arne mo Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Etter en økt på jordet kom jeg hjem med 7 duer i en striesekk. La sekken i skjulet og gikk inn for å spise middag. Ute var det ca 20 grader. Når jeg gjorde opp duene ca 3-4 timer etter at de var skutt så var noen av de fortsatt varme, med litt merkelig lukt. Indrefileten var veldig lys på noen av duene. Er kjøttet blitt forringet? Skulle jeg ikke ha latt dem ligge i en haug inne i en sekk når det var så varmt? Foreløpig ligger kjøttet på kjøla i påvente av kammerets dom . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Du kan fint spise due'ne dine(eller gi di til meg) Blir ikke kalde når det er 20 plussgrader Du kan bare vippe ut brystet å legg di i fryseren din.(frys dua hel også om du vil,(noe jeg ikke gjør ) god appetitt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Det du kaller indrefileten på dua skal ha en mye lysere farge en resten av brystet.Kan også lukte litt vondt av duene når du gjør de opp,særlig hvis du klemmer,eller får hull på magen. Hvis du har mulighet når du jakter,er det beste å henge duene i skyggen i ei rypegalge med ett viltnett rundt.Da kjøler de seg raskest ned,og fluene kommer ikke til. Når det gjelder de duene du har i kjøla så bare lukter du på kjøttet.Så lenge det lukter kun kjøtt,ikke surt eller stramt så skal det gå fint å spise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brødskive Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Det er som SuperHansen sier.. Når du skjærer ut brystet, sitter det to lysere fileter helt innerst. Fargen på kjøttet kan også variere etter alder og kosthold. Hvis du ikke stikker hull nederst ved brystbenet (inn til bukhulen) eller brekker opp brystet, slipper du unna den stramme lukten. Bare riv av skinnet og skjær ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakt_fred Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 enig med super hansen jeg hadde spist det har lukta litt av noen av mine å men trur jeg fikk hull på magesekken.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arne mo Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Takker for tilbakemeldinger, da havner de i frysern. Hvis du har mulighet når du jakter,er det beste å henge duene i skyggen i ei rypegalge med ett viltnett rundt.Da kjøler de seg raskest ned,og fluene kommer ikke til. Pleier å bruke skutt fugl som lokkefugl med vingene ute. Har lest det et eller annet sted at det skal være bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Skutt fugl som lokkefugl kan være fine greier.Anbefales dog ikke hvis det er veldig varmt,samt hvis de ligger i solen.Da kan de fort bli skjemt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsjegeren Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Hei, har prøvd å lage en grei bildeserie på hvordan man enkelt flår ei due, sjekk ut www.spetsjegeren.blogg.no Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marve Almar Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Hvor lenge kan duer henge til mørning? Nå har mine hengt fra lørdagen og jeg har fortsatt ikke tatt ut alle brystfiletene.Tok 15 her om dagen og hadde halvparten av filetene til middag. Sterk varme i stekepanne 20 sek på hver side, før det bar inn i ovnen på 225 grader i 5-7 minutter i ildfast form. Det ble et bra resultat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 De kan henge så lenge du tør la dem henge.Det vanlige er at alt viltkjøtt skal henge i 40 døgngrader. Når det er så varmt som det var her jeg bor i helgen,så lot jeg duene henge kun 1 dag,så gjorde jeg de opp og tar resten av mørningen i kjøleskapet. Da er jeg sikker på at det ikke blir skjemt,og får en mere kontrollert mørning siden det er stabil temp i kjøleskapet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spetsjegeren Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 Jeg tar duene med en gang, fordi dem har spist endel korn, å korn det gjærer veldig raskt. så lar dem mørne i kjøleskapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.