Jump to content

Manurhin MR 38 til revolverfelt


barfoed

Recommended Posts

Det er Manurhin som brukes av de fleste svenske mesterne, men så bruker de fleste av dem kal. 32, noe som ikke kan brukes her til lands.

Vær oppmerksom på at noen av revolverne leveres uten DA-avtrekk, så det må du sjekke før du kjøper.

Ellers er Manurhin snadder.

Link to comment
Share on other sites

Det finnes to typer Manurhin Revolvere.

 

En type (88?) er en kopi av Ruger med spiralfjærer.

 

Den andre typen trodde jeg het MR73, men kanskje det er 38? Den har både fordeler og ulemper sammenlignet med andre revolvere.

 

Ulempe er først og fremst at sylinderen roterer samme veien som f.eks S&W. Det betyr at i hurtigskyting så vil kammeret kunne ha en tendens til å bli "slengt forbi" løpet fordi det ikke er noen låsing foran på S&W (men det er kanskje det på Manurhin - det kan du sjekke).

 

Fordeler er lenger siktelinje, jeg tror at match utgaven har 2-3 cm lenger siktelinje enn andre revolvere i tilsvarende løpslenger.

 

Løpet er veldig trangt, helt ned i .354 har jeg hørt. Det gir en veldig god presisjon, som Manurhin faktisk er berømt for. Det hevdes at det kun er Colt Python som har bedre presisjon, så sånn sett så er jo det bra.

Men trange løp krever spesielle kuler for ikke å blye ned. Og det kan være en ulempe. Det er ikke selvsagt at all ammo går like godt heller. Blykuler må sizes til mindre diameter og det er ikke alltid like lett å finne en sizedie som passer, og man vil heller ikke ha kulediameteren for liten - her må man laborere frem noe som passer.

 

Det som egentlig skiller Manurhin fra andre revolvere er DA-avtrekket. Det består at to bladfjærer (dette gjelder altså bare den ene typen). En bladfjær utgjør slagfjæren og en utgjør returfjæren. Og disse kan stilles med en stillskrue. Dette er ganske enestående, selv om det er en såkalt short-action (som S&W og Dan Wesson og i motsetning til Colt før MKIII). I tillegg så drives returfjæren av en rulle, som gjør at avtrekket når maksvekt med en gang og denne vekten holdes konstant gjennom hele (DA) avtrekksprosessen.

 

Dessuten så er revolverne helsmidde. Og det er ihvertfall ikke hverdagskost i disse dager.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...