dimex Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Hvordan kjøler dere ned mat etc. på fjellet om sommeren? Jeg tenkte som så at jeg kanskje kunne kjøpe en vanntett pakkpose som jeg har maten i, så er det bare å senke maten ned i vannet når man camper? Er det noe negativt med det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Har brukt metoden du nevner. Bare pass på å ha en HELT tett pose, noen lekker etter noen timer i vannet. Eneste abret jeg vet om er at ikke alle vann er så kalde som dem burder vært Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Jeg bruker myra som kjøleskap:) Der er det rimelig kaldt:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Jeg ville lagd en jordkjeller, har mer tro på det enn kjøling i vann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Kan jeg spørre hva en jordkjeller er? Slik jeg ser for meg en jordkjeller så snakker vi om en uthulet haug som man oppbevarer potet i hele året. Dette du mener eller? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Tenkte på jordkjeller slik som det ofte er i gamle hytter og seterhus, gravd rett ned i bakken og gjerne med steinsatte vegger, men i mindre format selvfølgelig Myra funker sikkert fint den også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimex Posted May 6, 2010 Author Share Posted May 6, 2010 Har brukt metoden du nevner. Bare pass på å ha en HELT tett pose, noen lekker etter noen timer i vannet.Eneste abret jeg vet om er at ikke alle vann er så kalde som dem burder vært Kan du gi meg en pekepinn på hvilke som er tette? Evt hvilke du vet IKKE er tette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted May 6, 2010 Share Posted May 6, 2010 Har ikke den bredeste erfaringa med pakksekker akkurat, vet bare at min egen lakk blod under frakt av selkjøtt på flyet fra Svalbard! Husker ikke merke. Hold åpningen over vannflata, så er du på den sikre sida! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Think! Posted May 7, 2010 Share Posted May 7, 2010 Mine preferanser: 1. gravd ned i en snøflekk. 2. gravd ned i bløt myr med mose (pakket i plast), det er som et kjøleskap. 3. pakket i myre uten plastpose. Ikke appetitlig men skal være bedre enn med plastpose iflg de som har greie på det (skla være noe enzymer i myra som faktisk bevarer fisk). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.