Jump to content

Perhjalmar

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Perhjalmar

  1. Var en tur i Vestskogen forrige helg, prøvde på hjort, men var borti 3 rådyr. 2 Fauver, hvalpen hadde med bestefaren sin. Var en tur ut i Svelvik idag, 7 mann og 4 basseter, ikke borti rådyr, gammeln jagde elg tilslutt.
  2. Jaktmarken blir sikkert billigere av du legger den på nett i 2 land, hadde tenkt å legge inn bud da det er en times kjøring fra torpet vårt. Takk for at du bidrar til å høyne prisen.
  3. Takk for tips og god tur til Namibia, var der i 2005. Kom hjem fra Sør-Afrika for 3 uker siden. Vi var 2 som skjøt 13 stk vilt med Swift A-frame (30-06 og 375 H&H) 8x68S er en Win. pre-64 som Ola Gujord har gjort godt handverk på, bilder kommer når den kommer fra børsemaker. Tilpasser 30mm ringer til Recknagel sving. Det følgte med 2 sett 26mm.
  4. Velkommen Jeg har nettopp kjøpt en 8x68S, har du noen erfaringer å dele ang. det kaliberet. Hvor kjøper man hylser i Sverige, hvem hylser er best egnet osv.?
  5. Kommer Fredag, så jeg håper jeg treffer en del av dere i baren
  6. Vi drar til Eastern Cape om 3 dager, 6.5x55 får bli hjemme. Vi har med 30-06 med 180 grains A-frame og 375 med 275 grains A-frame. (kommer rett fra laderommet) Personelig ville jeg ikke brukt 6.5x55 på eland og jeg tror din PH vil foretrekke at du bruker 30-06. Jeg bruker 6.5x55 til rådyr med Federal Bear Clow, men kommer til å lade med 140 grains A-frame etterhvert. God jakt
  7. Har som Kiwi en Mathelon dobbeltrifledrilling, og har skutt en del vilt med den i 9.3x74. Kaliberet ligger nok litt etter 9.3x62, da det er ladet til mindre trykk, gir vel 10m mindre utgangshastighet med oryx 285 grain. Jeg tror ikke dyra merker det. Jeg bruker den til nesten all jakt og er kjempefornøyd. Har samme Swarovski som du har tenkt.
  8. Gratulerer med drilling, du får stikke innom en dag med den. Jeg har montert en Aimpont Mickro i bakre hakemontasje (Vågsland) på hagledrillingen min.
  9. Kjempefin lesning, har også brukt Swift a-frame i 375 (Brno 602) på tidligere turer. De kulene som ble funnet hadde samme perfekte soppform som bildene her viser. Drar til Eastern Cape i Mars, og bruker Swift i 375 og 30-06.
  10. Gratulerer med ny hagledrilling Har også fauve (Spider) og drilling, men har også kjøpt (som Kiwi) en rifledrilling. Må nok innrømme at hagledrilling blir lite brukt nå. Bruker rifledrillingen på rådyr/elg/villsvin osv. Så det må bli et fint neste prosjekt, når det hopet seg opp med penger! Lykke til med fauven i høst.
  11. Var inne på fauveringen og kikket på importen, foreldrene var jaktpremierte, ser spennende ut. Skal nok skrive litt etter årsmøte, men drar "dessverre" til Thailand rett etter helga
  12. Gratulerer med ny import Godt noen er engasjerte og importer. Det basset fauve skriver om begrensninger på bruk, er noe og tenke på. Min hanhund er "utbrukt" etter 2 kull hvis vi bare ser på Norge. Man kan kanskje ikke forvente at de som bruker mye tid og penger på nye importer, brukes bare et par ganger? Var medlem av vorstehhundklubben på 80-tallet, der mener jeg å huske at avlsrådet anbefalte å prøve avkommet, før man fikk bruke hunden mye/mere. Det er ikke sikkert en god hund avler bra. Nå var den rasen større en fauve. Den nye importen, er den brukt i fransk avl? Ses vi på årsmøte?
  13. Gratulerer, klart man må ha drilling når man har basset, da blir man jo den ultimate jegeren Kjøpte selv en Simson Suhl (12-7x65R) fra samme forretning, min gikk godt med oryx, så det har ikke blitt så mye testskyting etter det. Skjøt et rådyr med S&B Game King, det gør jeg ikke mere. Sendte min til Drangedal og fikk montert en Aimpont Micro i bakre hakemontasje. Satt en Zeiss 2.5-10 på den, den ligger mest i sekken. Monterte også Pachmayr på den. Lykke til til høsten.
