Jump to content

Klassisk pepperstekt haresadel


Taiko

Recommended Posts

Hei.

Etter oppfordring fra Sako 30-06 og Mauser68 i tråden : Ååååå, så mett!

lager jeg en ny tråd på dette.

 

Klassisk pepperstekt haresadel

 

I dag var det tid for å gjøre opp forrige helgs harer.

h150%25.jpg

Jeg hadde egentlig planlagt koldtbord til fruen kom hjem fra jobb. Men etter som flåing og

partering skred frem.

h350%25.jpg

Ble lysten til å lage det absolutt beste jeg vet, Klassisk pepperstekt haresadel, allt for stor. Oppskriften har jeg lagt

ut i en tråd tidligere, men jeg kan vel gjenta :oops: For fra i dag av er dette en ny juletradisjon i dette hus :)

Skjær av alle senene på ryggen, skjær litt ned på begge sidene av

ryggbenet og press kjøttet litt ut til sidene. Gni sadelen inn med smør og

olivenolje. Dekk med grovhakket pepper, timian, persille og dryss

over salt. sett sadelen i ovnen på 200 grader i 15 min, ta den ut og la den vile i 10 min, sett så tilbake i ovnen i ca 3 min. Ta ut, hell på cognac

og tenn på. la det brenne til det slukner, dette for å brenne av pepperen.

Sil kraften over i en kaserolle, tilsett litt viltkraft og kok opp. Jevn sjyen med usaltet smør.

Skjær av ryggfiletene og kutt i grove skiver på skrå. Server med stekt

skogsopp og stekte poteter.

for 4 pers:

2-4(etter str.) haresadler

4 ss grovhakket sort pepper

1 ss timian

4 ss persille

1 ss smør

4 ss olivenolje

salt

0,5 dl cognac

2 dl viltkraft

ass. sopp

6 voksne poteter

evt annet godt tilbehør

sjyen serveres ved siden av

Nok Chateauneuf - du - pape fra Rhône - den perfekte harevinen

 

takk til Lars Erik Underthun for denne Bedre blir det ikke

Byttet i dag bort sausen mot soppstuing :wink:

Fikk et innfall om å dokumentere fremgangsmåten med bilder her. Beklager bildekvaliteten på de bildene jeg har tatt :oops:

Fruen er fotografen her i huset, og dere ser sikkert hvem hun har tatt i forhold til mine :)

Sadelen bør etter min menig tilberedes som filet, stekes rosa.

utgangspunktet:

h450%25.jpg

Etter fjerning av hinner og sener, Har samtidig skjært ned på begge sidene av ryggbenet og presset kjøttet litt ut.

h650%25.jpg

Så gnis den inn med dette: Timian, persille, grovhakket pepper og smør/oljeblanding. Hadde dessverre ikke friske

urter i dag, så jeg måtte nøye meg med tørket :?

h750%25.jpg

 

Her er poteter og sadel klar for stekeovnen:

h850%25.jpg

Soppstuingen med kantarell fra en av høstens raid hører selvsagt til:

h950%25.jpg

Så var det klart for flambering med Bache Gabrielsen. Tenner selvsagt med stormlighter :)

h951%25.jpg

h953%25.jpg

Her er filetene skjært løs fra sadelen:

h955%25.jpg

Det er servert:

h956%25.jpg

Enkelt og nydelig er dette :D

h957%25.jpg

Og ja, vi ble veldig mette.

Tusen takk for maten Taiko

 

Edit. Endret trådtittel :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Takker så mye :D

Denne gangen var soppstuingen ganske så klassisk.

Kantarell

Løk

1 fedd hvitløk

Nykvernet hvit pepper

Fløte

Persille(tørket :? ) skulle helst vært frisk!

Smør til stekingen

I tillegg rørte jeg inn det lille gode som var i formen etter

stekingen/flamberingen av sadelen

 

Skal jeg ha kun stuing på f.eks brød,

så steker jeg baconbiter sammen med soppen.

mvh Taiko

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...