HB Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 (edited) Jegerens kokebok,prøvar eg og følge vist det er ein spesiell middag som skall lagast og en ventar fint besøk. Har lenge hatt lyst til og lage Tysk haregryte men så i rommjula passa det med hare middag. mann finner seg først ein hare og så ei pasende oppskrift Dagen før middagen parterte eg haren og la den i marinade,(rødvin,litt eddik,pepperkorn,eineber,nellik,lauberblad) til dagen etter. Likar og ha god tid når eg lagar mat,så i god tid før gjestene kom så tok eg til på maten bruna først kjøttet i gryta. Så ha i kjøttet,grønsakene og så conjakk og flamber (alkohol misbruk spørr du meg ) Så ha i kraft(kokt på hare skråget og på beina)og litt av marinaden som kjøttet lå i,og la det koke i 2t.eller til det er mørt. etter 2 timar så ser det slik ut. Tillbehøret blei laga mens haren sto og kosa seg på ovnen,det besto av flesk skåret i strimler,sopp og løk,. Er ingen vin elsker,men fulgte Sakos råd om ein fransk vin og fleska til med denne her til nesten 300 kr ein vin som passa utmerket til haren i følge dei som drakk den,bortkasta pengar spør du meg,eg drakk øl. Men godt var og alle blei mette Har du ein hare til overs,er dette ei oppskrift eg kan ambefale Edited January 16, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Flere hobby kokker her ser jeg ! Ser unektlig godt ut det der Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Så veldig godt ut det der Første haren skutt for Taiko er nettopp partert vi får ta å prøve den der mvh Taiko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Ahhh.... Har ein harepus i fryseren, og eg lurer på om eg ikkje har boka med samme oppskrifta i også... Flott tråd HB, godt det er snart helg, så ein kan ete litt godmat og ikkje berre pasta, ris og pizza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Lækkert! Denne skal jeg pinade prøve. Kjærringa har blitt litt lei viltkjøtt, og da må jeg prøve å parare med stadig lekrere retter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted January 16, 2009 Author Share Posted January 16, 2009 Ja eg er ein hobbykokk,og synest det er moro og lage mat.Hare gryta blei god den så den kan eg ambefale!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.