Jump to content

diva

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

diva's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Reputation

  1. Nå har ikke jeg sett gjennom et Lindu sikte, men veldig mange på kammeret er av den oppfatning om at man må bruke 15-20000kr på optikk for å kunne felle et vilt. Mange bruker disse summene på optikk og klarer allikevel ikke felle et vilt. Man skal passe seg for å hele tiden fremheve at storviltjakt er dyrt og krever dyrt utstyr osv. Hvilke tanker sitter da unge ferske jegere med studentøkonomi igjen med? Bare å drite i storviltjakt i alle fall. Jeg er heldivis grunneier og bruker vel på jakta ca 5000kr. Det er for 20 dyr. De aller fleste hjortene jeg har skutt er med en Leupold vx1. (jakter ikke på bøen om natta) Sikkert i en annen liga enn Lindu, men langt unna de merkene alle her inne mener man må ha. Har også et swaro z6, men skyter ikke flere hjort pga det..... Skyter fortsatt flest dyr med den billigste rifla og det billigste siktet.
  2. Jeg går stort sett adri med jakke. Til det er min varmeproduksjon og mitt terreng ikke overkommelig. Bratt og stort sett ikke kaldere enn -9 betyr ullskjorte og fleece jakke når jeg beveger meg. Jakke og ullgenser når jeg kommer på post. Ved regnvær er det naturligvis varmegrader og jeg går i ull + ull. Om jeg setter meg ned skifter jeg til ull + ull + membran/oljehyre. Den jakka du kan gå hardt med for deretter stå/sitte i ro en time med finnes ikke. Gjelder alle klær brukt mot friluft dessverre. Ikke noe som er dårligere med jaktklær enn klær brukt for feks klatring!
  3. Jeg har denne kikkerten. Du skal vær bra petimeter for å finne noe feil på dette siktet!
  4. Noen som har testet Kvinnherad Flex2 anorakken? Litt spent på om den er tynn nok til aktiv jakt. Og er den like lang som Gtx varianten?
  5. Kjøpte en Meosport på tilbud til jentungen for noen år siden. Kjøpte den riktig nok på tilbud til en drøy 1000 lapp, men den har fungert helt topp. Bruker den av og til selv også og den er god nok til mye. Kjøpte først en BSA sak til 300, men den så man dobbelt i etter 2 uker.....
  6. Min har samme problem. Løste det enkelt ved å bruke 3 skudd i magasinet + 1 skudd i kammeret. Aldri opplevd å få avfyrt mer enn 2 skudd på storvilt så tot 4 skudd holder leenge! Bedre enn å trykke 5 i magasinet og ikke ha mulighet til skudd nr2? virker som at det blid for trangt og for mye friksjon med fullt magasin.
  7. Vi er heldigvis få og erfarne folk som kjenner og ofte ser hva som er gode og dårlige treff. Selvsagt kan man være uheldig/udyktig, men ser ikke noen grunn til å bytte om på punktene slik vi har bedrevet jakt de siste 10 årene. Har de 18 årene jeg har vært jaktleder heldigvis kun hatt ett ettersøk og har vel felt ca 100 storvilt i samme periode. Siden vi smyger / poster kommer dyrene til postene etter at den som smyger har avfyrt skudd eller vært uheldig med et vindkast. Dersom postene da skulle ventet til det som sannsynligvis blir bekreftet som et godt skudd med 20m fluktretning skal komme vil de aldri få felt et vilt...
  8. Som jaktleder har jeg pugget en "liste" jeg prøver å følge om jeg får melding om skudd med usikker virkning. 1. Jeger skyter og melder at dyret ikke falt mens han så det. 2. jeger merker skuddplass og sjekker kjapt i fluktretningen om dyret ligger der. (som regel gjør det heldigvis det) 3. Dersom dyret ikke blir funnet opphører jakt på alle andre dyr enn det påskutte. 4. Jeger leter litt til, men vaser ikke rundt for mye. Ser etter blod, kvist i kulebanen osv. 5. Dersom dyret fortsatt ikke er funnet omorganiseres postene for å dekke utløpsområdet til det påskutte dyret i best mulig grad. 6. kontakter ettersøksekvipasje og følger dens ordre videre til dyret er funnet / friskmeldt.
  9. Nå har mesteparten av løvet forsvunnet så det er ganske lett å se de. Men man må kikkre når dyrene er i bevegelse. Dvs morgen og ettermiddag. Midt på dagen kan man ha flaks eller at man vet ca hvor de ligger. Nå er det også full brunst her og bukkene har glemt alle rutiner. Løp en småbrølende forbi huset mitt i kl 14 i dag.
  10. 10stk? Så 18stk i løpet av 15min arbeid med kikkerten i dag tidlig!
  11. Får ikke oversikt over hvor hjortene liker å ligge på dagtid osv med et viltkamera. Men med mange nok kamera plassert rundt om kring får man sikkert bilder av noen dyr.
  12. Bare en måte å finne ut hva som rører seg av dyr i terrenget som regel. Det er å bruke kikkerten minst en halvtime hver dag og være mye i terrenget. Følger stort sett med i kikkerten fra april og utover. Får da god kjennskap til hvilke dyr som holder seg der hele tiden og hva som evt streifer rundt.
  13. Er terrenget stort? Høyt, snø osv. Ene terrenget jeg har er det hjort bare noen dager pr høst. Dette er et typisk område hjorten trekker gjennom når det kommer snø lengre inn i dalen.
×
×
  • Create New...