Jump to content

valvetronix

Members
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by valvetronix

  1. -slettet av valvetronix. beklager avsporing.
  2. kan nok skje med dei fleste børser det. har en kjenning med beretta o/u som også fikk tull med dobbelskudd og avogtil så gikk ikke skudd no 2 av. tror han betalte noen hundre for rens og oljing i mekanismen av børsisen. sikkert bare en bagatell.
  3. noen som vet om han kommer med en rustfri versjon?
  4. så da er jo den holdningen jeg hadde og fortsatt har ikke så dum likevel....self så drar jeg alternativene langt i dette innlegget men for mitt vedkommende så har jeg ingenting i mot å bli kontrollert av oppsyn,politi,viltnemd,eller en urolig grunneier.
  5. så da er det kun "ekte" politi som kan ransake og annholde ved mistanke.d.v.s. lekepoliti-les jaktoppsyn med begrenset politimyndighet,viltnemd,sur grunneier kan ikke beordre deg til noe annet enn å kontrollere synlige detaljer som jaktkort og våpen.
  6. nettopp derfor jeg synser og spør... ikke lett å vite hvem som kan gjøre hva politi,jaktoppsyn,viltnemd,grunneier. men helt ærlig så hadde det ikke gjort meg noenting hvis noen av dei overnevnte hadde villet sett i bagasjerom,ryggsekken min så lenge dei kunne legitimere seg.
  7. ja ser helt klart hva du mener,og er enig. men som sagt tidlegere så vet jeg ikke hva som er riktig så jeg hadde nok vist både bagasjerom og regnet med at dei hadde rett på å sjekke meg. spennende tråd egentlig da jeg selv egentlig lurer på hva som er riktig prosedyre for kontrollør og meg.
  8. min synsing etter å ha lest tråden så langt: ved mistanke om tyvjakt så er det ingen vits å ringe jaktoppsynet politiet. den mistenkte er i sin fulle rett å si nei til å vise frem sekk og bagasjerom som bevis/motbevis. vil det også si at jeg ikke trenger å åpne hagla,sekken for å bevise at jeg ikke bruker blyhaggel? at magasin kapasiteten i børsa er lovelig? at jeg kan nekte å åpne sekken min for å ta frem jegeravgifts kortet mitt? åpne sekken for kontroll at jeg ikke har skutt flere ryper enn tillatt på somme vald? klart man kan dra saken ut på viddene hvis man vil,men hvis jeg hadde jakta hos deg bjortork og hadde alt i "orden" så hadde det ikke vært problem at du kunne fått sjekka sekk og våpenet mitt. men klart hvis du hadde kommet stormende sur og uhøflig så blir jo sammarbeids tonen litt mer vrien. kanskje jeg da ville spurt hvorfor? og mulig forlangt politi på plassen før en kontroll. ser at trådstarter følte seg beskyldt for tyvjakt og at han var observert der tidlegere. klart det ikke føles noe særlig godt, men kanskje denne grunneier har vert mye plaget med tyvjakt? spørsmålet mitt er -hva er riktig prosedyre på en kontroll av en som er mistenkt fot tyvjakt? ikke synsing men helt konkret.
  9. godt poeng. jeg følger som sagt med tråden videre med åpent sinn.
  10. mattilsynet? sukker?ser ikke likheten... hvis politi med mattilsynet vil inn så ingen problem for meg. jeg skal følge med på tråden videre så får jeg se om jeg forandrer mening.
  11. hvis det var til meg så nei jeg har ikke tenkt nøye gjennom det.personlig så hadde ikke jeg reagert hvis noen som kunne legitimere seg som oppsyn politi eller grunneiger ville ta meg i nærmere ettersyn. mev opplys meg gjærne slik at jeg skjønner "haken" ved dette.
  12. unnskyld meg,men hvis ikke viltnemd med grunneier,politiet har lov å se i bagasjerommet "sånn uten videre" ,hvem kan da sjekke en person som man faktisk tror har gjort noe mistenkelig/ulovelig . forventer selfølgelig en god tone hvis jeg skulle blitt kontrollert,men ærlig talt da.. en bør være glad noen gidder å fly rundtom og se om faktisk noen driver med tyvjakt. hvilken alternativ løsning ser dere som ikke vil åpne bagasjerom for politi etc for dere? droner?sattelittovervåking?avdanka KBG agenter? torpedoer? ved å åpne både seg selv og bil så avkrefter man jo mistanken deres mot deg. hvis ikke så får bare politiet ta en vanlig bilkontroll da og sjekke varsel trekanten og reservehjulet
  13. jeg syns ikke at dei har sporet av. dei er bare på et annet spor enn meg. det er bare å gå i banken å pantsette alt hvis man ønsker å gå på det sporet. mange betaler en formue for malerier som ser ut som julebordsdiare på et lerret.en skikkelig flott hagle er vel brukskunst/kunst som kan brukes i tillegg. jeg liker å se på fine børser med eksklusive skjefter og smekre linjer. godt at noen produserer slike fine børser så jeg kan få se bilder av.
