Jump to content

Riflestokk med Pistolgrep på jakt


bulvan

Recommended Posts

Var enn på jobben som hadde vert hos den lokale våpenforhandleren og snakt om att han ville ha stokk med pistolgrep..

Da sa han att det var lov og kjøpe men ikkje bruke på jakt...

 

Vet du om noen norske sider der men kan få kjøpt stokker..

Vet om Midwaynorge.com

 

Tenker da på Remington 700

Link to comment
Share on other sites

Det kan være snakk om en liten misforståelse her. Hagler med frittstående pistolgrep (pistolgrepet stikker ned fra kolbehalsen) er ikke bare forbudt til jakt i Norge. De er forbudt i Norge. Punktum.

 

Om ei rifle med frittstående pistolgrep vil falle inn under bestemmelsen om "militær karakter" og dermed være forbudt til jakt, må du nesten spørre PoD om. Men den stokken du linker til har ikke engang frittstående pistolgrep og bør dermed være lovlig. At jeg synes den er schtøgg, har igrunnen mindre å si :)

Link to comment
Share on other sites

Det kan være snakk om en liten misforståelse her. Hagler med frittstående pistolgrep (pistolgrepet stikker ned fra kolbehalsen) er ikke bare forbudt til jakt i Norge. De er forbudt i Norge. Punktum.

 

Hvor i alle verden får du dette fra :?:

 

Dette er en temmelig bombastisk påstand så kom gjerne med noen eksempler/lover/forskrifter/rundskriv som underbygger dette?

Link to comment
Share on other sites

Sorry, min feil. Skulle stått "halvautomatiske hagler med frittstående pistolgrep".

 

Politidirektoratet gir videre i medhold av våpenforskriften § 2-8 generell dispensasjon for halvautomatiske hagler med en løpslengde på minst 55 cm og fast kolbe som kan erverves av personer som fyller vilkårene, både med hensyn til vandel og dokumentert behov. Den generelle dispensasjonen omfatter ikke våpen som fyller ett eller flere av følgende kriterier:

 

:arrow: Bare pistolgrep uten skulderstøtte

:arrow: Folde- eller teleskopstokk

:arrow: Pistolgrep frittstående fra kolben under våpenet

:arrow: Muligheter for magasinkapasitet større enn fem patroner i tillegg til patronen i kammeret

:arrow: Tillater bruk av avtagbare magasiner

Ref. Rundskriv 2004/10
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

For at pistolgrep skal bli ulovlig på en rifle må det endre riflens karakter. Tenker da på en vesentlig endring etter våpenlovens § 8, 3 ledd.

 

Hva som regnes som en vesentlig endring er ukjent for allmennheten. Her liker nok myndighetene å holde kortene tett til brystet for så å regne med at folk ikke tør å strekke strikken for å se hva som er "lov". Det er synd at vi skal ha et lovverk som ikke er forståelig. Her kunne man gjennom den nye våpenforskriften definere nærmere hva som menes med en vesentlig endring, men det har ikke skjedd.

 

Våpenloven:

§ 8. Enhver som vil eie eller inneha skytevåpen, skal ha tillatelse fra politimesteren (våpenkort). Bestemmelsene i § 7 annet-sjette ledd gjelder tilsvarende. For tillatelsen kan det settes som vilkår at adgangen etter § 11 til å overlate våpenet til andre ikke skal gjelde.

 

Når særlige forhold tilsier det kan tillatelse gis for et bestemt tidsrom.

 

Den som vil foreta en vesentlig endring av et skytevåpens karakter eller beskaffenhet, eller som eier eller innehar skytevåpen som er vesentlig endret, må ha tillatelse fra politimesteren. Dette gjelder også skytevåpen som er nevnt i § 5.

____________________

 

Det kan virke som om almennheten ser på en vesentlig endring som en totalvurdering. Når har jeg endret våpnets karakter?;

-satt på kikkert

-montert lyddemper

-feste picatinny rails

-montert laser

-satt på lommelykt

-satt på magasinforlenger

-satt i løst boksmagasin

-byttet stok

-montert kinnstøte

 

Det å bytte til en stokk med frittstående pistolgrep er ikke en vesentlig endring. Så lenge det kun er gjort kosmetiske endringer så mener jeg det ikke har skjedd en vesentlig endring, selv om en det kan virke slik for en som ikke har kunnskap om våpen. Et godt eksempel på en vesenlig endring er å bygge om rifla til helautomat, noe som selvfølgelig er ulovlig. Da har du endret våpenets evne til å avgi store mengder skudd på på et kort tidsrom.

 

Jeg har også store problemer med å forstå hva som menes med militær karakter.....Rem 700 er en godt likt rifle i militæret, såvel som i jegermiljøet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...