Jump to content

ATK

Members
 • Content Count

  465
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finnes det fremdeles noen som kjøper og bruker Super Chrono?
 2. 30-06, 300 win mag eller 7mm rem mag er alle kaliber som er vel ansett til jakt i Sørlige Afrika. Har brukt mest 30-06 i Afrika, men 300 Win mag er favoritten etter siste tur. Ammunisjon lages i Sør Afrika for disse kalibrene og er derfor lett tilgjengelig i sørlige Afrika(les SA og Namibia). PH fra Namibia hadde en 338 Win mag som han likte, men han sleit med å få tak i ammunisjon og baserte seg mye på amerikanske klienter som tok med seg dette. Vi har prøvd 308 også, men den er litt mindre potent og blir igjen hjemme til neste tur. Neste tur skal jeg bruke 8x68S, ammunisjon finnes
 3. Feil - en 33/40 er en small ring kasse der sideveggene på venstre side er flush med frontringen. Altså ikke noe trinn mellom ringen og sideveggen. Den avbildede låskassen kan være en 33/40 kasse, men kan også være flere andre typer. Fint at du fikk rettet opp og avklart at en G33/40 faktisk har et steg mellom fremre låskassering og venstre sidevegg. Dette fant jeg ut for 30 år siden og har fått bekreftet gjennom eierskap av tre stk Kongsberg M83 som er bygd på G33/40 låskasser og diverse omgang med originale Politimerkede G33/40 karabiner.
 4. Det finnes visstnok en ferdig ombygd 1917 i 375 hos en våpenhandler en eller annen plass i Norge. I tillegg så har Hunters House hatt flere stykker 1917 i 375 liggende for salg. Litt gammeldagse stokker på disse, og så vidt jeg husker så er de ikke klargjort for kikkertmontasje. Pris husker jeg ikke. Kan det ha vært Cogswell&Harrison rifler? Klådde litt på disse også og kom til at jeg ikke var villig til å betale prisforlangende. 1917 og P14 har ikke så grusomt mye gods der det teller, så ikke ta bort metall på de kritiske plassene. Husker man feil eller gjorde A-Square en ny varmebehand
 5. Har sett på den 375 Withworthen, dvs holdt, klådd og sånn. Det er en std lengde sivil M98 kasse som er brukt.
 6. En G33/40 låskasse har mindre "diameter" på sideveggen bak fremre bro. Google 33/40 så finner man bilder som viser dette. Riflen fra Finn har ikke dette steget som G33/40 har. Det er ikke mulig å se om riflen på Finn har "Large Ring" gjenger eller "Small ring" gjenger. Det finnes noen låskasser med M98 "interiør" og bolt som har Small ring eksteriør. Disse riflene vil ikke ha samme styrke i låskassens gjengeparti som en G33/40 eller std M98(da det er mindre gods rundt gjengene). G33/40 har forresten small ring gjengeparti.
 7. Om jeg aldri skyter en elefant så er det egentlig ok, av en eller grunn har jeg mistet lysten på det. Hva som blir fremtiden med hensyn til elefantjakt får vi bare se. Bøffeljakt frister heller ikke så mye som det en gang gjorde. Motivasjonen for å dra ut i bushen, er å oppleve naturen, helst med familien. Nå har vi såpass med trofejakt bak oss at vi helst bare jakter for jaktas skyld. Med hensyn til hva som er ok av låskasser for rifler får være opp til hver enkelt. Det er ikke mange gode sivile M98 rifler tilgjengelige som utgangspunkt for spesialtilpasning lenger. De få som fins er of
 8. Min ZG47 har akkurat samme avstand mellom låskasseskruer som std M98, utkasteråpning og sluttstykke lengde er også som for M98. Det betyr at begrensingene som gjelder for M98 også gjelder for ZG47, såfremt det ikke finnes lengre utgaver av denne. Jeg har målt og tenkt og til og med satt et 375H&H løp i M98 kasse. Marginene er så små og endringene vil bli så store at jeg ikke gidder å bygge 375H&H, verken på ZG47 eller M98 std lengde kasse. Jeg har lenge prøvd å få tak i lengre M98 type låskasse, men har ikke lykkes så langt. Granite Mountain kan jeg få kjøpt, men ikke eksportert fra
 9. Jeg fikk gjort noe liknende på en M83 for 20 år siden. Den gangen var tilgangen på Warne ringer for Brno 600 serien god, så da ble basene tilpasset låskasse og frest rette med 19 mm spor. Det ble frest en skulder fremme som rekylanslag på begge base synes jeg å huske. Tappen på bakre ring ble fjernet for å unngå å måtte frese inn spor som i Brno låskasser. Fungerte bra med QD ringer, men rifla ble solgt etter noen år. Ved å frese basene etter tilpassing mot låskasse, så får vi kompensert for eventuelle skjevheter som gjør det vanskelig å få ferdige baser helt parallelle i alle plan.
 10. 416 kuler på 450 gr BTHP typen er ikke lagd for 416 kaliber beregnet på storvilt. De kulene er lagd for langholdsskyting. I storvilt patroner kan du få problemer med settedybde, redusert kruttvolum og patronlengde. Tidligere var det ei 350 gr kule fra Speer tror jeg, som ble noe brukt til trening. Med dagens Euro og Dollar kurs så er det ingenting som blir rimelig. Kanskje ikke så dumt å se på blykuler allikevel, avhengig av hvilket kaliber du bruker.
 11. Mulig at den du har er tilpasset heller dårlig. Få tilpasset en ny av en dyktig børsemaker så er du i mål. De få utdragerne jeg har sett som er lagd i senere tid har vært dårlige greier i forhold til de originale. De må ha vært støpt eller i beste fall grovsmidd. Mye arbeid for å få de tilpasset, og ukjent materialkvalitet gjør at det er mye mer fornuftig å la børsisen fikse det med en utdrager han har fra en slaktet M98.
 12. Tror jeg glemte å nevne at QR montasjene til Leupold har laveste ringene jeg har sett. Siden de er i stål så tåler de belastingen selv om det er lite gods i nedre del av ringene.
 13. Hvis det finnes Leupold QR baser til Seven og du kan få boret hull til den bakre basen, så er det en lett og sterk montasje. Jeg bruker en del slike for tiden. En 300 win mag m Zeiss Victory 3-12x56 er det mest ekstreme hard rekyl/tung kikkert kombinasjonen jeg har prøvd med denne montasjen. Vet det har vært brukt på en 375 H&H også. Eneste bakdelen er at jeg ikke har funnet dette i rustfritt stål ellers vurderer jeg dette til å være en topp montasje.
 14. Har jaktet mye med trestokk og senere laminatstokk i et terreng noen timers gange fra bilvei. Hytte med vedfyring var tilgjengelig. Siden dette var i heiene i Sør Rogaland så var været svært ofte pissevått. Grundig oljebehandling forsvant fort grunnet gnag fra klær, sekk og buskas med mer i det våte været. Laminatstokken var like ille som valnøttstokken. Begge stokkene var beddet grundig og løpet frittflytende. Blånert stål ble forsøkt oljet hver kveld, men det hendte ofte at jeg måtte pusse bort litt rust når jeg var kommet hjem. Spesielt det metallet som var skjult av stokken rustet. Jeg tok
 15. Finnes det Korth eller Manurhin å få tak i i kaliberet så kan man legge pengene i det nye våpenet i stedet for i å bygge om. Resultatet bør bli minst like godt med de alternative fabrikat som en ombygd Smith. Personlig hadde jeg gått for 38 special til jeg kunne få løsnet grepet til en av de som sitter på en original Smith i 32.
×
×
 • Create New...