Jump to content

Anonym123

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Anonym123's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Får prøve å endre på det jeg da! EDIT: Skriveleif IGJEN!
  2. Tror nok ikke det er befalet jeg skal imponere. Skal bli befal selv, så dette har vel lite med saken å gjøre. Men det jeg kan være enig med deg i er at de fleste kommer til å havne opp med en HK16. Jeg har selv ganske klare mål for hva jeg skal utføre under min militærtjeneste. Hvis det er noe jeg ønsker eller vil, får jeg det som regel til. Når det gjelder grunnen til at jeg kanskje velger en jaktrifle i samme kaliber er det blant annet for å trene teknikk. I tillegg ønsker jeg å lade selv for å få mer innsikt. Slik jeg ser det vil en rifle i samme kaliber som hæren bruker være et fint supplement for å tilegne seg egenskaper i tillegg til de jeg føler jeg allerede har (les: ansvar, selvstendighet, re seng, pusse sko, brette, vaske). Jeg vet godt med meg selv at jeg sterkt missliker slike bessewissere som alltid skal ha rett. Dette er også en av grunnene til at jeg velger befalsutdanningen i forsvaret. Jeg skjønner godt at noen av dere har missforstått meg i ett av mine tidligere innlegg. Formulerte meg kanskje litt feil. Konklusjonen er at jeg slettes ikke ønsker meg en jaktrifle i "hærens kaliber" for å tro at jeg kan bli John Rambo av den grunn. Håper dette var mer forklarende. Dette ble mye utenfor topic. Men lurte egentlig bare på hvilke kalibere som blir brukt og det har jeg fått ett bra svar på nå Takk for det! EDIT: Skriveleif!
  3. Takk for all infoen folkens! Da har jeg en nogenlunde oversikt over hva som blir mest brukt. Ute etter å kjøpe meg rifle i enten 6,5 x 55 eller 308win. Skal inn i hæren til neste år og synes det er greit med litt erfaring med ett av kilberene hvis jeg skal få skyte med skarpskyterriflene Takk igjen!
  4. Oi! Haha.. Ikke veldig vanskelig det nei!
  5. Rifle i 7,62NATO er vel ikke lett å få tak i uten å bruke 50 laken? Hvilke rifleprodusenter leverer dette kaliberet?
  6. Som emnet sier, hvilke kalibere blir brukt av den norske hæren i skarpskytterriflene sine? Noen som kan noe mer om dette temaet?
  7. Takk! Da skjønner jeg litt mer
  8. Hvordan funker det med gass? Blir det samme mekanisme som på en luftpistol drevet av Co2? trenger man ekstra luftpatroner til hagla?
  9. Avtrekket er tungt mener du? Mener da at dette våpenet skal ha justerbart avtrekk? Ligger det en liten skrue bak avtrekkeren? Hvis det er tilfelle har den samme mekanisme som sin storebror BSA Comet som har justerbart avtrekk. Jeg er ikke så kompetent på avtrekk, men synes du burde stille det samme spørsmålet på http://www.luftskytter.net. Der finner du personer som har ENORMT med kunnskap om luftvåpen Lykke til!
×
×
  • Create New...