Jump to content

hvorfor er nye rifleløp så tjukke?


*Erlend*

Recommended Posts

Heisann, som grønnskolling lurer jg på en liten ting. Har nylig overtatt en ombygd m98, og som på andre litt eldre rifler er løpet litt tynt i forhold til nye rifler som de er relativt tjukke. Bare lurer på hva hvorfor rifler nå selges med så tjukke løp? har det noe å si iforhold til presisjon, blir det mindre påvirket av temperatur osv?

Link to comment
Share on other sites

Banerifler har tjukke piper, for da tåler de flere skudd før de blir for varme og må ha en pause. Siden baneskyttere ofte skyter godt, er det derfor naturlig å anta at det er utstyret det kommer an på (for det kan umulig være skytteren som har ansvar for dårlige resultater, kan det vel? ;) ). Derfor må altså jaktrifla nå utstyres med tjukk, tung pipe slik at 30-skuddsjegeren har sjans til å plassere ihvertfall fire av fem skudd innafor ringen på reinsdyrskiva.

 

For å bli litt mer seriøs: Tunge piper gir mindre "vingling" i siktebildet og tåler mer skyting før de går varme :arrow: egner seg til baneskyting og amerikansk skadedyrplaffing ("varminting") :arrow: det leveres jaktbørser med tunge piper :arrow: folk kjøper tykkpipa, tung børse istedenfor tynnpipa, lett børse (for det er jo ikke sånn at 99% av oss bærer børsa adskillig mer enn vi skyter) :arrow: det leveres flere jaktbørser med tunge piper :arrow: ...

Og sånn går nu dagan...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...