Jump to content

Hjelp til kjøp av 22lr


Hr Sanders

Recommended Posts

Jeg skal kjøpe min første 22lr og trenger tips.

 

Jeg ønsker meg et våpen til trening og jakt. Jeg ønsker meg et rimelig våpen, gjerne brukt, som er egnet til baneskyting og som kan påmonteres kikkertsikte og lyddemper for jakt. Finnes noe slikt? I så fall hva burde jeg se etter? Skal ikke brukes til konkurranseskyting på høyt nivå, bare trening og evt. lokale konkurranser.

Link to comment
Share on other sites

Mitt enkle råd her er helt klart å ringe til Stenvaag Våpensenter og bestille en Anshutz 64MPR. Den koster sikkert oppunder 10 000kr, men da har du salongrifle og trenger ikke tenke mer på den saken. Ikke ungene dine heller...

 

Mer komplisert kan du søke her på forumet og finne 2000 sider om hvordan "gjøre ferdig" en Brno/CZ, eller en Ruger 10/22. Disse er og greie salongrifler, men jeg kjenner ingen som klarer å la være å "forbedre" på dem.

I andre enden av skalaen er ei brukt Toz, som ganske sikkert er bortimot like presis, med ammo den liker. Men hvor utvendig maskinering og særlig stokk ser ut som det kommer fra en sløydsal på ungdomskolen.

 

 

Med fare for å bli beskyldt for mobbing, så anbefaler jeg å begynne med å gå igjennom disse trådene, og resten av trådene på "salongen" her på Kammeret.

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=1579

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=28660

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=23091

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=80&t=27414

 

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Som stor fan av CZ/Brno har jeg vært i tilspisset diskusjon med M67 om dette emnet før :wink: , men med det bruksfeltet du beskriver er jeg enig med ham. Anschütz 64 finnes i flere skjeftevarianter og leveres vel både med og uten diopter. Her bør du kunne finne en rifle som går an å bruke til konkurranse på lokalplan, men som samtidig er lett og hendig nok til å kunne brukes på jakt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...