Jump to content

Nærmeste rype område til Østfold


Martin_O

Recommended Posts

Uten at jeg er verdensmester i geografi, men Østfold ligger såpass til at du nok må reise et godt stykke for å komme til rypefjell. Sverige blir således ikke noe spesielt godt alternativ i og med at du muligens må helt oppi Dalarne/Jamtland da det er heller dårlig med fjell sørover fra Varmland. Da er det like greit å reise enten mot Buskerud, Oppland eller Hedmark. Har hørt rykter om greit med ryper i Øyer, nordøst for Lillehammer. Ellers kan du jo prøve Østerdalen/Rendalen, men vet ikke om hvordan det står til med rype. Vest for Mjøsa kan du feks prøve områder i Etnedal og Nord-Aurdal, altså feks Synnfjell, Beitostølen, Danebu osv. Aner ikke hvordan det er med rype der, men...

Link to comment
Share on other sites

Langt mellom fuglen i Øyer. Øystre Slidre har vel fritt kortsalg fra 15/10,og en langt større rypebestand. Men ja,det er et stykke fra Moss. Uansett må du kjøre et stykke,så da er det vel uansett verdt å kjøre 5 timer framfor 4 hvis man får firedobla rypebestanden på kjøpet.

Link to comment
Share on other sites

Tja..i telemark har du jo Rauland Statsalmenning som selger dagskort, men det er et drøyt stykke å gå rundt Songavannet for å komme til terrenget..

 

En annen mulighet er Røldal Statsalmenning.. Der får du kjøpt dagskort på Haukeliseter, og terrenget ligger bare noen minutter med bil vestenfor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...