Jump to content

Covi

Members
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Covi

  1. Får rimelig god presisjon med target modellen, ca 1 MOA. Litt ruskete avtrekk, men det er relativt enkelt å utbedre.
  2. Min erfaring er at til jakt er versapod overlegen Harris. Versapoden er lett å ta av og er ikke så mye i veien som en Harris er. I tillegg kan versapoden snus i horisontal planet også.
  3. Når båndet mister kontakten med astroen, så lages sporet i båndet har jeg forstått? Men er det noen enkel måte å få lastet dette sporet inn i astroen ved endt jakt, eller må man ha pc til dette?Når jeg trykker på overfør hundehenhets spor så vil den at jeg skal koble den håndholdte delen til pc'en. Jeg vil bare ha sporet over i astroen.
  4. Takk for svar. Da er det bare å ta en mail/ringe runde.
  5. Hei! Er det noen som vet om Icom Pro Hunt Basic jaktradio har sank 1 og 2 programmert?
  6. Ja det er samme metode som Viestad skriver om. Jeg ble inspirert av Jim Lahey på youtube. Dagens brød hadde ca 20% sammalt grovt hvetemel, og det ble veldig godt. Må si meg enig i at til hverdagsmat blir det litt tamt med bare loff. Har du byggkorn og byggmjøl i samme deigen eller er det to forsjellige deiger? Er det fint byggmjøl eller grovt?
  7. Jeg lager eltefritt brød i gryte. Blir veldig godt og luftig. http://img407.imageshack.us/i/krytebrdliten.jpg/
  8. http://www.aftenbladet.no/lokalt/dalane ... etten.html Hvilke konsekvenser får dette for de 6000 som har disse riflene mon tro?
  9. 7-8000,- vil jeg anta. Koster 16000,- for en slik pakke på jakt og friluft, og halv pris av det bør være mulig.
  10. Jeg trodde kravet om hulspiss til jakt var tatt bort?
  11. Det stemmer det rygh95. Oldemor brukte kun Y formede greiner ser jeg. Jeg prøvde å sette en snare for 15 år siden, kan ikke huske at jeg fikk noe da. Men det må sikkert mer en en snare til for å få uttelling. Jeg vet at det var mange middager som ble skaffet med snarer hos oldemor. Og det var mange snarer som hang i fjøset etter henne. Og det jeg har smakt av kramsfugl har vært noe av det bedre fugleviltet jeg har smakt.
  12. Snarene ble hengt på en grein i et Rognebær- eller Asal-tre. Så tok man en bærklase og festet den der greinene i snaren er flettet. Hestehår løkkene ble sittende slik at fuglen fikk de rundt halsen når de spiste, og ble kvalt når de fløy avgårde. Det var vel en form for matauk i de dager, og det er som fat_dog86 sier, ulovlig nå.
  13. Denne har min Oldemor laget. Tror det var stort sett Stare (Stær) som gikk i snarene.
  14. Covi

    Knivstål FAQ

    Jeg klarte å sette opp Fallkniven min med Rudolfstroppen. Klarer jeg det, så klarer du og det.
  15. Covi

    Hjorteburger

    Hvorfor har du tørrgjær i hamburgeren?
  16. Hvilken lysåpning tenker du å bruke? ser mange nevner 50+ glugge. Du bør tenke på om det er noe du faktisk har bruk for. Jeg jakter utelukkende i dagslys og har en 36 9-3 swarovski. Er mye mer fornøyd me blansen i børsa enn med en 50+ kikkert. Men det er alltid ett godt alternativ å kjøpe en brukt kikkert.
  17. Mener det står spesifikt at skogsfugl og gås ikke er lov å jakte med 22lr. EDIT: I forskriften står det kun: Salongrifle (salonggevær) kaliber 22 LR kan bare brukes under jakt på viltarter opp til en hares størrelse, men ikke til hare. Og her er en egen tråd om saken: viewtopic.php?f=20&t=30251&p=337803&hilit=opp+til+hares+st%C3%B8rrelse
  18. Jeg vil si det er et spørsmål om økonomi. Blaser koster vel 4 ganger mer enn en cz. Om budsjettet ditt er på 20000 så kan du velge å kjøpe en blaser, og kun det. Eller kjøpe en brno med ett ok sikte og bruke resten av pengene til en jaktreise eller ny kikkert. Men for å svare helt konkret og uten tanke på økonomi så er Blaser ett bedre våpen enn brno.
  19. Covi

    escort ps marine

    Ta en telefon til g-sport jørpeland andor fjelde. Mener det står en der, men er usikker på om det er en pumpehagle.
  20. Jeg ville definitivt ventet med å sette på en lyddemper. Noen børser blir veldig framtunge med demper frampå, og det ødlegger det smekre intrykket du får av børsa. .260 har nesten ingen rekyl, selv i en så lett børse og alle skudd på bane har man da hørselvern til. For min egen del blir det ikke så mange jaktskudd i året. Men de gangene jeg skyter bruker jeg Peltor Tactical XP sob er koblet sammen med jaktradioen. Dette fungerer bra for meg på post, men er kansje ikke så bra om det er smygjakt man bedriver.
  21. Den så veldig kort og "snedden" ut! Hvor mye veier den?
  22. Oppdatering på http://www.alms.no Blir ikke stans i omsetting og produksjon foreløpig.
  23. mmmh.... Ferskt kjøtt og suppe til middag i dag. Med klimper som smeltet på tungen, 7% eddik og god løksaus med fløte. Kjøttet var billig ytrefilet fra kiwi. Blir nok suppekjøtt med mer fett i nestegang for ytrefileten ble litt tørr. Men smaken var veldig bra!
  24. Covi

    Ruger mini 14 target

    From the album: Rifle

×
×
  • Create New...