Jump to content

Erverv av HK 416 som privatperson?


Østengen

Recommended Posts

Dette må da være mulig? (Sikkert mange her som sitter med en allerede). Har jo sett mange med AG'en til bruk i feltskyting osv.

Har førstegangstjeneste nå, og har funnet ut at det å skyte med HK'en er over gjennomsnittet artig ;)

 

Så, hva må til?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

De har ikke erhvervet noe som helst, men har fått våpenet utlevert via sin tjeneste i Forsvaret... Enten som soldater i en av HVs innsatsstyrker eller som ansatt i andre avdelinger. Det er bare å ta kontakt med sitt nærmeste HV distrikt og melde seg til tjeneste i Innsatsstyrkene, så får du sånn du også - etter opptaksprøve og skikkethetsvurdering...

Link to comment
Share on other sites

Det viser seg å bli mer og mer vanskelig å få ut ammunisjon, da ammunisjonen må belastes avdelingens budsjett. Blir derfor snakk om noen tusenlapper hver gang vi aktive skal ha en kasse med ammo for å trene. Det er fremdeles muligheter, men som sagt blir de færre og færre.

 

Men la ikke det stoppe deg da, det finnes jo fremdeles offiserer som skjønner at skyting er viktig for enkeltmannsferdighetene som soldat.

Link to comment
Share on other sites

Det kan du nok. Problemet er heller at man ikke drar på hvilkensomhelst skytebane for å skyte med en slik en..

Men jeg tenker. Alle de som nå har skutt stang og felt med AG3 får jo byttet disse ut med HK? Eller er jeg på jordet der? Og disse har fått tak i/ervervet/fått utlevert våpnene sine på hvilken måte og på hvilket juridisk grunnlag?

Link to comment
Share on other sites

Som det er sagt før i tråden - du får på ingen måte erhvervet noen HK416 i Norge, du får den utlevert av forsvaret - har heller ingen tro på at den kan byttes med AG3, hvis tjenestestillingen din har en AG hjemmel. Det juridiske grunnlaget er kontrakten mellom Kongeriket Norge/ved Forsvaret og deg som som tjenestegjørende i Forsvaret, skyting innen DFS er regulert i avtalen mellom Skyttervesenet og Forsvaret.

Link to comment
Share on other sites

En sivil versjon MR223 må godkjennes av POD/KRIPOS og kan etter det brukes hos NFPS/NROF

Enig pr. nå ja.

Men POD kan nok ha malt seg inn i et hjørne ift de som kommer inn under §14. Ift intensjonen her vil det bli svært vanskelig for dem å argumentere for at denne kategorien ikke skal kunne erverve sivile halvautoversjoner av respektive 5,56 tjenestevåpen.

I tillegg spørs det hva EU vil si om det blir en viss forespørsel etter MR223 (som det er et potensiale for med §14), som er tilpasset sivilt regelverk, om Norge nekter salg av den samtidig som man iht §14 tillater salg av flere AR15-våpen av visse merker som er godkjent fordi en importør har tatt seg bryet med å få godkjent hos POD, uten at man er tilsluttet NFPS/NROF.

Kommer EU inn under det som defineres inn som EØS i siste ledd av §7 er vel veien inn for MR223 strengt tatt da kunn en formalitet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...