Jump to content

arg

Members
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arg

  1. Det tror jeg ikke noe på. Det er mange som påberoper seg nødrett men da skal skadene/ulempene du har avverget være større enn den risikoen du utsatte deg selv og og andre for ved å fyllekjøre. Det er den garantert ikke når kompisen din allerede var på sykehus og var tatt hånd om.
  2. Litt på siden av det tråden handler om men, nå er det nesten 40 uker behandlingstid på søknader i øst. Inkludert karantenetid så nærmer det seg 3 år for å få behandlet søknad om rifle. Har det noe for seg å søke f.eks 30 uker før tiden for å slippe å vente så lenge? Noen som har erfaring med dette?
  3. Jeg skal i hvertfall spesifisere det klart og tydelig når min tid kommer.
  4. Det skjønner jeg, men hvordan våpenkontorene vil tolke aktivitetskravet blir spennende å se.
  5. Nå er vel ikke lenger DSSN noen ”part” i denne prosessen lenger i og med med at det ikke lenger skal være med noe skriv fra klubbene så vil det kanskje komme litt ulik praksis fra de forskjellige kontorene om hva som faktisk er kravet? (om L1 holder eller man må ha L2)
  6. Ikke vet jeg noe om grunner til det ene eller andre, men kan det være slik at det skal henge litt høyt å få kjøpe rifle, at man må vise at man er en aktiv skytter og reiser rundt og konkurrerer og ikke holder seg ”hjemme” og arrangerer 10 L1 på hjemmebane for å få erverstillatelse? Er man redd for om det blir for ”lett” å få rifle at man risikerer innstramming fra myndighetene?
  7. "Det er en karantenetid på 24 mnd etter bestått godkjenningskurs” fra DSSN.no
  8. Da er kanskje spørsmålet, defineres L1 som et stevne alle kan melde seg på?
  9. Kravet står i våpenkompendiet pkt 3.2 https://www.politiet.no/globalassets/tjenester-admin/vapen/retningslinjer-for-behandling-av-saker-etter-vapenlova.pdf
  10. L1 er vel bare klubbstevne. Det skal være åpne stevner så derfor L2 og opp om jeg har forstått rett. Det var tidligere et krav om minst to L3. Men dette gjelder ikke lenger.
  11. Som ny er det to års karantene fra kursdato. I den perioden må man ha 10 L2 stevner eller høyere og 10 organiserte treninger.
  12. Det har jeg erfart ja. Det går veldig fort å trekke og få siktebilde, men så fort man begynner å skulle trekke av også så blir det veldig rotete.
  13. Takk og takk Det kjenner jeg så det skal jeg fikse. Men, bør man ikke ha noe som tennstiften slår i mot når man klikker? Eller bruke bare disse ved magbytte uten avtrekk?
  14. Noen forslag til dette? Har noen i plast nå, men de begynner å bli tynnslitte.
  15. Tenker du her på ; Magasin i pistol men ikke skudd i kammeret slik man må trekke-racke-være på skiva på 2sek? Start med pistolen på skiva her også?
  16. Takk for mange gode svar og innspill, spesielt @AGR416 for et veldig grundig svar med mange gode tips og råd- setter veldig pris på det. Har allerede vært i garasjen og gjort ca. halvparten av øvelsene. Bør nok fordele de utover i uka, eller så tar det nok hele kvelden og litt til Kan fortelle litt til om hvor jeg er, gjør og tenker. Er som sagt ganske fersk i dette med godkjenningskurs på vinteren i fjor og de første matchene fra våren og frem mot nå. Kommer også flere nå fremover Jeg startet med NSF (også i fjor) og og skyter der innimellom, kanskje maks en gang eller to i måneden og da nettopp for å trene skyteteknikk, ikke noe spesielt program. Skyter ganske greit 40+ poeng på presisjonsskiva på 25m med 9mm når jeg vil. Skyter med optic så har dessverre ikke mulighet til feltstevner. Jeg har også gjort som @AGR416 sier og gir full gass underveis i matcher, og på trening. Jeg har sagt til meg selv at jeg må ha farten og så kommer presisjonen etter hvert. Har stadig fått høre et jeg må roe ned, men det er lettere sagt enn gjort, og der er jeg så vrang at jeg ikke gir meg på dette. Noe av det jeg opplever som en utfordring med det, er at det er så altfor lett å ta med seg stresset og tempoet fra løping/forflytning inn i skytedelen og det ødelegger. Jeg greier ikke å skille disse to (løpe/skyte) godt nok og stresser igjennom skytingen. Jeg er også altfor rask på avtrekkeren og dobbeltapper uansett distanse. Jeg treffer bra når jeg roer ned så jeg føler det er tempoet og ikke rekylkontrollen som gjør at jeg treffer dårlig, da på andreskuddet. Så jeg tenker at noe av løsningen på akkurat den delen er å roe litt ned, spesielt på distanse og popper etc, og lære meg å variere skuddhastighet avhengig av vanskelighetsgrad og distanse. Jeg må også tørre å stå der og føle at jeg har all verdens tid men samtidig ikke bruke altfor lang tid på å verifisere treffene. Det og få en følelse på hvor fort og presist