  14. jeg syns papp test er viktig fordi det er noen patroner som klatter mye mer enn andre.den sier også noe om hvor bred og jevn svermen er på forskjellige avstander med forskjellige choker og haglstørrelser. papptesten inkl også xfiner på baksiden for å si litt om inntrengningen og om haggla fragmenter mye eller lite ved hard belastning,noe som i gjen kan gå utover inntrengnings evnen. jeg gjør dette fordi det er intr/viktig viten for meg. det betyr ikke at jeg fortsetter å bruke en spes type ammo/haggel størrelse på en gitt jakt hvis jeg ikke er fornøyd med resultatet. for min del så har dei patronene med dei beste pappskuddbildene med mine børser blitt brukt på jakt,og det har fungert utmerket på lik linje som for dem som ikke syns det er nyttig å vite noe om haggelsvermen.
  15. baikalen får du for 2990,- enkleste sort hos gmax. du får kanskje baikalen på tilbud hos xxl i gjen. xxl sin var med 2avtrekkere,utskiftbare choker,ejektor,rødt fiberkorn,og ganske fin stokk til utrolige 1999,-. altay kjenner jeg ikke til.
  16. helle nying. god i handa,liten og dermed mindre i veien når den henger i beltet. kombineres med en liten tur øks/sag i sekken hvis hugging saging eller andre "rambofakter" skulle melde seg. hvis ikke utseende betyr noe så er leatherman helt suveren.kompakt og innholdsrik.
  17. frem med papp og prøveskyt. det er det eneste som viser fakta. på den avstanden tror jeg rett og slett du har bomma... det er ikke kritikk, jeg sier det for jeg har gjort det samme selv. på papp så skyter mine børser trangere med trang choke. du har nok fått bedre skudd effekt med åpen choke fordi da treffer du bedre.
  18. problemet i dag er vel alle valgene vi kan gjøre.. det gjør at utstyret overstyrer hjernen vår med for mange alternativer og gjør oss forvirret. dette gjelder alt fra "hvilken sokk er god" til hvilken farge foretrekker dere på avtrekkeren? så begynner man og google noe som åpner en ny billion alternativer og spørsmål.. så kanskje den gamle enkel løperen med fast boring er svaret her også
  19. ca 1300.- for 4 stk er vel ikke det aller værste da! 1 choke hos midway koster 667,- da jeg kjøpte fikk jeg frakt etc i tillegg.
  20. midway selger choker til baikal. dette er dyre trulock rustfrie ekstra lange choker som skal gi penere skuddbilder.?.. eneste minuset er at utvalget bare er trange choker. på en annen side så er det veldig greit med trange choker hvis holdet blir litt drøyt. lurer på hvorfor midway ikke makter å dra åpnere choker inn til lands..på trulock sine hjemmesider er det virkelig mye å velge i til baikal.
  21. rypa er lettskutt,ingen problem med 17hmr. brukte selv gamepoint der.
  22. dette bare forteller nok engang forskjellene i forskjellige børser. min 22wmr går like godt/dårlig?? som min 17 hmr. hadde jeg hatt en "helt annen"-les dårligere presisjon i 22wmr kontra 17hmr så hadde jeg begynt å lete etter feil på børsa og ikke i kaliberet. begge mine går godt. ang sterke følelser så er dette ingenting i forhold hva jeg føler når vi diskuterer 6,5,eller 308, 3006 etc etc.
  23. beklager hvis jeg takker på noen ømme tær..... 17hmr er greit det,men 22wmr er etter mitt syn bedre på jakt. har ikke sagt at den er "best" men den er god på vilt. nå er vel 17 hmr en versjon av 17 mach2 som ikke var allværdens ??eller?? så er jo 17hmr også "forsterket" med 17 hmr super mag.. hvorfor??? hvis alle var så fornøyde så er vel det unødvendig?? eller?? den gamle 22wmr er u forandret, self med noen ammo forbedringer som alle andre . jeg har som sagt begge 2 og når det gjelder avliving uten spreng effekt søl så foretrekker jeg 22wmr.hvis man skriver "ikke så galt med skader" så betyr det jo at det må ha vert litt skader da? ammo prisen er litt lavere med 22wmr også. jeg sier ikke at 17hmr ikke er brukendes,men på jakt så er mi erfaring at 22wmr faktisk er en god del bedre. (nå skal jeg prøve å være stille i kaliber diskusjonen)...... beklager i gjen
  24. småvilt kan fort smette inn i steinrøyser,busk og kratt og blir vanskelig å finne. derfor foretrekker jeg 22wmr pipa. beklager avsporingen i tråden. jaktdepotet har nå bra utvalg i 17hmr til greie priser.
  25. jeg har ingen god erfaring med 17hmr på spisbart småvilt. brukes kuler med liten expansjon så syns jeg personlig at viltet bakser mye før det dør. (fmj+ game point) due,rype er greit nok men på gås,skarv,ender etc så foretrekker jeg v max og da blir det mye søl syns jeg. vil ikke at viltet skal lide lengre enn nødvendig derfor foretrekker jeg den type ammo. på quad børsa mi så har jeg også 22wmr pipe og den foretrekker jeg på småviltjakt av den enkle grunn at det dreper kjappere uten så mye søl.
×
×
  • Create New...