Jump to content

Karelsk bjørnehund


Shadob

Recommended Posts

Hvilke kjennskap/erfaringer har dere til denne rasen?

 

En venn av meg - hadde èn slik - og jeg var faktisk imponert over hvor rolig den var.

Og sååååååå fin på labben - når vi gikk i skogen.

Den markerte også meget tydelig.

 

Men jeg har kun sett èn av disse - og lurer derfor på om den var et godt/normalt eksemplar.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Hvilke kjennskap/erfaringer har dere til denne rasen?

 

En venn av meg - hadde èn slik - og jeg var faktisk imponert over hvor rolig den var.

Og sååååååå fin på labben - når vi gikk i skogen.

Den markerte også meget tydelig.

 

Men jeg har kun sett èn av disse - og lurer derfor på om den var et godt/normalt eksemplar.

 

Har ikke jaktet selv men har gått litt sammen med en kjenning som på det meste hadde 3 stk. av Karelsk Bjørnehund - alle disse passet inn i den beskrivelsen som du gir ovenfor av hunden - alle disse 3 fungerte veldig bra på elg - pr.i dag er det bare en av dem igjen, 2 stakk av og reiv ihjel ett dusin sauer før de ble skutt...

Må da nevnes at han som har disse hundene får terningkast 2 av 6 som hundeeier på en god dag hos meg - enda funker hundene hans ok, er betydelig mere ris enn ros der i gården under dressurtreninga..

 

Er i allefall litt imponert over rasen - mitt intrykk av rasen er positivt men jeg har ikke jaktet med f.eks.NEG o.l. så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag i jaktsammenheng men jeg synes Kareleren virker "muntrere til sinns" enn f.eks. NEG - men det kan jo være de individene jeg har truffet av den rasen, var mor og datter :wink:

Link to comment
Share on other sites

Har vokst opp med Kareler. Vi brukte vår som både båndhund og løshund. Bra jakthund men veldig skarp. Min erfaring med Kareler er at den krever mye av eieren. Man må ha skikkelig kontroll fra dag en, da dette er en rase som har poten siale til å spise brunbjørn til frokost :)

Men, hvis dressuren er på plass så er det en rase med stort potensiale på jakt og et fjellstødig gemytt. Vi har gått over til Jamthund, og har ikke angret et sekund. Nå kan faktisk hvem som helst gå bort til elgen når bikkja buster og hun legger seg på rygg for å få kos.

Link to comment
Share on other sites

Fekk for kort tid sida tak i ei karelertispe på ca året. Ho er slett ingen forsiktig frøken i båndet, men det gjør nå ikkje så mykje når eg ikkje har tenkt å bruke ho i bånd da. Tispa er meget solid i huet, snill og stille i hundegården. Har såvidt kjørt litt snørekjøring med ho i lag m eine jämttispa mi og det går greit.zmmumt.jpg

 

I dag var eg ute på skaren og Laika hadde sitt første møte med elg.

Såg uttaket som var meget forsiktig, men det rur jeg var mer av respekt for det digre grå dyret enn at det var for å få elgen til å stå. Elgen flyttet seg ca 150 meter bort i skogsveien jeg sto i og ble vær støkkt, så losen dro ca 750m før det ble stopp. der lot jeg ho stå ca 45min før jeg kalte henne inn og slapp ho på en gang til. Men nå ble det bare 6-7 min før ho kom til meg så da tenkte jeg ho hadde fått nok med sitt første elgmøte, koblet og dro hjem :D124dkz8.jpg

 

her kommer jeg20kxago.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 5 weeks later...

Hei.

Vurderer å gå til anskaffelse av en kareler. Ble kontaktet av oppdretter i går, og ble annmodet om å ta en. Har hatt hu på prøve over natta Frøkna er 3 mnd gammel.

Mine første inntrykk av hunden er:

-Veldig trygg og sterk i hode. Starta støvsugeren, og hu gikk bortil og snuste på den uten å vise tegn til utrygghet

-Veldig tilpassningsdyktig ift hva jeg er vant med. Nesten ikke piping første natta.

-Tillitsfull til nye og ukjente folk.

-Veldig glad i unger. Har en sønn på to og et halvt som nå har inspisert (litt hardhendt kan man si) de fleste kroppsdeler på hunden uten at den blir lei/utrygg.

-Ekstremt lærenemm. Har lært seg sitt og ligg ila et kvarter.

-Hu og engelsksetterhannen min er allerede pærlevenner.

 

Virker til og være en hund som er veldig gløgg. Har tenkt å bruke henne mye som bandhund, men også løshund etter behov. Ettersom hu er såpass lærenemm bør det vel være mulig til å bli en rolig bandhund?

Er det noen som har erfaring med rasen som bandhund ift lyddisiplin (piping)

 

Takker for svar :D

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Har kommet til en avgjørelse om å ikke kjøpe henne :cry:

Grunnen til det er at jeg ofte er borte i en- to uker i strekk, og ikke har god nok mulighet til å følge henne opp.

Har dårlig nok samvittighet mtp på engelsksetteren vår...

I forhold til hunden har jeg ingenting å utsette på den, den er helt eksemplarisk etter mitt syn.

Hvis noen her inne på kammeret er interessert kan dere sende meg en pm, så setter jeg dere i kontakt med oppdretter.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hei Shadob.Jeg har jaktet med kareler på elgjakt i et par sesonger nå,har ikke kareler selv men er nysjerrig på rasen.

Har sett begge deler av rasen når det gjelder løshund på elg.Har blitt brukt 4 stk forskjellig hunder på noen sesonger og har en i bygda som har en unghund som nok er litt for tidlig og si noe om enda,men ser lovende ut.De jeg har jaktet med så har hannene fungert utmerket,men noe trangt i søk og påheng på tispene.De tispene jeg har jaktet med har vært gode bandhunder,spornøye og rolig i bandet selv om det er avlet på løshundblod og i utgangspunktet er løshund de var påtenkt på å brukes til.Rasen er jo ikke så altfor stor enda så de hundene som ikke fugerer så bra som løshund detter jo fort igjennom.Ser at rasen har blitt mer populær i våre naboland og det blir mer og mer premierte hunder og det er jo bra,det er jo det vi hundekjøpere har som en god veiledning.Litt tilbake om mine jakterfaringer med kareler så vill jeg nevne gode søk som ca 10-20 min,vill si med de hundene vi har brukt så har vi vell ca 50/50 med at det står i utaket,henger på bra og skulle det stå på feil side av terrenget så har vi stortsett fått med bikkja hjem før langt utpå kvelden.Det jeg har sett er at hunden går tett på elgen under losarbeidet.Kan være litt heite på fallet,men roer seg greit etter litt busting.Har jemt selv og ser vell ikke den helt store forskjellen ang det.Ser at det også er diskutert kareler på robsoft.nu du kan jo kikke litt der og snappe opp litt erfaringer av mer hundekyndige karer en meg og skulle du ha valp så er vel kareler siden som er henvist til lenger opp her et greit sted og starte.Savner vel kanskje litt javnere tispelinjer på kareleren,men de som slår til er bra sies det.Håper du blir kareler eier da Shadob så får vi se hvilke erfaringer du kan dele med oss andre.Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...