cipheron Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 (edited) Halv kilo grovkvernet hjortekjøtt iblandet litt spekk, 2 egg, 1.5dl lunkent vann, finhakket rødløk, finhakket purre, 1/2-1 ts salt, 1/4 ts sukker, 1 ts østersaus (soya funker nok også) og "godt" med pepper og aromat + nok hvetemel til å få rett konsistens, gikk vel bortimot en dl. Blandes godt og porsjoneres sånn passe, jeg fikk vel 5 skikkelige burgere ut av det. Brød, salat, tomat, løk og sylteagurk for de som liker det.. Ikke spesielt avansert men meget godt etter en tur på skytebanen Smaker forresten godt med en hansa til... Edited June 8, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Covi Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Hvorfor har du tørrgjær i hamburgeren? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted June 8, 2010 Author Share Posted June 8, 2010 Sorry, trodde jeg hadde fått fjernet alt men ble nok litt kjapp med klipp og lim. Holdt på med hamburgerbrød også men rekner vel med at de fleste kjøper slikt fiks ferdig. Skal fjerne det nå Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Fortærte nonen "venison burger" ila ei uke hjortejakt i Skottland. Absolutt noen av de beste burgerene jeg har vært borti! Den lokale kroa i Kintail valley om noen skulle dra forbi noen gang. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted June 9, 2010 Share Posted June 9, 2010 cipheron Kva med å spe med mjølk i staden for vatn? Og, - prøv med muskat + ingefær + rosmarin. Potet går godt i lag med hjortekjøtdeig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted June 9, 2010 Author Share Posted June 9, 2010 Bruker vanligvis melk men jeg er gift med ei som synes slikt er noe styggedom og kan til nød brukes i kaffi, personlig synes jeg det er perverst og kan komme på helt andre ting som er bedre i kaffi. Kortversjonen? Tom for melk Bruker muskat og ingefær ellers også men den sorten røk til i siste batch med seikaker og det hele var ikke planlagt og smaksmessig vet jeg ikke helt om det var noe savn heller men det blir nok inkludert neste gang. Hvis fruen får viljen sin blir det nok lagd en batch som får være med på tur til Thailand i Juli, hvis det blir plass i bagasjen... har 30 laksesider i salt som skal røykes så må vel dra med oss noe av det også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.