Jump to content

Bsv

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Bsv

  1. De selger kort til alle fire jaktfeltene uten hytte også, etter søknad. Det er nok et forsøk på å få litt ekstra inntjening til fjellstyret. Personlig syntes jeg at det hadde vært med ryddig å tilby utleie av hyttene til jegere som hadde vunnet trekning, her setter man en høy inngangspris for å få tak i kort med mindre kø på trekningen. ØNF har også delt ut 6 kort hver til Halne/Hein terrenget til turisthyttene Halne/Raudhelleren/Hein. Er i grunnen ikke noe tilhenger av denne praksisen heller, da jeg ikke kan se at det er i fjellstyrets mandat å legge til rette for privat næring. Har forståelse for at fjellstyret prøver å skaffe inntekter, men jeg syntes hele denne utviklingen er en uting.
  2. Takk! Satt på kikkerten i går ettermiddag og drar på ferie i morgen, så får rapportere tilbake om noen uker.
  3. Melder meg inn i klubben med ny fjellrifle. 7x57r løp kappet på 55cm. Freyr & devik ultimate silence 3D-131. Toppet med en z3 3-9.
  4. Jeg var i samme situasjon som deg for 4 år siden da jeg begynte med hagleskyting. Fant mange rare råd, både på nettet og på skytebanen, stort sett av folk som ikke selv er venstredominant. Som folk over sier så finnes det ulike grader av dominans, jeg har nok en mild en. Dvs at det ikke skal så mye til før dominansen skifter side. For meg var det helt umulig å skyte links. I starten begynte jeg å lukke venstre øye før jeg ropte ut duer, men da går du glipp av mye informasjon. Testet så briller med teip eller tusj over. Gikk til innkjøp av hi-viz sikte (tilsvarende easyhit). Det gjorde ting bedre. Idag bruker jeg hi-viz, roper ut duer med begge øyne åpne og blunker venstre øye halvveis igjen under montering, da tar høyre over og du får fortsatt litt hjelp av venstre til å se utgang/fart. Du får bare prøve deg frem, men easyhit/hi-viz var hvertfall en god hjelp for meg. Husk at du skal se på fuglen/duen, og ikke sikte med rødprikken. Easyhiten hjelper likevel høyre øye til å ta over.
  5. Hvis du i første omgang bare skal skyte på bane ville jeg begynt med å låne hagle på banen. Evt ta turen til en forhandler og prøv litt forskjellige hagler for å få litt sammenlikningsgrunnlag før du kjøper din egen. Det viktigste er at haglen passer deg, så kan være lurt å prøve litt forskjellig før du kjøper.
  6. Jeg pleier aldri å henge rypene. Jakter ofte over flere dager (4-5) i telt, og lar da rypene ligge i et viltnett i teltet. Etter dagsturer lar jeg dem ligge på kjøkkenbenken over natten og fryser utpå neste dag.
  7. Hva med å selge 66st og inreach mini for så å kjøpe en 200i? Forutsatt at denne kan settes i astro modus.
  8. Baschieri & Pellagri MB Gigante er vel i rette gaten. 12/65 32gr fås i #4, #5 og #7.
  9. Bsv

    Gps klokke med kart?

    Jeg har en fenix 6x. Med kart tilsvarende norgeskart 50.000 serien. Vil ikke anbefale denne som eneste navigasjonsløsning da skjermen er for liten og du må zoome mye inn for å se detaljer. Jeg bruker den mest for å tracke jaktturene mine, merke steder med fugl og følge med på høydemeter. Lurer jeg på om jeg er innenfor grensen til terrenget er det kjappere å ta opp mobilen enn å knote på klokken.
  10. Noen som vet hvor takseringen i Eidfjord blir gjort?
×
×
  • Create New...