Jump to content

brødskive

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by brødskive

  1. Takk! Det er med god hjelp en blir klokere. Skal prøve en .17 standard, kulepisket har jeg belaget meg på. Har aldri vært borti .17 så det blir spennende å høre. Hadde .222(dog uten demper) for noen år siden, men nå kan jeg kun sammenligne med min kjære t3 i .308 som pisker litt i overkant til området jeg skal bruke børsa. Har jo fortsatt .22 løp, til sub. Takk igjen!
  2. Har planer om å kjøpe et nytt løp til min Sako Quad, i .17HMR. Hausken lager .17 dempere, har fått anbefalt standard. Men har også lest litt i tidligere tråder om at den ikke demper mye mer enn en mini. Er det i utgangspunktet noe å hente i en lyddemper til .17? Noen som har erfraring med og uten demper? Helst Hausken. Blir kun jaktbruk..
  3. Etter å ha sett på nrk nettopp, blir ikke akkurat håpet til bueskytterne styrket. Kanskje viktigere å få tilbake blyet, og fokusere på andre ting. Før vi begynner å slippe elgjegere med bue ut i skogen. "å la dyret blø ihjel, gjelder jakt med alle slags typer våpen" jaja
  4. brødskive

    Star

    Har en ij-18 enklskd. Fra 1972. Den har flere skudd bak seg enn Tom`s utstilte Benelli
  5. Lagt ut mengder med gift i år! La ut gift i sommer og under høstjakta kom vi over ei mus i vedboden, som var så "ruset" at det bare var å rette løpet.. Ca 4cm ifra og fyre løs. Åte(gift:D)jakt på hytta i sommer, ble 3 stk på to dager. 15år gammel Cz Slavia som skyter hull i hull.
  6. Høres nesten ut som en Tjeld som har kost seg med ei Sothøne...
  7. Gratulerer til alle som har skutt fugl!! Vært et flott år hittil for min del, skal legge ut noen bilder fra "første uka" osv. Senere. Nettopp kommet hjem fra en helgetur med skikkelig ruskevær.
  8. 10/22 selges uten presisjon, men heldigvis kan det meste kjøpes for penger. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  9. Retten til å provosere er selve livsnerven i en sivilisasjon tuftet på fri meningsutveksling..
  10. Dere får slutte å jakte! Så blir det mer på oss som ikke har problemer med de øvrige alternativer. Halvparten som diskuterer her har antageligvis aldri skutt med bly en gang.
  11. Det er masse duer i Ås! Bare å glede seg!
  12. Det er som SuperHansen sier.. Når du skjærer ut brystet, sitter det to lysere fileter helt innerst. Fargen på kjøttet kan også variere etter alder og kosthold. Hvis du ikke stikker hull nederst ved brystbenet (inn til bukhulen) eller brekker opp brystet, slipper du unna den stramme lukten. Bare riv av skinnet og skjær ut.
  13. Lokkeduene fra xxl ser bra ut på bildene, men de er lakkert og flasser. Jaktfall.no sine duer er ikke lakkert og de verken flasser eller glinser.
  14. Noen erfaringer med denne treningsammunisjonen? Fått tips om at denne skal gi gode skuddbilder å ha en akseptabel utgangshastighet.. Nederst i midten.
  15. Enig med Mikkel! En norsk næringslivstopp har ansatt en egen viltforvalter i sitt private terreng. Viltforvalterens oppgave er å skyte predatorer hele året. Feks. I et fjellterreng ble det skutt et tresifret antall ravn på kun ett år! Resultatet: En går opp store rypekull hvert tiende minutt. Ellers er det bare å smøre noen brødskiver med honning og jakte grevling:D
  16. Der jeg bor finnes det ei ryper. Men der jeg jakter lover det veldig godt!
  17. Noen som har tips til bra lokkefugler? Kjøpte et nytt parti med fugler fra Winge Våpen i fjor og de var bare dritten, altfor små(så ut som en flokk med andunger) og lakken flasset av etter noen få dagers bruk. Mange nettbutikker i Norge som har, cabelas og mange utenlandske også. Noen spesielle dere er fornøyd med?
  18. Jeg har brukt Eley Alphamax og litt Grand Prix de siste årene på skogsfugljakt. Disse gir veldig gode skuddbilder, disse er helt klart mitt førstevalg! Remington Wingmaster fungerer også, nr 6 i "trangeste" løpet og nr 4 i det andre, feks. Skøyt en orrfugl på ca 7 meter med nr 4 når patronen var relativt ny på markedet og det ble det kort sagt: Ikke noe greie på... Gyttorp hadde en patron som het så mye som Duplex Semi Magnum, 42gr Tungsteen Matrix 3 + 5 el. Jeg vet ikke om denne fortsatt eksisterer? Har i hvert fall to pakker på lager i skapet og den er suveren! Tunge magnum patroner ol. Skyter trangt og tregere enn de lettere. Hvis du jakter på områder i åpent lende er jo det greit nok, hvor du kan få fuglen ut på lengre avstander og har plass til et lengre foranhold. Men dersom det er tett vegetasjon og må skyte raskt kan det være bedre med en lettere patron. Det er sikkert mange som har andre erfaringer, men de beste er de du danner selv. MEN, uansett bør du prøveskyte litt. Se hva som går godt i hagla.
  19. Ja, for selve forlengeren kan jeg tette ved gjengepartiet. Men jeg vil ha den påmontert, for syns skyld. Ikke bare et rør klemt fast til løpet.
  20. Da var det på`n igjen tenkte du nettopp!? Har tittet rundt på de forskjellige trådene, kan ikke si jeg har blitt noe særlig klokere enn det jeg var fra før. Hvor klok jeg er, kan vi eventuelt ta i http://www.kammeret.no/forum/viewforum.php?f=9 Vi gjør det enkelt og greit: #Som skrevet i rundskrivet er det ikke lov til å ha større magasinkapasitet enn 5 + 1. #Eller som tillater bruk av avtagbare magasiner. ................................................................................................................................................ Det jeg lurer på: Er det noen som har prøvd å søke hos politiet el. Og fått en magasinforlenger innvilget? Det er jo flere kjente jakt og skyte personligheter i Norge som har samme børse med forlenger. Kapasiteten trenger ikke overskride de lovlige 5 + 1 da jeg har en Benelli M2 så tenkte kanskje 3+ forlenger. Liker ikke balansen i børsa, kanskje jeg heller skal skaffe et langt løp. Takk for hjelpen!
  21. Nittedal Sport gir også bra gjennomskyting, veldig god trenigsammunisjon!
×
×
  • Create New...