Jump to content

spindrift

Members
  • Posts

    1,761
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

Blog Comments posted by spindrift

  1. Nå er du på sporet!

    Jeg har aldri hatt problemer selv med kombinasjonen alox/N110, jeg tviler på at det er noen nevneverdig reaksjon der. Men det kan jo være en ting å prøve!

     

    Ellers kan det kanskje være en idé med lakkerte kuler? Da får du mye sterkere netto kulehold, selv med samme halstensjon. Kan hjelpe til for jevn forbrenning? 

    • Like 1
  2. En sånn stormlighter til litt ekstra varme kan hjelpe, spesielt når du har en ny hullspissform. Jeg tror det er Europris som har en billig peislighter med sånn "stormlighter- flamme". Ellers er det godt mulig at rynkene blir borte med litt mer bruk av støpeformen. 

    • Like 1
  3. Det blir spennende å høre hvordan A-max’en fungerer i ekspansjonsmedium!

     

    Når det gjelder dette med å lage hullspiss på blykulene, har jeg fiklet litt med en idé. En hylsetrimmer av «mini-dreiebenk»- modell, montere et bor istedenfor trim- guide (rundt 3,5mm pleier å passe), modifisere en hylse til «kuleholder» (kutte slisser, sette på klemring). Jeg har prøvd litt med en Lyman-trimmer, men den har litt for dårlig sentrering og fiksering av hylsa. Hvis du har en Forster-trimmer, kan det kanskje fungere. Bare en halvfordøyd idé, dette altså.

     

    Jeg har saumfart mine «kilder» til støpeformer, og finner ingen som lager 50-kaliber HP i +750grs. Det er jo mulig å konvertere en støpeform til HP, og i statene finnes folk som jobber med slikt (jeg kan drive litt research hvis det skulle være aktuelt for deg).

    • Like 1
  4. Jeg har fryktelig lyst på en .358 selv, f.eks ompipet rem 7. Men, så var det den garderoben da veit du....

    Finnwolf i .358, med tung interlock i passe slapp fart- høres ut som selve inkarnasjonen av en skogsrifle. Perfekt!

    Jeg har lest at folk (med stor troverdighet) har fått best presisjon med pulverlakk og GC-design, men uten gas check montert. Det står på testprogrammet mitt og. 

    Lykke til med 338lm! Høyst sannsynlig finnes det en eller annen ladning som fungerer i det kaliberet og. Men det kan jo ta litt tid å finne oppskriften 😀

×
×
  • Create New...