Jump to content

Churchill halvauto


Menace

Recommended Posts

Hei, lurer på om det er noen med erfaringer med denne haglen da jeg lurer på å kjøpe en. Rimelig pris på den er det også. Tenkte på 12/76 med trestokk og 61cm løp.

 

Og om det kommer noen andre forslag så lurer jeg også på escort sin som er i ca samme prisgruppe. Men jeg har ikke tenkt å kjøpe noen av de dyrer alternativene som franchi/benelli/beretta osv. Da dette ikke er i budsjettet (for øyelikket) hehe.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

 

Jeg har en Churchill og har brukt den noen år, og anbefaler den hvis du skal ha en i 5k prisklasse. Du får mye hagle for penga. Min er syntetisk, da den er litt billigere enn trestokken.

 

Eneste minuset er kolbekappa som er av gummi, og har en tendens til å hekte seg opp i tøy. Har du en skytevest er ikke dette noe problem, ellers kan du gjøre slik som jeg har gjort - teipe kolbekappa.

 

Ellers fin og robust, aldri opplevd noe problemer med den.

Link to comment
Share on other sites

Høres bra ut, men får du skutt 24g ladninger med den?

 

Eneste minuset nå er at jaktdepotet ikke har de inne og de visste ikke når de kommer. Bare at det vil ta tid. Vet ikke hva det vil si jeg, men håper det ikke er snakk om neste år eller noe. takk for svar

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nei, dette betyr at når hagladningen har beveget seg en bit nedover pipa, så passerer den et hull hvor litt av gassen som utvikles når kruttet forbrennes tappes ut og driver sluttstykket bakover slik at mekanismen lader om.

 

Alternativet er rekyldrevet, samt Benelli/Franchi sin inertia- (treghet)mekanisme som er litt vanskeligere å forklare, bruker rekylkrefter den også, men prinsippet gjør at hagla ikke lader om før haglladningen har forlatt løpet og kontrabevegelsen på rekylen kommer.

 

En ren rekylomladning kan gjøre at hagla åpner seg før haglladningen har forlatt løpet hvis ikke fjærer og mekanikk er balansert med aktuell ladning.

 

- Øivind

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...