spetsen Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Siden jeg er litt usikker og ikke så erfaren tenkte jeg og spørre folket hva de lager slags retter av de forskjellige delene på dyret ? F.eks bogene, går de i kverna eller er det egnet til og bli noe annent godt? Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Bøgene kan du jo tørke/salte/røyke/lage stek etc. fileter blir biff. Resten kjøttdeig/grytekjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T3 hunter Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Henger meg på forslaget om røyking, tørking av bøgerne. Men grytekjøtt går også fint. Jeg har noen ganger brukt bøger og slagsider til å koke "Rådyr i kål" meget vellykket og smakfuldt, mange tror karnsje at rådyrkjøttet blir for magert til denne bruken, men det blir det ikke. Her kan nakken med fordel få være med i gryta. Lårene blir enten helstekte eller salta og røkt. Yttrefileene steiker jeg som biffer og jeg påstår at disse medaljongene er det beste og møreste viltkjøttet i Norsk Natur...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amatør Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Rådyrkjøtt tar for lite plass i fryseren til at jeg mener det er verdt arbeidet med å beine ut og kværne. Jeg bruker sider, nakke og ofte bøger til kjøttsuppe. Og har du som jeg, ikke båndsag, er en kjøttøks en nyttig redskap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsen Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 Takker for svar=) Noen som har en fin fin oppskrift på karbonader? Mvh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.