Beaver Posted April 22, 2008 Share Posted April 22, 2008 Hei jeg har skutt meg en bever så jeg lurer på hvordan jeg flår den, jeg har trenkt å sende den på beredning etter saltinga, noen som har en oppskrift på dette? skal ha med halen på skinnet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Ikke akkurat lett å forklare deg på nett, men begyn med å sprette opp fra anus til haka, og flå deg rundt. En fin metode er å feste skinnet til en vegg, eller ei plate som står på skrå. På denne måten så holder skinnet seg stramt av seg selv, og du kan kun skjære forsiktig. Da "ruller" kroppen av etterhvert.... Pass på rundt anus, her sitter en kjertel som innholder gul guffe ("bever-gjell"). Det lukter jævlig og er nesten ikke å bli kvitt hvis du får det på deg. Halen flår jeg som vanlig. Spretter den opp midt på, under. To nøkkelord her: -skarp kniv (gjerne skalpell) -ca. 150kg med tålmodighet. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poacher Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Du bruker fort 1,5-2 time om ikke mer, hvis du er nøye. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sigurd2verud Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 Husk å ikke kutt skinnet ved beina, skjær istedet rundt beina ved anklene og flå deg ned dit. det skal bare være små hull der beina satt, det eneste kuttet du skal gjøre er fra tuppen av halen og opp til underleppa. når du er ved "hølet" går du en cm utenfor på begge sider, også inn igjen etterpå. Håper du skjønte Slik skal det se ut: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Har du noen bilder som viser hvor langt ned på beina du skar rundt? Selv så skar vi snitt ned langs beina og rundt helt nede ved foten. Da blei desverre ikke skinnet rundt sånn som på bildet ditt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FMH Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Har du noen bilder som viser hvor langt ned på beina du skar rundt? Selv så skar vi snitt ned langs beina og rundt helt nede ved foten. Da blei desverre ikke skinnet rundt sånn som på bildet ditt. Jeg skjærer rundt ved ankelene og rundt håndleddene. Og kapper armer og bein på den etter det. Deretter flår jeg den innenifra. Eneste snitt er fra hakespiss til tuppen på halen. Begynner flå der så komer det naturlig å flå føttene ut..... Da blir skinnet helt rundt.......jeg har desverre ikke bilder av akkurat hvor jeg kapper beina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.35Whelen Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Da blir skinnet helt rundt.......jeg har desverre ikke bilder av akkurat hvor jeg kapper beina. Her må man føle seg fram, men ledda er ganske lett å dele hvis man har gjort dette på rådyr, elg, gris ell. dyr. Anatomien er ikke så veldig ulik. Snitt godt rundt litt ut over midten mot labben så treffer man. Legg litt makt på beinet etter snittet, og prøv å knekk. Nå kan man bare avslutte snittet ved å skjære over beinsena til slutt. Samme metode gjelder også når man skiller skalle fra resten av kroppen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palve Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Jeg lager et stativ av en bjelke og noe plank, spikrer ene skinnsida fast med pappspiker, slik at vekten på beveren hjelper til. Husk plasthansker. Flere skarpe kniver, eller et godt bryne er helt nødvendig. Vær nøye og ta deg god tid - alt må skjæres, ingen riving. Det er lett å ødelegge halen - så her må du være forsiktig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finsk Spets Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Skal hele halen "brettes" ut etter at den er flådd? Håper noen kan svare... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pedern Posted May 22, 2008 Share Posted May 22, 2008 Hvis du vil se noen som flår en bever er det bare å laste ned Dianas Stier med Thomas Ekberg. -Pedern Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Skal bever mørnes før den flås? 40dg? Er det riktig å dynke kjøttsiden på skinnet med grovt havsalt, brette kjøttside mot kjøttside og putte i plastpose, så i frysern? Hva koster det å få en preparant til å berede skinnet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Flå Bever samme dagen du skyter,til varmere beveren er til lettere er den å flå.Salt med fint salt som du kjøper i 1 kg eske på butikken.Etter ca 14 dager så kan du riste av gammelt salt,strø på ett nytt tynt lag og så bretter du kjøttsidene mot hverandre. Roars pels i sandvika tar ca 400-500 for å berede ett skinn.Jeg har beredet flere skinn der og det blir meget bra. Ta deg god tid når du flår,lager du blåskjær(altså du ser fargen av pelsen fra kjøttsiden)så blir det hull under beredning . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Den ble skutt i dag tidlig og er nå stiv som en stokk, så tror jeg må vente til etter mørningen med å flå. Men du pleier altså å henge den opp ferdig flådd til mørning? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JegerWSM Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Beveren skal flås så snart som mulig. Skal den spises så skal den modnes uten skinn. Skal skinnet fryses, så skal det ikke saltes . Skinnet skal ikke pakkes i plastpose, men i papir for å trekke ut fukt. Skal skinnet ikke i frysen , skal det behandles som "Super Hansen" skriver Lykke til Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Da er den flådd. Har hengt opp utvommet skrott i fluenett. Stor fare for mugg? Har også lyst til å montere tennene på plate. Bare å pelle ut, vaske og lime på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JegerWSM Posted October 1, 2014 Share Posted October 1, 2014 Tennene må "males " med et tynt støk lim eks Aralditt. Ellers så sprekker de etter en stund. Kjør på med en vifte så blir det tørere forhold til modningen..................... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.