  14. Vet ikke hvor mange som er erfarne bjørnejegere her, er ikke det selv, men har vært på ettersøkskurset i Namskogan med min kareler. Var også en tur i Herjedalen i høst. Hvis du skal jakte og evt. få stålos med laikaen, kan det bli korte hold. Da kan dobbeltrifla være grei, men trener man mye med kjappe skudd med boltrifla og den passer, tror jeg ville foretrekt boltrifla. Brukte en 375 H&H med rett stokk på kurset, men hadde i tillegg en dobbeltrifledrilling. De påstod at grove hagl skulle fungere bra på nært hold. Slug i flerpipeløp er lov under ettersøk. Jeg brukte rifledrillingen på jakt (9.3x74). Har brukt den på drevjakt, fungerer utmerket.
  15. Noen tanker før årsmøte. Gratulerer til Petitfolkene som har hatt et strålende år. 9 Jaktchampionater og 9 utstillingschampionater. Fauve har ingen jakt og 1 utsillingschampionat. Petit har dobbelt så mange registrerte hunder i år, men allikevel. Det ser ut som det jobbes veldig bra i blant petitfolket, all ære for det. Hvis jeg var fersk hundemann og skulle velge basset, hadde det nok vært mest fornuftig å velge petit ut fra resultater. Det ser ut som de har en bedre tone på petitdiskusjonene også Årets drevhund i fauve hadde ikke kommet blandt de 10 beste i petitklassen. Hva kan vi gjøre for å bedre reultatene til fauven? Har en eldre(9år) fauve som er N/S jaktchamp. Jeg har ikke stilt den på noen flere jaktprøver etter det, mener ungre hunder trenger dommerne mere. Jeg var kanskje feig, og stilte når min var sikker på at han kunne gå til en første premie. Har en kareler som jeg har skal stille på løshundprøve til høsten, der er jeg usikker på premie. En petitoppdretter i nabokommunen har forslag om basset NM til årsmøte. Synes det høres fint ut Det hadde vært gøy å slå petit folket i en lagkonkuranse (Har også hatt petit). Dere som er erfarne bassetfolk, var det ikke landskamp mot Sverige før? Det å stille på jaktprøve var ikke noe skummelt, mitt bidrag iår er å prøve å hjelpe noen av hvalpekjøperne å stille på prøve. I kjøpskontrakten for min kareler forpliktet jeg meg til å stille på utstilling og jaktprøve. (hun ble ungste jaktpremiert i Bjørnhundklubben, som sin mor) Er det noen bassetoppdrettere som bruker det? En kompis kjøpte en Slovenski Kopov i Sverige, han betalte 2000kr ekstra som han fikk tilbake når hunden var HD røngket. Er det noe vi kunne bruke for å få hvalpekjøpere til å stille på jaktprøve? Det er jo ikke mere enn barregninga på årsmøte Dette var bare noen tanker,
  16. Jeg er enig med mia at Z6i er noe av det beste drivjaktsikte på markedet. Jeg har en del kikkerter og har en Aimpoint micro på hagledrillingen. Den er montert i bakre hakemontasjen og kan byttes med en stor Zeiss. Når man skyter med begge øyne åpne, blir det mere "ring" rundt microen enn Z6. Er kjempefornøyd med Z6 til drivjakt. Drar til Bulgaria om 1 mnd. sist tur datt det 11 svin for kombinasjonen Z6 og Mathelon. Jeg har som de fleste andre dummet meg ut på hagledrillingen, surret med løpsvelger, snellert osv. Var i Harjedalen på bjørnejakt med kareleren min i høst, er kjekt og vite at man har noen kjappe skudd til rådighet hvis man skulle gå inn på en los. Trur ikke jeg rekker mer enn 3 skudd hvis han kommer. Har kjøpt oss torp i grisemarker i Sverige nettop, håper det blir noen loser der også.
  17. Jeg var heldig og fikk skutt en 10 tagger bukk (140 kg) for karelertispa mi den 25 sept. i Begnadalen. Ca 40 min stålos/ganglos i brattfjellet. Har også sett dachs med korte ståloser på kolle.
  18. Bruker en Mathelon dobbeltrifledrilling på drevjakt etter villsvin. Kun sikring og fremre avtrekker sender avgårde 2 stk 9.3x74 med godt avtrekk. Bakre avtrkker til slug/hagle. Ingen omvelger/oppspenner. Merkel har kommet med samme system på 961. På toppen sitter en Swarovski 1-6 med lys i svingmontasje. Stort synsfelt. Genial børse til ettersøk også. Prisen er en ulempe selvfølgelig.
