tør/ønsker å prate for mye om. Det er hvordan vi forholder oss til problemet. Jeg har pratet med en del jegere,fagfolk og enkelte grunneiere om dette. Så snart jeg nevner totalfredning i noen år som et alternativ, kommer alskens andre forklaringer på løpende bånd, og dette med fredning blir nærmest latterliggjort. Hvorfor det? Det er vel omtrent ingen som har prøvd det, så hvordan kan man vite at det ikke har noe for seg? Når man får servert argumenter som at "jegerne skyter bare den delen av bestanden som uansett vil krepere neste vinter", kan man vel ikke annet enn å sette et solid spørsmålstegn ved resonnementet. Jeg forstår i alle fall null og niks av denne typen argument. I mine øyne er det på grensen til svindel å selge jaktkort på noe som omtrent ikke finnes, og samtidig påstå at "joda, det er brukbart med vilt". I tillegg går man helt på tvers av prinsippet om å forvalte og høste av overskudd av en sunn stamme. Jeg får dårligere samvittighet av å knalle ned et par ryper enn jeg hadde fått av å knerte ei ugle. Da er det noe som er feil. Det er vel som med det meste;det er pengene som rår. Når det gjelder rovvilt VS småvilt vet jeg ikke hvordan status er i hele norge. Det jeg vet er at der jeg stort sett jakter i trøndelag, har jeg ikke sett mer enn en håndfull rovfugl på 15-20 år. Unntaket er sist høst, da jeg så ymse ugler hver eneste dag i elgjakta. Rev finnes det jo en og annen av, men jeg har inntrykk av at revebestanden har vært relativt stabil så lenge jeg kan huske.
  18. M82

    Ladedata 458 Lott?

    På´n igjen! 95grs N140 bak 405grs rem bulk gir svar på tiltale. Spøtt ut med ladninger nå karer!
  19. M82

    Elgjakta 2012!

    Tror jeg skal ta meg en stor en i år. Blir litt lei av 10-spiringer.
  20. ..og da er du avhengig av en presis BC, noe vi ikke er direkte bortskjemte med. Man kan selvfølgelig beregne BC, men da bør man helst ha en kronograf:)
  21. 175 grs LRX behøver 1:10 twist, du kan få problemer med at styre kuglen og specielt når du på same tid har så kort en pibe/løb Kan du utdype hvorfor kort pipe forverrer stabiliteten? Du mister jo litt hastighet, men effekten er ikke akkurat formidabel. Sagt på en annen måte: hvis du er så nære grensen,er du for nære (syns jeg). Om noen tar det på sparket så er det bare å sette opp regnestykket:)
  22. Å betrakte hva amerikanerne gjør som en fasit sier meg at du "tror" mer enn du "vet". Amerikanerne er ikke spesielt tilbakeholdne med titler og slikt. Annenhver soldat er Specialist i et eller annet. For dem er du nesten SF bare du har gjørme på skoene. PS! Jeg liker ikke å være bastant, men når det gjelder ovenstående: Jeg vet:)
  23. Jeg syns åpningsposten blir som om politiet skulle gå til lokalavisa for å informere om at det har skjedd et lovbrudd i bygda, bare så dere vet det lissom.. Rimelig meningsløst og verdiløst. Hvis moderatorkorpset sier A men ikke B, kan vi ikke da bare ta en avstemning på hvilken aktør vi skal mistenke?
  24. Ingen endringer inntil videre Her finner du en drøss med høringsuttalelser ang. ny våpenlov: http://www.regjeringen.no/nb/dep/jd/dok ... ?id=679316" target="_blank Har skummet gjennom litt, og her står det mye rart!
×
×
  • Create New...