Jump to content

Display\presentasjonsboks for pistol - Hjelp Ønskes


Recommended Posts

Har i det siste lekt litt med tanken på og selvmekke en boks til minst en av pistolene mine.

Typen er den ganske tradisjonelle boksen man ofte ser eldre (1800-talls) våpen kom i, noe lignende det som kan sees her; http://www.cal-graf.com/handgun.html

 

Men så kommer problemet, da jeg ved siste telling hadde 9.5 tommeltotter og minimalt med artistisk sans (det mener jeg ihvertfall selv, kan hende jeg er *litt* vel hard mot meg selv der, men det kan også hende jeg har 11!).

 

Et praktisk problem med dette er at jeg også har liten erfaring med verktøybruk og trearbeid (ikke siden sløyden på ungdomsskolen). Derfor trenger jeg en del tips og triks fra våre mer begavede medlemmer som kan trå til med råd om valg av tresort, trefinish etc. Selve verktøytilgangen er ikke så problematisk, da jeg har en farfar med et ganske velutbygd hobbyverksted og biltema butikk ->10 min kjøring fra heimen i lett trafikk.

 

Hvilken tresort egner seg best\ser penest ut med litt mørk olje\finish på?

Hva bruker jeg til og line innsiden med, grønn 'filt' ala casinobord fra hobbybutikk?

Lukket boks eller plexiglass i lokket for innsyn?

Første våpen ute er en 1911 Commander, boksen er tenkt og romme skytepang, ekstra magasin og en blokk med 25 "patroner".

Link to comment
Share on other sites

Der har du fått et aldri så lite puslespill min venn... :lol:

 

Vel, først av alt, så bør du ha ein svanehals fres, og eit sinkeanlegg til håndoverfres. Dette for å lage sammenføyningnen i hjørnene på både lokk og boks. Du må også ha ein avretter høvel, og litt diverse. Men kanskje han farfaren din har sånne ting.

Så er det å finne et mørkt fint treslag, som f.eks Eik, og sette i gang.

Anbefaler deg å kanskje stavlime emne, sånn at det ikkje er heiltre sider på boksen. Alt avhengig av fuktigheit på treet, men ofte har det ein tendens til å vri seg og lage litt mistilpassninger, sånn at lokket ikkje entrer skikkelig etter ei stund. Det går selfølgelig med heiltre sider, og det blir finest, men kanskje først gongen du lager dette, så limer du emnet.

 

Lykke til !! :)

Link to comment
Share on other sites

Vakkert. Har selv en langpang som jeg kunne tenkt meg å få gjort det samme til - kanskje mer i Oak&Leather stil. Har i lengre tid kikket på ebay og andre steder etter noe brukt, men det er vanskelig å finne noe som passer. Langpangen er fra Westley Richards, og det hadde vært prikken over i'en...

 

Håper du legger ut evt resultater i tråden.

Link to comment
Share on other sites

Fin boks det der, utvilsomt. Ser at du kan nok mest sannsynlig ha heiltre på sidene på den boksen, det er tross alt ikkje så mykje bredde på dei plankebitene. Kjekt lite prosjekt det der, men ikkje mist håpet, å få den boksen der til på 1-2-3, det er ikkje så lett. Du kan nok regne med at du misser et par gonger på diverse filleting. Men trøsta er at ein lærer undervegs.

Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...