harrykalla Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Hei.er det noen som kan si meg om man skal henge skogsfugler til mørning før eller etter man har tatt ut innvolder å flådd de?eller skal de mørne med det inni seg?kanskje dumt spørsmål men! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daywalker Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Om de ikke har fått kjerne treff med store skader på innvoller eller vært i nærkontakt med en hissig hunde kjeft pleier jeg vanligvis å henge de opp hele,men om det er motsatt tar jeg ut alt av innvoller før mørning... Lar de henge som storvilt ca 40 døgn grader. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Skogssfugl kan i likhet med ryper fryses hele, og ikke gjøres opp før den skal tilberedes. Når det gjelder mørning, av f.eks. tiur, så pleier jeg å henge den utenfor inngangsdøra, og lar den henge så lenge at jeg er sikker på at naboen har sett den. Slik: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubenkl81 Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 lar alt av småvilt henge i 40 døgngrader. Når det gjelder fugl så tar eg aldri ut innvoller før den henges opp og har aldri fått ødelagt kjøttet av den grunn. Mye bedre når fuglen fryses rund også,tåler å ligge lengre i fryseren på den måten. Men hare flår eg å tar ut kjøttet å lar det ligge ute til mørning. Gås trekker eg ut endetarmen før den henges opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Kan henges hel om den ikke er "vomskutt". Vurder ellers å kjøpe filmen "Det Ville Kjøttet" som omhandler hvordan du skal ta vare på ALLE jaktbare viltgrupper i Norge fra skudd til kjøttet er gryteklart. Tror de selger den på www.faunmedia.com ennå. PS: Om du bestiller så prøv å få tak i et medlemsnummer i NJFF. Da får man filmen med 30% avlag i prisen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Enig med andre her,men er det nattefrost henger jeg dem inne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted October 8, 2010 Share Posted October 8, 2010 Viktig poeng! Helst bør de henge i 8-10 grader den første tiden. Kjøles kjøttet ned for fort blir det aldri mørt igjen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maui Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Dette er et viktig poeng. Om viltet kjøles ned for mye for fort (eller fryser) blir det aldri mørt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
einherje Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Noen tips her i denne klassikeren......eller kanskje ikke http://www.youtube.com/watch?v=dGNNXwGD9Cs sofakriger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.