Jump to content

Tobbis

Members
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tobbis's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, jeg ser at det er litt bøst å syte over 800 meter rett opp/ned osv.; tenker det er nok av jegere her inne som med glede går, bærer og svetter mer enn nok i jakta Det er for vanskelige forhold for å slepe/låre kjøttet ned med tau tror jeg. Man må følge en sti for å ha sjans til å komme opp og ned. Denne er full av store stein og røtter, og helt fri for vegetasjon på bakken(gress, mose etc.) som ville kunne fungere som "glidemiddel" for en stor kjøttpakke på vei ned. Der det finnes vegetasjon på bakken(utenom stien) er det så tett vegetasjon, og så bratt, at jeg tror det vil være komplett umulig å komme seg frem overhode.. Vil forøvrig takke alle som har bidratt med svar til spørsmålet mitt om pris. Ser ut som at prisen jeg har fått tilbudt på ingen måte er urimelig. Vurderer jakt der fra neste sesong.
  2. OK, takk for svar magnum_mauser! Da kan det i alle fall være verdt å forsøke terrenget en sesong.
  3. Hei! Jeg har blitt tilbudt hjortejakt i Voss kommune av en privat grunneier. Han sier at pris for jakta er 6000,- for voksent dyr, 4000,- for ungdyr og 2000,- for kalv. Så vidt jeg skjønte er det kvote på to voksne dyr, 4 ungdyr og ubegrenset med kalv(!). Uansett vil det nok ikke være aktuelt for meg + jaktkompis å skyte mer enn et par tre dyr tilsammen i sesongen; mer plass er det ikke i fryseren, og heller ikke i magan! Jakta kan foregå hele jaktsesongen, og han skal ikke ha betalt for leie av selve terrenget. Terrenget er vanskelig tilgjengelig: man må klatre 800 meter rett opp fra fjorden, og ligge i telt i en vakker fjelldal hvor hjorten oppholder seg. En ting er å komme seg opp dit, men tenker med gru på frakt av eventuelt kjøtt ned igjen! Er det noen som har en formening om prisen på denne jakten er gunstig eller ikke? Svar mottas med takk
  4. Presiserer at jeg skal til Vest Finnmark.. Ser det jo greit ut på vidda og i øst, og det er jo hyggelig!
  5. Nei, det var jo ikke akkurat lystig lesning.. Får håpe på lokale variasjoner og at fjellrypa som vi hundeløse går etter muligens har klart seg bedre enn lirypa(er vel lite sannsynlig, men evig optimist). Ellers er det jo spektakulære terrenger å gå i, så man får kose seg med turene. Så kan man jo også glede seg over litt familiefri, god mat og drikke, og godt kameratskap Skitt jakt til dere alle!
  6. Hei Sti L, Det var trist å høre! Hvor i landet er dette terrenget? Selv har jeg planlagt tur til Vest Finnmark. Håp om bedring der etter en varmere vår enn de siste par åra visstnok. Er det noen som har sett eller hørt noe fra Finnmark her inne?
  7. Bare å hive ut et par spørsmål for en grønnskolling, også får man super hjelp og tips, og føler at man faktisk kan klare årets bukkejakt. Suvverent folkens, takk!
  8. Takk for nyttig skytereim tips Brunauge! M67: Gode nyheter! Spørsmålet er bare hvor jeg kan få den instruksjonen.. jeg holder til i tjukkeste Oslo, på Sagene, men har en bil som tåler noen mil hvis det finnes muligheter innen et par timers kjøring
  9. Hva med dette: Jeg får grunnlegende instruksjon om våpensikkerhet, lading, demontering, pussing, anlegg og kikkertinnstilling av den pensjonerte jegeren, og tørrtrener litt i stua). Tar deretter børsa med på en skytterbane i nærheten, og spør litt rundt hva jeg gjør feil hvis jeg sliter. Holder dette mtp. sikkerhet etc.? Skytereim høres lurt ut. Bruker det på hagla mi. Men tenker du ift. at det ikke er kotyyme å gå rundt på skytterbanen med våpen i hånda, eller praktisk jakt?
  10. Kjapt spørsmål: hvor langt inn i sesongen kan man ha forhåpning om å kunne jakte med lokk på bukk? De mister vel interessen etterhvert når brunsten er over?
  11. OK, takk begge to. Jeg skriver en mail til DFS Oslo, så får jeg høre hva de sier. T
  12. Hei, Jeg har fått en god mulighet til å dra på rådyrjakt i høst, men mangler en rifle. Har funnet ut at jeg mest sannsynlig ikke rekker å få innvilget våpentillatelse tidsnok til å kjøpe rifle slik at jeg kan rekke årets bukkejakt Nå har jeg blitt tilbudt å låne en 308(med et meget godt kikkertsikte, og lyddemper ifølge utlåner) av en pensjonert jeger, og har i den forbindelse et par spørsmål: Det skal vel være mulig å låne en rifle selv om man ikke har noen skyteerfaring med våpenet vel? Har selv lånt ut hagla mi etter å ha fylt ut utlånserklæring, og der var rifle også et alternativ når man skulle fylle ut våpenart.. Jeg har ingen tidligere erfaring med rifleskyting og lurer på om det er noen som tilbyr instruksjon på det? Kontakter man den lokale jff? Noen som vet om foreninger som kan ha opplæringskapasitet rundt Oslo-området nå? Hvor lang tid må jeg regne på å bruke på skytterbanen(ca. hvor mange treningsskudd trengs) som fersk rifleskytter før jeg kan ha forhåpning om å være stabil nok til både å bestå skytterprøven, og samtidig være stabilt god til å skyte, slik at jeg ikke skadeskyter? Tar også gjerne i mot tips til ammo for 308 til rådyrjakt(selv om det sikkert finnes 100 meninger, og tråder om det her på forumet). Hilsen Tobbis som intenst håper på å rekke årets bukkejakt!!!!
  13. På tide å starte årets tråd om rypejakta! Fint med info om nyheter/rykter rundt bestandsanslag/takseringsresultater/kyllingoverlevelse fra rundt om i landet. Det har vel vært en skrekkelig kald vår og sommer i hele Sørnorge, og utsiktene er vel heller dårlige de fleste steder. Fikk rapporter om flere rypereir med mellom 5-9 egg så sent som siste uka i juli nær Eidsbugarden! I Finnmark(der jeg jakter)var det en kald vår, og snøen lå langt ut i juni, men det har jo vært tidenens sommer der oppe. Hvis rypa måtte legge egg på nytt, kan det kanskje ha skjedd så tidlig at kyllingene fikk gode værvilkår og rekker å bli flyvedyktige til jakta..? Jeg har heller ikke hørt noe om noe museår i noen deler av landet, så alt i alt ser det vel ganske mørkt ut? Vurderer rett og slett å droppe rypejakta i år, med mindre det kommer noen positive nyheter fra det høye Nord.. Håper noen har noe å melde. mvh T
  14. Igjen; takk for gode tips M67. Får prøve å reise ned en del ganger og gå terrenget på kryss og tvers. Går mye turer i et terreng med en del rådyr, så tror jeg har lært meg å gjenkjenne sporene som du nevner. Vurderer å kjøpe meg en kombi, da jeg jakter en del i terreng i Finnmark med mye hare. Synd med Corona, for blir vel vanskelig å få skutt inn våpenet, og få godkjent skytterprøve en stund fremover, så da ryker bukkejakta i år uansett.
  15. OK, tusen takk for svar. Da blir det å vente til 25/9, og kanskje ta et par turer til terrenget for å rekognosere litt før den tid. Skitt jakt til dere:) mvh Tobias
×
×
  • Create New...