Hisbotten Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Vurderer å kjøpe meg en EKA Swingblade.Liker att kniven har både bukåpner og kniv i samme skaftet. Ser på Hjemmesidene til EKA att bladet er Sandvik 12C27 57-59HRC.Regner med att dette medfører riktighet. På flere andre nettsider finner en opplysninger om att det bladet er AUS-8,57-59HRC. Noen som vet om den leveres i flere stålkvaliteter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynxlaika Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Har vært i kontakt med Eka, da vi har dem som sponsor til hjemmesia.. Det siste bladet du refererer et mye billigere og dårligere knivblad, som er produsert i asia. Det ikke kan måle seg opp i kvaliteten til Sandvik bladet.. Som oftest om du finner den kniven på tilbud, eller at den selges svært billig, er det med billigbladet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hisbotten Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 Takk for svar Noen som vet om nettbutikk som selger Sandvik stål utgaven? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted August 18, 2009 Share Posted August 18, 2009 Jeg vedder en femmer på at dere ikke klarer å skille 12C27 fra AUS-8 i en blindtest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hisbotten Posted August 18, 2009 Author Share Posted August 18, 2009 Eg vil nok ikkje klare å merke forskjellen i ein blindtest Så er det slik att stålkvaliteten AUS vs Sandvik er close race ? Såg på knivstål faq her på Kammerat att AUS 8-10 var "ja takk stål" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 12C27 er dyrere, og kan muligens være av litt bedre kvalitet (renere), men forskjellen på de stålene er relativt liten, og ytelsen på bladene vil være mer styrt av herdeprosedyren. AUS 8 inneholder mer carbon, og vil, om herdinga er riktig, kunne holde lenger. Mulig det er konstruksjonsmessige forskjeller (f.eks. sliping eller skaft), som gjør den ene til et bedre valg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.