Jump to content

Kikkertmontasje til mauser fra 1959?


skjørtejeger

Recommended Posts

Skal montere kikkertfeste på en Kongsberg banemauser fra 1959. Er usikker på modelbetegnelsen på denne. Det står kun våpennummer og 1959 på låskassen. Er det en M67 eller M96 eller en M98?

Det spiller kansje ikke noen rolle, låskassa er kansje lik på toppen der montasjen skal monteres. Tenkte å bestille kikkertringer og baser på Midway. Er det noen som har litt info å komme med angående dette slik at jeg bestiller rett type baser?

Link to comment
Share on other sites

KV-59 tenker jeg... :wink: Er det en 30-06 heter den bare det, er den i .308/7,62X51 heter den KV-59F1.. Det ligger noen ymse tråder om ombygninger av KV-67 er her og det er relativt parallelle metoder for ombygginger..

 

KV59 har en ganske kraftig avslipning på bakre låskasse broen, slik at den må bygges opp endel for å få montasjene i samme plan.

Link to comment
Share on other sites

kongsbergmauser merket 1959 er nok en M59(eller KV 59 som den og kalles), om den er i 3006 er det en M59, men om den er i 308w så er det en M59-F1. kort fortalt er eneste forskjellen på de to kaliberet.

det er en M98 kasse som er pusset opp på kongsberg, der bakre kikkertring kan monteres er kassa slipt ned for å passe dioptersikte. det gjør at montasjer som er beregnet for M98 må skimses opp for å passe, ellers blir den for lav bak. (som flash har sagt) men kassa er en M98 som bare er slipt litt utvendig.

Link to comment
Share on other sites

Er det baser å få som er tilpasset en M59 da? Eller må en skimse opp bakre basen?

nei, som flere har sagt, det er ikke noe hyllevare som passer rett på. du må skimse.

 

problemet er at ikke alle M67 og M59 er frest like langt ned bak, så man må liksom prøve seg fram eller måle seg fram på den aktuelle kassa....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...