Jump to content

Klare kjøreregler!


Hans Kristian

Recommended Posts

Jeg siterer Fulmen

"Kammeret har en agenda. Den agendaen er å fremme jakt og skyting, en naturlig konsekvens av dette er at ytringer og holdninger som kan være til skade for norske skyttere og jegere ikke er ønsket."

 

Er dette kammeret.no's offesielle holdnig synes jeg det bør komme tydeligere frem av rettningslinjene slik at det som bruker blir lettere og vite hvilke rammer som gjelder.

 

Personlig ønsker jeg et forum med plass til alle holdninger og ytringer som er innenfor loven!

 

Har dere i styret hadt en debat om hvilke ytringer og holdninger som ikke er ønsket, og hvilke ytringer og holdninger man ønsker at skal komme frem på forumet?

 

Har det vært eller pågår det en slik debat, kunne det kanskje være en tanke å la brukerene få vite hvor saken står og om mulig komme med innspill!

Link to comment
Share on other sites

holdninger og ytringer som er innenfor loven

Jeg synes personlig du svarer på ditt eget spørsmål jeg. Ja, det er lov å diskutere alt innen sivil skyting og jakt, så lenge det er innenfor loven. Kammeret er ett forum som skal fremme jakt og skytesporten i Norge. I det legges det at vi ikke ønsker oppfordringer til kriminelle handlinger. Å åpent gå ut og fremme en "skyt ned, grav og hold kjeft" holdning i forbindelse med ulvesaken, svartmaler hele jegerstanden, og er derfor ikke ønskelig. Det er gjentatt gang på gang, i tråd etter tråd vedrørende rovdyrproblematikken. Når det da ikke går inn, ikke så mye som en mm engang, så blir tråden stengt. Det vil de bli i fremtiden også. Fort og brutalt.

Akkurat som ellers i samfunnet, har handling konsekvens.

Link to comment
Share on other sites

Hans Kristian:

Det faktum at det har vært skrevet titusener av ord om dette i et utall ulike tråder, er en tungtveiende årsak til at vi ikke har kommet så langt som vi ønsker i organisasjonsutviklingen og andre saker som skulle vært på plass for lenge siden. Når rabaldertrådene går, har vi ikke tid til annet enn å håndtere akkurat dem, og ikke det innholdet egentlig dreier seg om. I tillegg har alle som jobber bak kulissene et privatliv, hvilket betyr at dette drives på fritidsbasis.

 

Nå ser det ut til at vi får drevet arbeidet vårt fremover, selv om kammersmellen tar en del ressurser i tiden fremover, og hensikten er å ha det meste på plass så snart vi har tiden til å gjøre det. Når det skjer, må alle som vil være med å påvirke driften av forumet melde seg inn i organisasjonen som eier det; Nojs, og ta det "tjenestevei". Skal vi diskutere alt mulig rart til enhver tid om driften av forumet i forumet, vil det rett og slett drukne i støy.

 

Nei: Man kan ikke diskutere hva som helst her. Dersom du tror det fungerer og at dette har noe med ytringsfrihet å gjøre, bør du bruke noen timer på hegnar online, for deretter å tenke litt rundt om det er tilstander du ønsker deg her. Ytringsfriheten gir deg ingen rett til å bryte forumreglene - den sikrer deg derimot mot straffeforfølgelse for ytringene dine i det offentlige rom. Uten kjøreregler går forumet til grunne - på akkurat på samme måte som samfunnet forøvrig. Ytringsfriheten gir meg ingen rett til å ta meg inn i ditt hjem for å pålesse deg mine meninger. Å påberope meg ytringsfrihet fordi jeg dermed blir pælma på huet & ræva ut igjen ville bare virke alt for dumt. Enig? Dette er brukernes hjem, for å dra analogien videre, og derfor har vi kjøreregler også her. Om du er uenig, bør du ta det opp i "familieråd", og hvordan det skal foregå (ja - så snart vi får tid til å bli ferdige!), kan du lese om på portalen.

 

Jeg tror ikke egentlig kjørereglene er så veldig uklare bare man går på portalen og leser og ikke minst tenker litt rundt det som står å lese der.

Link to comment
Share on other sites

Hans Kristian, styret har en mer eller mindre kontinuerlig vurdering av hvilken linje som bør være gjeldende på Kammeret. Det finnes vel drøyt tolv tusen innlegg i slavekammeret, og det meste av dette handler om vurdering av hvordan forumet skal drives.

 

Jeg har vanskelig for å se hva som er uklart, eller bør komme tydeligere frem i forumreglene. Mitt inntrykk er at majoriteten av brukerene forstår hva kammeret.no er, og hva slags ytringer som er akseptable og ikke.

 

 

Jeg kan godt prøve å forenkle problemstillingene noe med noen tenkte eksempler.

 

Hvis for eksempel noen kommer med saklig kritikk av en leverandør, og dette er på et plan hvor debatten føres rimelig saklig vil denne trolig kunne gå uten innblanding. Forutsetningen er at det er mulighet for leverandøren å komme med sin side av saken, og at man holder seg innenfor folkeskikken.

 

Hvis noen fører en debatt om rovdyr, og dette er en reel debatt som søker å belyse et tema, og faktisk komme videre i forhold til å øke forståelsen av en problemstilling vil denne debatten, og debattantene, få rosende ord fra styre og stell her inne.

 

Hvis derimot noen starter en tråd med JÆVLA DRITTSØRVICE FRA NN, og følger opp innlegg i samme ånd blir dette ikke akseptert.

 

 

Hvis en rovdyrdebatt sklir over i skitkasting, usakligheter, antydninger om ulovligheter og/eller generelt inntrykk av at mann kommuniserer via den nederste enden av tarmsystemet, vil dette ikke bli akseptert.

 

Personlig mener jeg det er på tide å legge lista høyere for hva vi skal akseptere innenfor enkelte temaer. Hentydninger om ulovligheter, skriverier som trekker jegerstanden ned i søla, og udokumenterte påstander om inhabilitet og urederlighet av andre brukere av kammeret, er noen eksempler på hva jeg mener vi bør vurdere å slå mye hardere ned på.

 

Det er trolig ingen temaer, innenfor vårt felt og rammene som er fastsatt i forumreglene, som ikke aksepteres som diskusjonstema. Men, vi forlanger rett og slett folkeskikk.

Anstendig oppførsel, og et snev av saklighet gir usedvanlig godt spillerom for debatter på Kammeret.no

Link to comment
Share on other sites

Drep meg, herre konge, men ikkje med graut,

 

var det en viss islending som sa. Himmel og hav. Hjelpe meg! Trenger vi flere slike tråder? Hver gang vi kommer oss videre, er det ALLTID noen benytter seg av sin mulighet til å forsøke å rykke forumet vårt tilbake til start igjen. Mitt ydmyke lille rare personlige forslag er at noen kanskje vurderer om denne tråden i hvert fall kan flyttes til OT.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...