Jump to content

Prosjekt - Remington #7 - rifle til toppjakt


uncas

Recommended Posts

Leker litt med tanken om å få spesialtilpasset ei rifle som i hovedsak skal brukes til toppjakt.

Har tilgang til en remington #7 i kaliber 222. Ser for meg at dette kan være et utgangspunkt for videre tankevirksomhet, om ikke annet.

 

-Ville hatt en syntetisk stokk på børsa. Trolig helst type hightec. Bør være lett, men solid og gjerne ha en form som gjør at en ikke behøver å strekke alt for mye hals opp til kikkerten.

Andre forslag til stokk?

 

- Vil ha tofot. Usikker på merke. Veit ennå ikke om lyddemper hadde vært ønskelig.

 

- Det jeg imidlertid er mest usikker på er kaliberet. Veit at 222 slett ikke er et ubrukelig kaliber, men ser for meg at kanskje 6x45 eller 6,5x47L er enda mer "brukelig" til formålet. Sistnevnte veit jeg heller ikke om engang passer i låsekassa.

Er over nevnte kalibere verdt å skifte til, eller vil 222 klare "brasene" vell så bra i en slik spesialrigg?

 

Alt er kun tankeeksperiment på nåværende tidspunkt. Har ikke spetsen ennå engang;)

Kom likevel gjerne med svar på spørsmålene mine og fyll også helst på med annet med utgangspunkt i en "Remington#7toppjaktrigg".

Link to comment
Share on other sites

Støtter forslaget om en god syntstokk. Ville beholdt kaliber hvis pipa går bra. Lyddemper hadde jeg også ville valgt hvis du ikke bryr deg om den ekstra vekta. Kan jo kappe løpet litt så sparer du litt vekt der. Hvis du absolutt må bytte løp er .223rem eller 6x45 aktyelle kaliber som ikke krever mye arbeid i kassa. Stortsett bare det å bytte løpet som trengs :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Takker.

 

Da blir det nok å beholde 222 for evt. å skifte til ei litt grov og stutt 6x45-pipe seinere.

 

Hitech stokk. Snakker vi da Rafdal?

 

Likte tofoten som det ble refert til.

 

Har kun brukt .30 til toppjakt til nå. Da har det gått i helmantel. Regner med at blyspiss må brukes i 222(?). I hvertfall på tiuren(?). Hvilken kuletype, og hvilken vekt, duger? Må det lades ned for å få en hastighet som ikke kun lager fugl egnet til pate'?

Link to comment
Share on other sites

Har lest litt om .222 på fugl, og det er jo delte meninger om den. Har også lest endel annonser på Blocket.se, og det står i blant "toppfågelstudsare" når det er ei rifle i .222. Så da holder den sikkert. Svenskene har jo mye mer erfaring enn oss med slik jakt.

 

Tofot, er det nødvendig egentlig? En vasser gjerne i snø, og da er det ikke lett å finne egnet plass til tofoten, annet enn oppå sekken.

 

Det er vel delte meninger om å bruke blyspiss til tiuren i .222. Noen mener det blir suppekjøtt, mens andre sier det er bra. Norma har en helmantelkule som heter "Fågel". Denne mener jeg å ha lest går 880 m/s. Tror den er 50 grs. Om man vil prøve blyspiss tror jeg nok Norma sin "Rådyr" kan være grei. 62 grs og tror den også går ca 880 m/s. Nå hevdes det jo at .222 er blant de mest presise kalibrene man kan legge sine klamme hender på, og om rifla går med samlinger på kronestykket, ja da kan en jo kanskje klare å sette skuddet perfekt uansett. Da detter tiuren med helmantel og.

 

Har selv tenkt å lade Lapua 55 grs helmantel og blyspiss til ca 850 m/s. Regner med at det holder. De går rimelig likt, men jeg er veldig usikker på om jeg skal bruke blyspiss til toppjakta!

 

Er dypt inne i .222-riflekjøpemodus om dagen sjøl, og har tinget på en Brno Fox i .222 med Leuopold VXII 4-12x40 oppå. Den skal nå få forbli original inntil videre, men jeg planlegger lyddemper på sikt. :) Usikker på lyddemper imidlertid. Det øker gjerne vekta, men samtidig får man kanskje en sjanse til når lyden dempes?

 

Noe av det første jeg skal investere i er avstandsmåler. Det kan for mange synes unødvendig, men jeg vil gjerne ha det for det. Å se om fuglen sitter 150 eller 230 meter unna kan være vanskelig å bedømme (i hvertfall synes jeg det), og det kan være nok til å skadeskyte.

Link to comment
Share on other sites

Hitech stokk. Snakker vi da Rafdal?

 

Likte tofoten som det ble refert til.

 

Nei. Bestill direkte fra Hightech m rekylkappe og bedde selv. Veiledning finner du her på Kammeret. Blir vel 3000 billigere?

Vi du sette bort jobben er vel Rafda mr Hitech i Norge???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...