man kan skyte to skudd på ulike distanser er nok også noe som bør øves på. Og så har man alt det andre som som inn-og ut av posisjon, komme raskt på skiva, ha en god stage-plan og gjennomføre dette. Ikke bare ha en plan om rekkefølge, men hvor på skiva du vil ha prikken. hvor vil du lande med beina når man kommer inn i posisjon, fokus på neste posisjon, magbytte osv. Dette føler jeg går bedre og bedre og jeg noterer hva jeg gjør på match- det som går bra og det jeg må jobbe videre med. Har et par Ben Stoeger bøker, og ei fra Kita Busse:Smart Move: Economy of Motion for the Shooting Sports Denne type skyting er utrolig sammensatt når man begynner å bryte det opp, men det er nettopp dette som gjør det så fasinerende og som gir motivasjon til å det til. Og jeg syntes det er gøy å lese om og diskutere hvordan faktisk få til dette og ikke at det bare blir prat om hvilke våpen etc. Så nå skal det leses, tørrtrenes, med mange nye gode tips og skytes- så ser vi hvor lang det rekker
  17. Jeg gikk mitt første stevne i dynamisk i vår og har vært med på endel stevner etter det. Resultatene har selvfølgelig variert. Noen enkelt stager har gått veldig bra og noen har vært helt krise . Med litt bedre treff så hadde jeg vært blandt de 10 og noen ganger blandt de 5 i min klasse. Akkurat dette gjelder selvfølgelig for alle som er med- at litt bedre skyting så hadde de blitt bedre resultater - det er jo det mye av dette det går ut på, men sier det for å selv gi meg håp og troen på å gjøre det ennå bedre i vinter og neste år. Det er mulig. På bakgrunn av hvordan jeg har gjort det så har jeg jo selv en liten tanke om hva jeg kanskje må trene litt ekstra på gjennom vinteren. Men, sånn generelt til dere som har drevet med dette en stund, hva syntes dere er det viktigste en nybegynner, som meg, bør legge vekt på av trening? Hva tror dere jeg vil ha mest nytte av, og hva ville dere gjort hadde dere startet med dynamisk i dag? Hadde dere gjort noe anderledes nå i forhold til hvordan dere startet den gang? Er det enkelte øvelser/driller som man aldri kan gjøre nok av? Hva er det viktigste jeg kan gjøre nå som jeg kan ta med videre? Hva vil jeg ha mest igjen for? Tørrtrening er i gang og kan sette av en time til dette 5 dager i uka
  18. Fra spørsmål fra en som trenger råd til kjøp av første pistol til dynamisk bruk, til SW revolver,luftforsvaret, innkjøp til forsvaret, salomon støvler, rifle i 6,5x300, sleidstopp (varsler?), Google translate, forbrukerkjøpsloven, ei hagle kjøpt i 2014 som er skutt med patroner fra XXL og som det reklameres på i 2018. Har jeg fått med meg essensen i denne tråden, eller er det noe jeg har misset?
  19. Har du mulighet til å få prøve litt ulike våpen av andre i klubben du er med i så gjør det. Er bare å spørre, tror de aller fleste syntes det er gøy å hjelpe til- og samtidig får skryte litt av eget våpen. Shadow 2 kan du eventuelt gjøre endel med for å få den som du vil med tanke på grep og avtrekk om man finner ut at dette vil man gjøre noe med. Finnes mye forskjellige grepsplater, avtrekkere og muligheter for å gjøre avtrekket lettere, både DA og SA. Er litt uvant i begynnelsen, og nesten litt skummelt å spenne ned hanen, men dette går det fint an å tørrtrene på slik at man føler seg tryggere på det. Og det er ikke sånn at man går rundt og spenner ned hanen heeeeele tiden. På en match med 6 stager der du skal begynne med pistolen ”loaded and holstered“ 6 ganger så skal du gjøre dette 6 ganger. Det greier du. Til gjengjeld kan du ha så lett SA avtrekk som du vil.
  20. Nei det var ikke helt det svaret jeg haddt håpet på. Prøve å ringe de kanskje?
  21. Fikk dette svaret i dag, litt usikker på hvordan jeg skal tolke det eller gå videre.
  22. Takk for svar @Razorback så da må jeg evt få selger til å skrive på søknaden, som vanlig, og så sende den tilbake til Politiet for å få importtilatelse før jeg henter og betaler den.Litt redd for at denne da havner i 28 uker køen.
  23. Tar opp igjen denne tråden. Vurderer å kjøpe pistol i Sverige. Jeg har innvilget (2 stk 9mm søknader i ulike klasser) liggende i skuffen. - Er disse søknadene ubrukelige til dette formålet? - Om den/-de ikke kan brukes, er da eneste mulighet å levere inn to søknader på spesifikt våpen og så vente et halvt år på innvilgelse?
  24. Er ikke bare å sende mail lenger for å bytte kaliber, ikke i Øst i hvert fall
  25. arg

    Gebyr Våpensøknad

    Samme for meg, ser at svaret mitt over kan tolkes som at betelingen kom med de godkjente søknandene- det gjorde de altså ikke. Betalingen kom med brevet det står at søknadene er godkjent. De godkjente søknadene kom noen dager etter betaling.
×
×
  • Create New...