  19. Er ramma på en ny Limited lik i 9mm og 40sw? Har så godt som kjøpt overdelen i 38 super, trenger pistolen.
  20. Hvor mye koster frakt for en stk pistol fra Danmark. Kjøper muligens en Tanfoglio Limetid fra karlsrune.
  21. Jeg har kikket på en overdel (pipe og mantel med comp) til en Gold Custom 38super Går det å sette den på en limited 40sw eller en 9mm ramme, vil evt. magasinet til 38 super passe? Vi prøvde med overdelen (Gold Custom) på en eldre 40 ramme (ikke Limited) den passet, men ikke 38 magasinet. Takknemlig for svar.
  22. Det skulle nok ha vært "en ikke innhabil part" ser jeg nå! Vil gratulere Wilma med den første basseten som blir nordisk champ, spørs om han ikke har blandet inn litt fauve i den petiten. Min var rabisvaksinert i mange år fordi jeg trudde man kunne jage rådyr/hjort med basset i Finland, men der er høyden 29 cm. Jeg trur ikke min fauve jager lenge nok på hare uten å slå inn på rådyr, så han blir nok ikke finsk jaktchamp.
  23. Har hatt petit selv og noen fauver har alt for mye underull, så pelsen er nok varierende. Hvis hunden jager bra og har greit ekstriør skulle det ikke være noe i veien for å bruke den i avl. Det beste er selvsagt å få stilt den på en jaktprøve slik at en innhabil part kan vurdere den. Ser du bor langt nord, så det er ikke sikkert det er så lett. Å gå jaktprøve var faktisk en trivelig dag i skogen og ikke noe skremmende. Forslaget for retningslinjer fra avlsrådet fra petit var 2. premie på utstiiling og min. 3. på jaktprøve eller 1. på utstilling hvis hunden ikke var jaktpremiert. Det var petitavlsrådet som hadde med 5% regelen, det har flere registrerte hvalper enn fauve (ca 370) Gaupa bak på bassetposten ble ikke felt for Griffon fauve de bretagne, men han var ikke så langt unna når det smalt (Rendalen) Det er en ung tispe som skal prøve seg i villsvinhegn til sommeren. Vi diskuterte jaktpremiering i Bjørnhundklubben, fant ut at vi kunne ikke kreve det av tisper, avlsgrunnlaget ble alt for smalt. Kun HD fri og øyelyst, og greit ekstriør.
  24. Det vil sikkert komme en oppsummering fra årsmøte fra klubben, men jeg kan jo komme med litt av mine inntrykk. Om jeg har blitt klokere på avl er ikke sikkert, men jeg har fått en bedre forståelse for at hundeavl ikke er lett. Når foredragsholderen har mastergrad i molekylærgenetikk (klarte ikke å uttale det på kvelden) og begynner med Xog Y kromosoner på morgenen, var det litt vanskelig å henge med. Men vi kom oss gjennom det og kom til mere handfaste ting innen avl. En av konklusjonene jeg bet meg merke i var: UTVALG ETTER AVSTAMMING, ER ALDRI SÅ EFFEKTIVT SOM UTVALG ETTER DYRET SELV. Jeg tolker det som at foreldrene til hvalpen er viktige med hensyn til jakt/helse/ekstriør, det er sikrere enn å avle på besteforeldrenes resultat. Men det er ikke så enkelt i en liten rase, det er ikke mange nok jaktchamper til at vi bare kan bruke de. Det er også ønskelig med en 5% regel. En hannhund (regner med det gjelder tisper også) skal ikke være far til mer enn 5% av hvalpene som er født over en periode på 5 år. Det vil si 7 hvalper for Fauven. Min hanhund er far til 12, og har dermed overstiget den grensen allerede. Avlrådene vil komme med retningslinjer for avl, men vi diskuterte i hvilken form kullene skulle "merkes", jeg mener å huske da jeg hadde vorsteh at det var noen kull som var "godkjent av avlsrådet" Tror avlsrådene kun vil komme med retningslinjer og at det vil være opp til hvalpekjøperen og finne ut om disse retningslinjen er fulgt. Ellers var årsmøte både gemyttelig og greit, savnet Wilma, han var å parret ei tispe i Sverige. Han har noe informasjon om drevmesterskap, vi har tenkt en Fauve skulle ta den tittelen og ikke disse langhårete ulldottene.
  25. Har som sagt en karelertispe som er bandhundpremiert, men som stort sett skal brukes som løshund, elg,villsvin,bjørn og gaupe. Den er stille i hundegården og er snill mot alle, selv på fallet. Det ligger noen parringer på www.karelare.se En nordmann i styret der har bandhundchamp som skal ha kull.
×
×
  • Create New...