Jump to content

7mm rem mag


308nm

Recommended Posts

blir vel kansje noen hundre skudd i året. har tenkt på vld kula ja. er vel en veldig bra lang holds kule ja. men hvordan er den på elg til rådyr. 168g kansje?eller lurte jeg på swift eller barns tsx å sierra m k til trening.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tikka T3 i 7mm Rem mag.Til jakt bruker jeg Scirocco 150grbonda kule og til trening en Winschester powerloct blyspiss.Begge har samme treffpunkt i rifla mi.Kjøpte masse kuler fra Hjemmelading til 1 kr, for winchester kula.Powelokt kula er rimelig lettexpanderende i 7mm Rem mag hastighet.

Link to comment
Share on other sites

Barnes 150grs TTSX fungerer fint på elg og nedover, til trening, en eller annen rimelig kule med god BC. Har selv kjøp noen kilo av RP/Norma 15, for å slippe lot variasjoner hele tiden, og arbeidet opp ladninger med basis i Normas og Ladebokens MRP ladninger. Dette kruttet er etter det jeg kan se stabilere i temperatur variasjoner enn VV krutt.

Link to comment
Share on other sites

ser bergers vld 168g anbefaler riflestigning på 1; 10. har bestillt en blaser r8 tror den er 1;9. Har dette noe å si. 180g anbefales 1;9

 

Nå må noen arrestere meg om jeg tar feil, men jeg har aldri hatt problemer med å benytte lettere kuler enn anbefalingene mht twist. Problemene kommer vel stort sett når du går mot tyngre kuler enn anbefalingene.

Link to comment
Share on other sites

Ville ha funnet meg noen, litt gode, jaktkuler jeg. I 140-160grs området. Hvis du skal skyte elg, så har jeg ikke trua på disse Berger VLD jakt-kulene og A-max osv. Da gambler man unødvendig synes jeg. Er du litt uheldig da, så får du ikke inntrenging nok og må lete etter en skadet elg. Treffer du "elgen i ditt liv", en okse på drøye 300kg (slaktevekt), litt dårlig så kan helvete være løs. Det kan det selvfølgelig være selv med de beste kuler, men man har litt mere sikkerhetsmargin føler jeg.

Tenker på Barnes TTSX, Accubond, Interbond, Scirocco, osv, med god BC. Skal du skyte et par hundre skudd i året så er jeg enig med Poacher'n, bruk ei kule.

Men skal du kun skyte hjort, rein, rådyr osv, så kan du med større sikkerhet velge litt kleinere kuler.

 

Ikke glem N170. Min 7 mag var lei å ha med å gjøre, FØR jeg grep fatt i boksen med N170. Nå er vi venner igjen! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal skyte elg, så har jeg ikke trua på disse Berger VLD jakt-kulene og A-max osv. Da gambler man unødvendig synes jeg. Men skal du kun skyte hjort, rein, rådyr osv, så kan du med større sikkerhet velge litt kleinere kuler.

 

Her er jeg uenig med deg Buster. Hadde ikke tvilt et sekund på å bruke Berger (H) VLD 168/180grs til elg, men ikke 140grs VLD'n...

168/180grs VLD er brukt med stort hell på elg, svartbjørn, grizzly, elk + div.

Er dog enig med deg om Amax, den hadde ikke vært mitt valg for elg.

Link to comment
Share on other sites

Her er jeg uenig med deg Buster. Hadde ikke tvilt et sekund på å bruke Berger (H) VLD 168/180grs til elg, men ikke 140grs VLD'n...

168/180grs VLD er brukt med stort hell på elg, svartbjørn, grizzly, elk + div.

 

:lol:

Det er lov det, kompis!

Vi kjenner hverandre godt nok til å kunne være uenige, uten noe mere enn det. :wink:

Alle må bruke det de har trua på, men jeg mener at Berger kulene ikke er bedre enn ei vanlig konvesjonell jaktkule. De har ofte god presisjon og høy BC, og gjør dem jo på en måte bedre en mange andre, men når det gjelder inntrengning på stor elg så ønsker jeg litt større marginer.

Det finnes så mange liknende kuler, som Sierra Game King, Hornady Interlock, Lapua Mega, og Norma Alaska/Vulcan/vanlig blyspiss osv. som jeg mener er i samme klasse som VLD'n til Berger.

Jada, de dreper det meste, også elg, men i dag finnes det mange bedre kuler som gjør at man har litt mere marginer å gå på hvis fanden skulle være på ferde.

I en 7mmRemMag så vil man kunne oppleve at slike kuler kan bli ganske eksplosive på korte hold, og dermed miste mye av inntrengningen.

Nettopp slike kalibre trenger ofte kuler som tåler en trøkk, men men skal ikke overdrive dette heller. Det er like feil å overdrive med alt for solide kuler til mere snille kalibre. Her kan man få lang fluktstrekning pga at man ødelegger for lite. Og det er derfor dyr dør.........de blir så skadet at de dør.

 

Men dette er mine erfaringer, og ingen fasit...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mange løsninger til å ordne treningsammo og jaktammo når man lader selv. Man kan f.eks. finne en god jaktkule og utvikle ladninger til den. Når det er gjort kan man ta en trenings/matchkule som man ligger nær jaktkula i vekt, profil og B.C. og forsiktig teste kruttladningen man bruker til jaktkula for å se om den gir ok trykk. Med litt hell vil treffpunktet være så nær jaktkula at man kan klare seg uten å stille om. Min begrensede erfaring er at det er lettere å få tilnærmet samme treffpunkt med samme kruttladning og to kuler i samme vekt enn med forskjellige kruttladninger og veldig forskjellige kuler.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...